معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه:
عرضه مرغ زنده سلامت افراد جامعه را به خطر میاندازد
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: برخی افراد از طریق عرضه مرغ زنده علاوه بر ایجاد آلودگی های محیطی و مشکلات زیستی، سلامت عمومی جامعه را به خطر می اندازنند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی دامپزشکی کرمانشاه، دکتر علیرضا امیری در جمع خبرنگاران با اشاره به بالارفتن مصرف گوشت مرغ در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: گوشت مرغ یکی از سالم ترین انواع پروتئینهای حیوانی است که امروزه به شکل گسترده در سطح جوامع شهری و روستایی به مصرف می رسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد قابل توجهی مرغداری در کشور مشغول پرورش مرغ به روش صنعتی بوده که مرغ های تولیدی خود را در پایان دوره پرورش، به منظور کشتار به کشتارگاه ها منتقل میکنند و در کشتارگاهها مرغها تحت نظارت، ناظرین شرعی و بهداشتی دامپزشکی به روش اسلامی و شرعی طبق موازین و مقررات سازماندامپزشکی در راستای تولیدمحصول سالم و حلال کشتار صورت میگیرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه دامپزشکان شاغل در کشتارگاه ها قبل و بعد از کشتار بر سلامت مرغ زنده، لاشه و آلایش خوراکی نظارت میکنند، گفت: روحانیون ناظر شرعی نیز بر تمام مراحل ذبخ شرعی مرغ نظارت کامل دارند.
دکتر امیری تصریح کرد: با توجه به نظارتهای صورت گرفته توسط کارشناسان بهداشتی دامپزشکی لاشه و فرآورده های غیر بهداشتی، ضبط و از چرخه مصرف خارج و امحاء می شوند.
وی اضافه کرد: مرغهای تولیدی در کشتارگاههای صنعتی به صورت گرم، منجمد و بستهبندی شده و دارای مشخصات و تاریخ مصرف در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد و از سویی دیگر متأسفانه مشاهده میشود که تعدادی افراد سودجو با ایجاد مزاحمت برای همسایگان و تولید بوی نامطبوع و آلودگی شدید محیطی، اقدام به عرضه مرغ به شکل زنده و ذبح آن در سطح معابر عمومی، مغازه ها و یا منازل می کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه بیان داشت: افراد مذکور به منظور تأمین منافع خود از طریق عرضه مرغ زنده با به خاطرانداختن سلامت عمومی جامعه، مشکلات زیست محیطی فراوانی را برای جامعه به بار میآورند و عرضه مرغ به شکل زنده و ذبح آن در اماکن عمومی و منزل خطراتی مانند انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام از طریق پرنده زنده، لاشه، خون، پر' و فضولات مرغ مانند آنفولانزای مرغی را ایجاد می کند.
بهگفته این مقام مسئول، ایجاد آلودگیهایزیستمحیطی، تجمعحشرات و حیوانات موذی، رشد آلودگیهای ثانویه در لاشه و بقایای به جا مانده از ذبح مرغ و احتمال انتقال آلودگیهای مختلف از طریق فرد ذبح کننده به لاشه مرغ از دیگر خطرات ناشی از ذبح غیرمجاز مرغ است.
دکتر امیری تأکید کرد: شهروندان برای حفظ سلامت و تندرستی خود و خانواده و همچنین در راستای کمک به طراوت و بهداشت محیط زیست از خرید مرغ زنده خودداری کنند و گوشت مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر و مجاز تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۱۲ و سامانه پیامکی ۱۰۰۰100۰۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اطلاع دهند.