مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان شیلات کشور:
خوزستان پتانسیلهای زیادی جهت بازسازی ذخایر آبزیان دارد
مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان شیلات کشور: پتانسیلهای بازسازی ذخایر آبزیان در استان خوزستان بویژه در کپور ماهیان و ماهیان بومی سوسنگرد به میزان بالایی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، ناصر کرمی راد اظهار داشت: ماهی بِنی و برزم، گونههایی هستند که برای پرورش در استخرهای خاکی در کنار کپور ماهیان مطرح بوده و به لحاظ توسعه و تنوع گونهای در آبزی پروری، بخش عمدهای از تولیدات مرکز تکثیر ماهیهای بومی خوزستان در منابع آبی داخل استان رهاسازی میشود.
کرمی راد تصریح کرد: رهاسازی تولیدات مراکز تکثیر ماهیهای بومی به منظور حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان و کمک به جامعه بهره بردار حاشیه نشین این منابع آبی انجام میشود.
وی افزود: بحث تکثیر ماهیان دریایی مانند صُبیتی، هامور و شانَک برای اولین بار توسط شیلات و پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور در سطح ملی انجام شده و به جز دستیابی به بیوتکنیک تکثیر این گونهها، رهاسازی این گونهها نیز در مناطق آبی در چند سال گذشته صورت گرفته است.
این مقام مسئول بیان داشت: به منظور پشتیبانی توسعه طرح قفسهای دریایی در سال جاری، بخش عظیمی از تولیدات ماهی صبیتی و هامور در خوزستان انجام خواهد شد.
کرمی راد گفت: استان خوزستان در تولید ماهیان بومی آبهای داخلی حرف اول را بعد از استانهای شمالی میزند.
وی افزود: در سال گذشته اعتبارات طرح بازسازی ذخایر آبزیان که طرحی ملی بوده و ویژه استانهای ساحلی در نظر گرفته شده است ۵/۴ میلیارد تومان بود که در سال ۹۳ با همت دکتر صالحی ریاست شیلات ایران و عبدالحی معاونت توسعه آبزی پروری، اعتبارات آن ۱۰۰ درصد تخصیص یافت که برای بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان در استانهای جنوبی و شمالی هزینه میشود.