برگزاری اولین جام بینالمللی بشر دوستی در کرمانشاه
سومین دوره بازیهای بینالمللی بشردوستی با حضور ورزشکارانی از ۱۲ کشور جهان، برای اولین بار در ایران و به میزبانی استان کرمانشاه برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، قاسم منوچهری دبیرکل فدراسیون جهانی و عضو هیئترئیسه حوزه ورزش سازمان همکاریهای شانگ های در ورزشهای ذهنی و دبیرکل فدراسیون آسیایی پلوتا، در نشست خبری به مناسبت هفته جوان اعلام کرد: « سومین دوره بازیهای بینالمللی بشردوستی برای اولین بار در ایران و به میزبانی اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه برگزار میشود. این رویداد با همکاری سه انجمن بین المللی و المپیکی شامل انجمن اواسپورت، انجمن بوکس و پتانگ و انجمن سوموی جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد. این انجمنها بهصورت مستقل و تحت نظارت معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش فعالیت میکنند و متولی فدراسیونهای بینالمللی المپیکی در کشور هستند.»
وی افزود: «بازیهای بشردوستی بر اساس تفاهمنامهای که در سال ۲۰۰۳ بین صلیب سرخ جهانی و کمیته بینالمللی المپیک در ژنو منعقد شد، شکل گرفت. هدف این تفاهمنامه ایجاد بستری مشترک برای ترویج ارزشهای انسانی از طریق ورزش و سلامت بود. در سال ۱۳۹۳، جمهوری اسلامی ایران با همکاری هلالاحمر ایران و صلیب سرخ جهانی بهعنوان پایهگذار بازیهای بشردوستانه نقشآفرینی کرد و این رویداد از آن زمان بهصورت قارهای یا جهانی برگزار میشود.»
منوچهری تصریح کرد: «در مجمع عمومی اخیر که سال گذشته در مسقط عمان برگزار شد، تصمیم گرفته شد این دوره از بازیها در ایران برگزار شود. با پذیرش پیشنهاد منوچهر حاتمی، مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه، این استان بهعنوان میزبان اولین دوره این رقابتها در ایران انتخاب شد.»
وی بیان کرد: «در این مسابقات، ورزشکارانی از ۱۲ کشور جهان شامل آفریقا، اروپا و آسیا حضور دارند. رشتههای متنوعی در این رقابتها برگزار میشود که همه در جنبش المپیک به ثبت رسیدهاند و دارای فدراسیونهای بینالمللی المپیکی هستند. از جمله این رشتهها میتوان به سومو (کشتی ژاپنی)، پتانگ (گویهای ورزشی فرانسوی)، پلوتا (ورزش ملی فرانسوی) و آپستاکل (ورزشهای بامانع) اشاره کرد. رشته آپستاکل بهتازگی در برنامه بازیهای المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس گنجانده شده است و رقابت قهرمانی آسیا در این رشته نیز در سالن شهید بهشتی کرمانشاه برگزار میشود.»
این مقام مسئول ورزشی تصریح کرد: «همچنین رشته پلوتا که سابقه ۱۲۰ ساله دارد، یکی از ورزشهای المپیکی فرانسوی بهشمار میرود. رقابتهای این رشته بین ورزشکاران ایرانی و اروپایی برگزار خواهد شد. افزون بر این، رشته گو که یک ورزش ذهنی ثبتشده در جنبش المپیک و متعلق به هلند است نیز از دیگر رشتههای حاضر در این بازیها خواهد بود.»
قاسم منوچهری گفت: «بیش از ۱۶۰ ورزشکار داخلی و ۶۰ ورزشکار خارجی از ۱۲ کشور جهان در این رقابتها حضور خواهند داشت. بخش عمده شرکتکنندگان از کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای هستند. این سازمان که پیشتر یک پیمان نظامی، سیاسی و اقتصادی بوده، در سالهای اخیر با همکاری بریکس به حوزه فرهنگ و ورزش نیز ورود کرده است. تیم روسیه بهعنوان یکی از بزرگترین تیمهای حاضر در این رویداد در سه رشته و با ۳۴ ورزشکار شرکت خواهد کرد.»
وی تصریح کرد: «در کنار این رویداد ورزشی، نشستهای اقتصادی با حضور شرکتهای بزرگ نفتی و غیرنفتی نیز برگزار خواهد شد. این نشستها بهمنظور توسعه همکاریهای اقتصادی میان کشورهای شرکتکننده طراحی شده است. همچنین مجمع عمومی ورزشهای ذهنی شانگهای نیز در جریان این رقابتها برگزار خواهد شد.»
منوچهری ادامه داد: «هزینههای برگزاری این مسابقات عمدتاً توسط انجمنهای ورزشی تأمین شده است و اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه نیز بخشی از هزینهها را بر عهده گرفته است. وظایف این اداره شامل تأمین بلیت هواپیمای خارجی داوران، اخذ ویزا، توزیع جوایز و مجوزهای قانونی بوده است.»
وی گفت: «ورزشکاران و داوران از تاریخ ۲۱ بهمن وارد کرمانشاه خواهند شد و مسابقات تا ۲۷ بهمن ادامه خواهد داشت. سالن شهید بهشتی بهعنوان یکی از مکانهای اصلی این رقابتها انتخاب شده است و تمامی تجهیزات لازم برای برگزاری مسابقات تخصصی در این سالن نصب خواهد شد.»
قاسم منوچهری در پایان ضمن تشکر از تلاشهای اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه و حمایت استاندار محترم این استان، اظهار داشت که این رویداد گامی بزرگ در مسیر توسعه ورزشهای بینالمللی در ایران و تقویت تعاملات فرهنگی و ورزشی میان کشورهای مختلف خواهد بود.