جشنواره شعر فجر تأثیرگذارترین جریان صیانت از ادبیات مقاومت و انقلاب است
مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استاد محمدعلی بهمنی با آثار خود، نه تنها دروازههای شعر را به روی نسلهای آینده باز کرده است، بلکه در عرصه ادبیات معاصر ایران، نقش اساسی ایفا کرده است. از این رو بزرگداشت ایشان، باید فرصتی باشد تا بیش از پیش به تأثیرات او در شعر و ادبیات بپردازیم.
به گزارش ایلنا از بندرعباس، نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر با حضور محمدمهدی احمدی، مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ فرشاد محمدی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان؛ ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران؛ ایوب دهقانکار، مشاور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ مهدی نوبانی، شهردار بندرعباس، دبیران ادوار جشنواره بینالمللی شعر فجر و جمعی از استادان ادبیات فارسی و شاعران استانی و ملی، به میزبانی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان، برگزار شد.
محمدمهدی احمدی در این محفل ضمن ابلاغ سلام سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جامعه فرهنگ و ادب بیان کرد: تصمیم اولیه بر حضور ایشان بود، اما بهدلیل نشست با سران سه قوه امکان حضور محقق نشد.
وی ضمن تقدیم سلام و درود خداوندی بر روح استاد محمدعلی بهمنی خواستار آن شد که خواستههای آن ادیب بزرگوار برای این استان در حوزه فرهنگ و ادبیات تحقق یابد و سپس پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر را برای حاضران قرائت کرد.
احمدی در ادامه گفت: جامعه شناسان وقتی میخواهند امتیاز مقوله فرهنگ بر مقوله اقتصاد را نشان دهند این تحلیل را بیان میکنند که در مقوله فرهنگ و ادب و هنر، مقوله استاندارد، تناسب بین ماهیت شغل و شاغل است، اما در مقوله اقتصاد، شغل و شاغل با هم تناسب ندارد، شغل فاقد اندیشه است، اما ابزار است. اما در زمینه فرهنگ، شاغل به عنوان شاعر، هنرمند و یا نویسنده واجد عقلانیت و اندیشه است و مخاطبان آن یعنی انسانها شاغل و مخاطب واجد شعور هستند. پس اینجا خشونت معنا ندارد؛ ولی ماهیت اقتصاد، خشونت است و با برخورد خصمانه میتوان کار اقتصادی را پیش برد، اما در مقوله فرهنگ، شیوه خشونت و غیر رحمانیت قابل استفاده نیست.
مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره استاد بهمنی، ادامه داد: امیدواریم آنان که حیات استاد بهمنی را درک کردند یا از طریق آثار او با سبک شاعرانه وی آشنا شدند، از ظرفیت وی بهره ببرند زیرا زنده یاد برای استان هرمزگان زحمت زیادی کشید.
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود مشی سید عباس صالحی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را مشی دولت پزشکیان دانست و گفت: این مشی عدالت است که طی آن ایران فقط تهران نیست. عدالت فرهنگی اقتضا میکند که برنامهها به تناسب ظرفیت استانها در استانها تحقق پیدا کند.
مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بشارتی برای حوزه ادبیات دارد، ادامه داد: در آینده انجمن بینالمللی شاعران فارسی زبان ایجاد میشود و شاعران سرزمینمان این امکان را دارند که با شاعران کشورهای فارسی زبان تعامل برقرار کنند و از ظرفیت و تجربه یکدیگر برخوردار شوند.
احمدی از محمدآشوری تازیانی؛ استاندار هرمزگان نیز به عنوان یک شخصیت فرهنگی نام برد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گذر هنر در استانها را ایجاد میکند و اخیراً گذر هنر در نیشابور گشایش یافته است. این امر به لطف شهرداران مراکز استان و استانداران طبق تفاهمنامهای با وزارت فرهنگ و ارشاد انجام خواهد شد و بخشی از هزینهها را وزارت و بخشی را شهرداران متقبل میشوند.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان عنوان کرد: اینک در شیراز کار گذر فرهنگی آغاز شده است. این مقوله هم توجیه اقتصادی و فرهنگی دارد و هم تنوعی برای مردم است. امیدواریم در آینده نزدیک نیز به همت مهدی نوبانی؛ شهردار بندرعباس گذر هنر در بندرعباس هم ایجاد شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان نیز در این نشست، با اشاره به لزوم حمایت از شعر و ادبیات در استان هرمزگان، اظهار کرد: جشنواره شعر فجر، فرصتی استثنایی برای نمایش توانمندیهای ادبی و هنری استان و معرفی شاعران خلاق به جامعه ملی و بینالمللی به شمار میآید.
وی در ادامه، با تأکید بر همکاری میان نهادهای فرهنگی و دولتی، به تلاشهای محافل ادبی در شناسایی و پرورش استعدادهای شاعران جوان استان اشاره کرد و تاکید کرد: ما باید به سراغ جوانان برویم و زمینه را برای ظهور و بروز استعدادهای ادبی آنها فراهم کنیم.
محمدی، ابراز امیدواری کرد که با برگزاری موفق جشنواره شعر فجر و بزرگداشت استاد بهمنی، یک گام مؤثر در راستای پیشرفت فرهنگی و ادبی استان برداشته شود.
فریبا یوسفی، دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر هم در این نشست، گفت: امروز برای افتتاحیه نوزدهمین جشنواره شعر فجر همراه با تعدادی از دبیران علمی دورههای گذشته به بندرعباس آمدهایم تا این رویداد را در بندرعباس شروع کنیم.
وی افزود: در این محفل، شنوای شعرخوانی شاعران استان هرمزگان و شاعران خوب کشورمان هستیم و امیدواریم که این افتتاحیه، شروع خوبی برای برگزاری برنامههای جشنواره شعر فجر باشد. میخواهیم در مدت زمان بیشتری، به جشنواره شعر فجر بپردازیم و با فراغ بال و آسایش خاطر و دقت و تأمل بیشتری برنامههای شعر فجر را در استانهای مختلف برگزار کنیم.
گفتنی است، در این محفل جواد محقق، پرویز بیگی حبیب آبادی، رضا اسماعیلی، اسماعیل امینی، محمد کاظم کاظمی، مهرنوش ایزد پرست، ابراهیم ضعیفی، فاطمه رحمانی، نجمه محمودی، عبدالحمید انصاری نسب، مسلم محبی، معصومه مرشدی، یعقوب سهو زاده، فرزانه فرخی نژاد و امیرحسین والا شعرخوانی کردند.