رئیس اداره تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی البرز:
ورزش و پیاده روی بر کنترل دیابت موثر است
رئیس اداره تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی البرز از تاثیر ورزش و پیاده روی بر کنترل دیابت خبر داد.
به گزارش ایلنا از البرز، ریحانه ذوقی، رئیس اداره تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد تاثیر ورزش بر بیماران دیابتی اظهار کرد: ورزش هوازی با کاهش مقاومت به انسولین و بهبود کنترل گلوکز خون، تأثیر مثبتی بر وضعیت متابولیک بیماران دیابتی دارد.
وی ادامه داد: بیماران دیابتی میتوانند با شروع پیادهروی متناوب به مدت ۳۰ دقیقه در روز و فعالیت هوازی سه بار در هفته، بهتدریج شدت و مدت ورزش را افزایش دهند.
این پزشک با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی می توانند 1 الی 3 ساعت بعد از صرف غذا فعالیت ورزشی داشته باشند گفت: بهترین زمان ورزش برای این افراد معمولا بین وعده ناهار و شام است.
وی افزود: بهترین عضلات جهت تزریق انسولین در حین ورزش عضلات ناحیه میانی بدن است لذا از تزریق انسولین در عضلات فعال و درگیر مستقیم در ورزش جلوگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: افراد دیابتی در هنگام ورزش مواد غذایی دارای کربوهیدرات 20 تا 40 گرم و مواد قندی زود جذب مصرف کنند، اگر قندخون کمتر از 80 باشد فورا موادقندی مصرف شود و بیشتر از 240 باشد، ورزش را متوقف کنند. در صورت بروز علائم افت قند مثل لرزش، تعریق، تپش قلب، رنگ پریدگی، اختلال در بیان، سستی زانو جهت جلوگیری از آسیب جدی ورزش را کاملا متوقف کنند.