رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:
486 هزار تن سیب زمینی در سردخانههای همدان موجود است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سالانه بیش از ۹۵۰ هزار تن سیبزمینی در این استان تولید میشود، گفت: همدان قطب تولید محصول سیب زمینی کشور است و در حال حاضر 486 هزار تن سیب زمینی در انبارها و سردخانه های استان موجود است.
به گزارش ایلنا از همدان، رضا بهراملو افزود: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب زمینی اختصاص داشت و متوسط برداشت محصول از مزارع 42 تن در هر هکتار است.
وی با بیان اینکه یک پنجم سیبزمینی کشور در استان همدان تولید میشود، گفت: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه 4 واحد صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان در دست احداث است تاکید کرد: در حال حاضر85 واحد سردخانه و بیش از هزار و 400 انبار سنتی با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سالانه بیش از ۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل سیب زمینی،گردو، سیر، انگور و مرکبات در این استان تولید می شود.
بهراملو با بیان اینکه استان همدان در منطقه غرب کشور بیشترین سردخانه را دارد افزود: علاوه بر تولید استان ، سیب زمینی تولیدی سایر استان ها در سردخانه های استان ذخیره می شود.
وی عنوان کرد: همانگونه که نیاز استان همدان در اقلام مختلف از جمله برنج و خرما و میوه از سایر استانهای کشور تامین می شود، برخی اقلام مورد نیاز سایر استانها از جمله سیر ، سیب زمینی و انگور در همدان تولید می شود.
وی ادامه داد: در برنامه الگوی کشت استان همدان ، کشت سیب زمینی در سالهای آینده کاهش می یابد و گیاهان کم آب بر مانند گیاهان دارویی ، زعفران، گل محمدی کشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: بهره وری آب در کشت سیب زمینی در استان بین 6 تا هشت کیلوگرم است و مزارع سیب زمینی آبیاری مکانیزه است.