معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خبر داد؛
انتشار فراخوان نخستین جشنواره آواز استان مرکزی / نکوداشت استاد «عبداله خان دوامی تفرشی»
معاون امور هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: فراخوان نخستین جشنواره آواز استانی نکوداشت استاد «عبداله خان دوامی تفرشی» منتشر شد. این جشنواره در 2 بخش آواز و تصنیف و همچنین پژوهش با موضوع استاد عبداله دوامی و در سالن پروفسور حسابی تفرش برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، آرزو حیدری افزود: علاقهمندان به حضور در این جشنواره باید آثار خود را به صورت تصویری برروی لوح فشرده به نشانی دبیرخانه یا از طریق شماره تلفن 09927165649 و 09217649323 حداکثر تا پایان وقت اداری 15 دی ماه سال جاری ارسال کنند.
وی ادامه داد: آثار هنرمندان 16 تا 18 دی ماه بازبینی و جشنواره نیز 14 و 15 بهمن ماه برگزار و سپس هنرمندان برتر در اختتامیه جشنواره در 16 بهمن ماه معرفی میشوند. این جشنواره در 4 گروه سنی تا 12 سال، 13 تا 18 سال، 19 تا 30 سال و بالای 31 سال برگزار میشود.
معاون امور هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی به فرایند داوری این جشنواره آواز استانی اشاره کرده و اظهار داشت: داوری این جشنواره در ۲ مرحله به صورت لوح فشرده و سپس با اجرای زنده شرکتکنندگان به صورت مستقیم برگزار میشود.
حیدری تصریح کرد: این جشنواره با هدف شناسایی و حمایت از استعدادهای جوان و فراگیرتر کردن فرهنگ و هنر آواز ایرانی و معرفی استاد برجسته و ردیفدان صاحبنام ایرانی استاد عبداله دوامی تفرشی برگزار میگردد.
عبداله خان دوامی تفرشی در سال 1270 خورشیدی در روستای طا از توابع شهرستان تفرش متولد شد و در 20 اردیبهشت 1359 خورشیدی دار فانی را وداع گفت. دوران کودکی را در طا سپری کرد. پس از چندی به تهران آمد و در مدرسه تربیت نامنویسی کرد و در این مدرسه با رکنالدینخان مختاری (سرپاس مختاری) همکلاس شد.
دوامی از فروردین 1334 خورشیدی همکاری خود را با سازمان رادیو و تلویزیون وقت و مرکز حفظ و اشاعه موسیقی سنتی ایران شروع کرد و همچنین به واسطه کهولت سن، شاگردان را در منزل تعلیم میداد. او عضو هیئت موسیقیدانان سنتی و همچنین مدرّس آواز در هنرستان ملی موسیقی بود.
از دوامی به عنوان لوح محفوظ ردیفهای آوازی و سازی و قطعههای اصیل قدیمی یاد میکنند که یک عمر هر چه میدانست، بیدریغ به هنر آموزان جوان آموخت. از او مجموعه تصانیف قدیمی مشتمل بر بیش از 186 تصنیف با آوانگاری و نتنویسی فرامرز پایور منتشر شد. همچنین پایور ردیف آوازی او را نیز نتنویسی کرد.