ایلنا از گلستان گزارش می دهد،
سرمایهگذاری داخلی و خارجی زیرساخت های اقتصادی گلستان را تقویت میکنند
سرمایه گذاری خارجی در گلستان اولویت بندی شود
گلستان در کریدور شمال به جنوب قرار گرفته است و منطقه آزاد اینچه برون هم در حال ساخت است. گلستان ظرفیت این را دارد که سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد اینچه برون ورود کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، استان گلستان در مسیر کریدور شمال به جنوب قرار گرفته است و در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ منطقه آزاد اینچه برون تصویب شد. کارشناسان اقتصادی بارها اعلام کردند که اگر زیر ساخت های اقتصادی در استان ایجاد شود شاهد تحول اقتصادی عظیمی در استان خواهیم بود.
در سال های اخیر سرمایه گذاران داخلی و خارجی بسیاری زیادی وارد استان شدند و بخاطر نبود زیر ساختهای کافی برای سرمایه گذاری به استان های دیگر کشور رفتند. برای جذب سرمایهگذاری در استان لازم است اولویتهای سرمایهگذاری مشخص شود.
بارها فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی گرگان اعلام کردند منطقه آزاد اینچه برون بعد از ۳ سال به نتیجه مطلوب اقتصادی نرسیده است و سرمایه گذار داخلی و خارجی در بحث اقتصادی این منطقه ورود پیدا نمی کند. در سال های اخیر کمبود برق به یکی از چالش های صنعتگران تبدیل شده است و که دولت باید این مشکل را برطرف کند.
دولت چهاردهم با فراهم کردن زیرساختهای سرمایه گذاری مانند آب، برق، گاز، راه، ریل اسکله، بندرها و تجهیزات فرودگاهی میتواند کمک فراوانی به جذب سرمایهگذار در استان کند. استان گلستان مملو از ظرفیتها و پتانسیلها است و با ورود تجار به گلستان گره بسیاری از مشکلات حوزه اشتغال باز می شود.
رونق اقتصادی گلستان در گرو جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی است و سرمایه گذاری در استان، فرصتی مناسب برای توسعه و پیشرفت است. ایران تحت تحریم های ظالمانه کشورهای غربی قرار دارد و در این شرایط جذب سرمایه های خارجی ضرورت دارد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۳ را به نام جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری کردند که مسئولان دولت چهاردهم باید شعار سال را محقق کنند. تولید صادرات محور میتواند ارز وارد کشور کند و باعث اشتغالزایی شود.
رمضان بهرامی گفت: اقتصاد ایران هنوز به جایگاه اصلی خودش نرسیده است و دولت چهاردهم باید زیرساختهـای تجارت خارجی را مهیا کند. بخش خصوصی آماده هر گونه همکاری با دولت است و شرایط تولید با محوریت صادرات باید آماده شود.
وی بیان کرد: اگر دولت می خواهد توسعه ای در استان انجام شود در ابتدا باید روابط را با کشورهای همسایه از جمله آسیا میانه گسترش دهد. بازارچه مرزی گلستان با ترکمنستان فرصت اشتغالزایی بسیار بالایی دارد.
وی افزود: در تابستانی که گذشت برق واحدهای تولیدی دو روز در هفته قطع میشد که این موضوع ضربه بزرگی به تولید وارد کرد. متاسفانه صنایع گلستان در سال های اخیر به واسطه قطعی برق و گاز در فصول گرم و سرد سال زیان زیادی متحمل شدند.
بهرامی بیان کرد: تداوم قطعی برق و گاز صنایع، ثمره ای جز ذبح واحدهای تولیدی نخواهد داشت. دولت باید در ابتدا مشکل کمبود برق استان راحل کند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گلستان گفت: استان در حوزه امنیت سرمایهگذاری به رتبه دوم کشور رسیده که بهبود این شاخص نویدبخش حضور سرمایهگذاران در این استان است. سرمایهگذاری خارجی گلستان از مرز ۲۷ میلیون دلار عبور کرد.
روح الله صلبی اظهارکرد: نرخ مشارکت اقتصادی در کشور ۴۱.۵ اما در استان ۴۰.۴ است که نسبت به میانگین کشوری رتبه خوبی داریم. شاخص بهبود فضای کسبوکار گلستان در دولت سیزدهم ۱۸ پله و در امنیت سرمایهگذاری ۲۶ پله ارتقا پیدا کرده است.
وی افزود: در حالی که از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۰، پنج مورد سرمایهگذاری خارجی در استان انجام شده بود، فقط در سال ۱۴۰۱ پنج پروژه سرمایهگذاری به ارزش ۹.۷۵ میلیون دلار در استان انجام شد که این شاخص در سال ۱۴۰۲ به ۱۴.۷۵ میلیون دلار افزایش پیدا کرد.
وی گفت: برخی پروژهها مانند پتروشیمی، آشوراده و میگو اشتغالزایی بالایی به همراه دارند و استان را به جایگاه واقعی خود میرسانند اما اثرات مطلوب آن طی سالهای بعد مشخص میشود.
وی افزود: عمده فعالیتهای استان گلستان در حوزه کشاورزی است که به همین علت در برخی فصول میزان اشتغال بالاتر و در برخی فصول پایینتر است. با تلاش های انجام شده شاخص های اقتصادی مثبت در این حوزه افزایش یافته که از جمله آنها افزایش ضریب جینی است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از یک میلیون تن کالا از مرز اینچهبرون عبور کرد و این مسیر با اقدامات انجامشده طی سالهای قبل احیا شد. اینچهبرون بسیار برای ما مهم است و افق امسال ما تردد یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن کالا از مرز اینچهبرون است.