ایلنا گزارش می دهد؛
کشت محصولات کشاورزی در گلستان به صورت سنتی انجام میشود/کشاورزان از پس هزینههای جاری تولید برنمی آیند
حدود ۵۰ درصد جمعیت گلستان در روستاها زندگی می کنند و شغل اغلب آنها کشاورزی است که بزودی کشت پاییزه در استان گلستان شروع می شود. کشت محصولات کشاورزی در گلستان به صورت سنتی انجام میشود که سود آن برای کشاورز بسیار کم است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، حدود ۵۰ درصد جمعیت گلستان در روستاها زندگی میکنند و شغل اغلب آنها کشاورزی است. کشت محصولات کشاورزی در استان هنوز به شکل سنتی انجام می شود. زمین های کشاورزی گلستان بیشتر خرده مالکی است.
دولت باید کشاورزی استان را به سمت صنعتی پیش ببرد و صنایع تکمیلی و تبدیلی وارد این استان شود. هزینه تولید محصولات کشاورزی در سالهای اخیر چندین برابر شده که باعث ناراحتی کشاورزان شده است.
کشت پاییزه محصولات کشاورزی در استان گلستان بزودی شروع می شود و خشکسالی شدید مشکلات جدی برای کشاورزی ایجاد کرده است. کشاورزان از مسئولان درخواست دارند در کشت پاییزه به آنها کمک کنند.
گلستان با نقش آفرینی در تولید ۱۵ محصول کشاورزی و کسب جایگاه اول تا چهارم کشوری از جمله قطبهای کشاورزی به شمار میرود. پس باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی نگاه ویژه ای به استان داشته باشند که تاکنون چنین اتفاقی نیافتاده است.
استان گلستان رتبه دوم تولید گندم را در کشور دارد و کشاورزان و اتاق بازرگانی بارها از دولت درخواست کردند که قیمت خرید تضمینی گندم استان باید با دیگر استان ها تفاوت داشته باشد. افزایش ضایعات گندم در استان یکی از چالش های بخش کشاورزی شده که علت افزایش ضایعات گندم در استان توسط کمباین به خاطر فرسودگی کمباین است.
کشاورزان بارها گلایه کرده اند که نمی توانند تسهیلات بانکی به موقع دریافت کنند و گاها برای دریافت یک تسهیلات معمولی با سود ۱۸ درصد حتی یک سال یا بیشتر صبر کنند. کشاورزان از دولت می خواهند که وام قرض الحسنه در اختیار آنها بگذارند.
یک کشاورز در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: کشاورزان مشکلات زیادی در زمینه کاشت، داشت و برداشت دارند و متاسفانه هر ساله مشکلات ما بیشتر می شود. بارها مشکلات را به مسئولان شهرستانی، استانی و نماینده گان مجلس گفته ایم.
یوسف جباری ادامه داد: متاسفانه مسئولان فقط آمار می دهند که شرایط بهتر شده ولی درعمل شاهد چنین چیزی نیستیم. مثلا پول گندم خودمان را هنوز به طور کامل دریافت نکردم و کشت پاییزه بزودی فرا می رسد.
وی بیان کرد: من برای دریافت تسهیلات چندبار به جهاد کشاورزی مراجعه کردم و هربار گفتند که هنوز تسهیلاتی نیامده است.
وی گفت: بنده هنوز پول کلزایی که فروخته ام را به طور کامل نگرفتم و از دولت می خواهیم زودتر پول مان را بدهد. ما کشاورزان قسط بدهکاریم و بخاطر کشاورزی خیلی جاها بدهکاریم و نتوانستیم اقساط مان را پرداخت کنیم.
جباری بیان کرد: ما از دولت می خواهیم که رقم خرید تضمیمنی گندم را افزایش دهد این رقم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی برای امسال دردی را از کشاورز دعوا نکرد. دولت باید قیمت خرید تضمینی گندم را حداقل ۲۱ هزار تومان اعلام کند تا حداقل کشاورزی از این قیمت سودی ببرد.
وی اضافه کرد: کشاورزی در استان هنوز از شیوههای قدیمی و سنتی انجام می شود و بدتر از همه ماشینآلات و ادوات کشاورزی فرسوده هستند. همین موضوع باعث شده کشاورز ضرر کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: گلستان در تولید چغندرقند پاییزه
رتبه دوم، رتبه اول در تولید دانههای روغنی، رتبه سوم در تولید میوه و رتبه چهارم در تولید ماهیان گرمابی، برنج، زعفران و مرکبات را در کشور دارد.
محمد برزعلی ادامه داد: در گلستان سالانه ۳۶۶ هزار تن گوشت گرم مرغ تولید می شود که استان در جایگاه نخست کشور قرار دارد. گلستان با تولید ۶۸ هزار تن تخم مرغ در رتبه پنجم کشور قرار دارد.
وی بیان کرد: در هفته دولت امسال پنج پروژه در حوزه شیلات و آبزیان، ۶ پروژه در حوزه تولیدات گیاهی، ۱۶ پروژه در حوزه تولیدات دامی، ۱۸ پروژه در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری، ۶ پروژه در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی و ۴۹ پروژه در حوزه آب و خاک افتتاح شد.
برزعلی تصریح کرد: با بهرهبرداری از این پروژهها برای هزار و ۱۰۱ نفر شغل ایجاد میکند و پنج هزار و ۹۵۸ خانوار از آن بهرهمند خواهند شد. ما در حال تلاش هستیم که کشاورزان مشکلی در زمینه کاشت، داشت و برداشت نداشته باشند.
وی گفت: میزان تولید چغندرقند پاییزه به ۲۰۰ هزار تن، تولید پنبه به ۲۰ هزار تن و تولید توتون به سه هزار و ۹۰۰ تن رسیده است.خوستبختانه در این محصولات نسبت به سال گذشته افزایش داشته ایم.