رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:
میتوان آب مصرفی برای جلوگیری از فرونشست را تامین کرد
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: آبخوانها به طور متوسط سالانه ۱۰۰۰ متر مکعب آب ذخیره میکنند که میتوان با این مقدار از فرونشست جلوگیری کرد و امنیت زیستی را با آبخیزداری درست تامین کرد.
به گزارش ایلنا از اصفهان، عباسعلی نوبخت ر در دومین همایش هماندیشی مشترک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اظهار داشت: ۶ اصل خدامحوری، صداقت، کارشناسی، وفاداری به سرزمین، خودباوری و اخلاقمداری باید در زندگی رعایت شود و باید به فرزندانمان بیاموزیم تا با آرامش تمام زندگی کنند.
وی افزود: اخلاقمداری از مواردی است که در کشور ما کمتر به چشم میخورد، همه ما معترضیم در حالی که ممکن است در جایگاهی که هستیم به تعهداتمان عمل نکنیم، اگر میخواهیم کشور را درست کنیم باید از خودمان شروع کنیم.
نوبخت بیان کرد: زاگرس ۱۴ هزار و ۸۰۰ سال پیش ساوان یا علفزار بوده است، ۵ هزار سال پیش با غالبیت ۴۰ درصد از ۴ گونه بلوط به کلیماکس میرسد و در حال حاضر در سدهها و دهههای آخر به سوی ساوان شدن میرود.
وی تصریح کرد: زاگرس وسعت ۳۰ میلیون هکتاری دارد و ۶ میلیون هکتار آن جنگل است که ۷ رودخانه از ۹ رودخانه بزرگ کشور در این منطقه قرار دارد و ۴۰ درصد از آب کشور را تامین میکند و اقوام اصیلی را در دل خود جا داده و از هر نظر غنی است.
نوبخت گفت: باید دقت کنیم اثربخشی زاگرس در امنیت زیستی کشور حفظ شود و به فکر این باشیم که ترقی کند، هر هکتار خاک زاگرس به گونهای است که میتواند سالانه به طور متوسط هزار متر مکعب آب در خود ذخیره و به تدریج آزاد کند، پس باید این عرصه حفظ شود و برای حفظ آن برنامهریزی دقیق داشته باشیم و مانند زمینهای شخصی و خانه خود بدانیم.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تشریح کرد: باید بهگونهای برنامهریزی شود با حداقل خسارت به طبیعت، حداکثر انتفاع را از یک منطقه ببریم، در واگذاریها با محدودیت و ممنوعیت مواجهیم برای ممنوعیت کاری نمیتوان کرد، اما برای محدودیتها میتوان راهکاری یافت.
وی خاطرنشان کرد: برای پیمودن این راه مسیری باید طی شود و با آموزش به نسل جدید میتوان زیرساختها را برای توسعه فراهم کنیم تا دنبالهرو راه توسعه باشند، برای افزایش اثر بخشی هم باید دانش را ارتقا دهیم.
نوبخت تاکید کرد: در قسمت شمالی البرز، اثربخشی تولید آب برای استانهای خراسان شمالی، گلستان، گیلان و اردبیل است و در قسمت جنوبی، سمنان، بخشی از تهران، البرز، زنجان و قزوین است که بیش از دو پنجم کشور در این منطقه زندگی میکنند، باید پوشش گیاهی این قسمت را حفظ کنیم.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد: گفته میشود ایران کشوری خشک و نیمهخشک است و باید کشور را ترک کرد، اگر کشور با مشکلاتی در حوزه منابع طبیعی مواجه است باید در راستای حل مشکلات آن تلاش کرد، ادیان مختلفی که در دنیا بهوجود آمده قوانینی برای بهتر زندگی کردن وضع کردهاند و ایران از کشورهای کهن است و تمام فرهیختگان دینی پیرامون درختکاری تلاشهایی انجام میدهند.
وی یادآور شد: میانگین بارندگی در کشور ۲۴۰ میلیمتر است، اگر این عدد در سطح کل کشور ضرب شود، میزان بارندگی در کشور به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب میرسیم که از این میزان، ۲۸۰ تا ۳۰۰ متر مکعب تبخیر میشود و ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیارد مترمکعب میماند، اگر آبخیزداری را بهدرستی انجام دهیم.
نوبخت بیان کرد: وسعت قلمرو حوزههای آبخیز و آبخوان ۱۲۵ میلیون هکتار است که از این میزان ۱۱۱ میلیون هکتار آبخیز و ۱۴ میلیون هکتار آبخوان است، آبخوانها به طور متوسط سالانه ۱۰۰۰ مترمکعب آب ذخیره میکنند که میتوان با این مقدار از فرونشست جلوگیری کرد و امنیت زیستی را با آبخیز داری صحیح تامین زکرد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور اظهار کرد: میتوانیم در مدت ۳سال آب مصرفی برای جلوگیری از فرونشست را تامین کنیم، ما محکوم به موفق شدن در ساختن زیرساختهای کشور برای حکمرانی مطلوب سرزمین هستیم.