از تربیت ابتدای کودکی فاصله گرفتهایم /اتخاذ تدابیری برای پررنگ کردن نقش مادران خانهدار در تربیت
رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک با تاکید بر اینکه تربیت کودکان در کانون خانه و خانواده اتفاق میافتد، گفت: نسبت به وضع موجود از تربیت اوان یا ابتدای کودکی فاصله گرفتهایم.
به گزارش ایلنا از مشهد، مجتبی همتیفر رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک امروز چهارشنبه در حاشیه مراسم افتتاحیه اولین رویداد ملی هوای مادری پیرامون این رویداد ملی اظهار کرد: وقتی از تعلیم و تربیت دوره اوان کودکی صحبت میکنیم معمولا در اولین نگاه، کودکستان به ذهن ما میآید اما بسترهای تربیتی دیگری باید در این راستا وجود داشته باشند.
وی افزود: وقتی افق نگاهمان را تمدنی و به شکلگیری کودکستان فکر کنیم، خانه و خانواده ظهور پیدا میکنند که در این راستا متاسفانه نسبت به وضع موجود از تربیت اوان کودکی فاصله گرفتهایم.
همتیفر بیان کرد: در این بین بستری فراهم میشود که به این سوال پاسخ دهیم، چقدر به نقش پدر و مادر در تربیت فرزندانمان توجه داریم؟ این سوال پیش روی سازمان تعلیم و تربیت کودک قرار گرفته است لذا باید زمینه سازی کنیم تا خانوادهها توانمند شوند.
رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک عنوان کرد: برنامهای طراحی شده است که در آن نقش خانواده و خانه را پررنگ کنیم البته که نقش مادران در این بین پررنگ تر است و میبایست برای عمده مادرانی که شاغل نیستند نیز تدابیری داشته باشیم، که این مهم نقطه عزیمت طرح هوای مادری را کلید زده است که در آن باید هستهها و مراکزی طراحی کنیم که محور آن توانمندسازی و آمادهسازی مادران برای بهتر مادری کردن همراه با حال خوب است.
وی با تاکید براینکه تربیت کودکان در کانون خانه و خانواده اتفاق میافتد افزود: با مجموعه مطالعات و بررسیهای انجام شده همچنین تجربه نگاری و اقدامات نظری برای توسعه این هستهها، دبیرخانه مردمی هوای مادری در سازمان شکل گرفته است.
همتیفر گفت: اولین دوره این رویداد در مشهد برگزار میشود تا مجموع کنشگران فعال عرصه مادر و کودک همچنین علاقهمندان به حوزه کودک و مادر کنار هم بیایند و انتقال تجربه صورت بگیرد.
وی همچنین ادامه داد: نگاه سازمان نیز تسهیلگری و توانمندسازی است تا به عنوان پشتیبان نرم افزاری این هستهها ایفای نقش کند در این راستا از ظرفیت سایر دستگاهها نیز استفاده میکنیم چراکه این طرح به فرزندپروری و افزایش کیفیت تربیت فرزند کمک میکند و اثرات مثبتی بر فرزندآوری نیز دارد.
در ادامه، حسین علیزاده دبیر رویداد ملی طرح هوای مادری با اشاره به برگزاری این رویداد در روزهای ۲۰ و ۲۱ دی اظهار کرد: طرح اولیه این رویداد با هدف همافزایی، ارتقاء، حمایت و توسعه فعالیتهای گروههای مادر و کودک و همچنین ایجاد جریان گفتمانی مادر و کودک در سراسر کشور شکل گرفته است.
وی گفت: چندین کارگاه شامل هم افزایی تخصصی فعالان شاخص، تجربه نوردی و بیان تجربیات موفق مادرانه در محلات و تکمیل بوم چالشها و اقدامات اختصاصی هر مجموعه با کمک راهبرهای تخصصی را در این دو روز برگزاری خواهیم داشت.
علیزاده گفت: در مراسم اختتامیه این رویداد که پنجشنبه در محل همایشهای حرم رضوی برگزار میشود، از ۴۰ گروه برگزیده شاخص و فعال در حوزه مادر و کودک تقدیر و اهدای جوایز را خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه باید بستری فراهم شود تا بتوانیم الگوهای مختلف همفکری، تجربیات و فرصتهای بدست آمده را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم، خاطرنشان کرد: هدف مهم از تشکیل این رویداد ارتقاء خانواده و فرهنگ جامعه، و ایجاد بسترهای مهم همفکری بین مادران بوده است.
در ادامه حجتالاسلام بهرامی، عضو شورای فکری رویداد هوای مادری نیز گفت: اگر بخواهیم جامعهای سرزنده، پویا و فعال با کمشدن آسیبهای اجتماعی داشته باشیم، باید به مسئله مادر و خانواده توجه ویژهای کنیم.
وی افزود: توجه به نهاد خانواده باعث کمشدن آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد و بسیاری از معضلات امروز جامعه خواهد شد و عدم توجه به نهاد خانواده باعث عدم پیشرفت این نهاد مهم میشود.
عضو ستاد اندیشهورز کشور با اشاره به بیشترین چگالی طلاقها که مربوط به ۵ سال اول ازدواج بوده است، خاطرنشان کرد: خانوادهای مطلوب است که در بعد ساختاری بقا داشته باشد و آن را میتوان زیرساخت حرکت تمدنی در جامعه نیز نام برد و هوای مادری چیزی جز این نخواهد بود.
وی گفت: با ورود به حوزه کنشگری و همفکری جمعیت به این نکته رسیدیم که یکی از مسئلههای راهبردی پیش روی ما این است که جایگاه والدین باید تقویت شده و هویت پدرمادری تاثیرگذاری بیشتری در جامعه داشته باشد.