خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد؛

کمبود اعتبار آبخیزداری قزوین با تخصیص یک "همت" رفع می‌شود/آمادگی برای مقابله با سیلاب در فصل بارش‌ها

کمبود اعتبار آبخیزداری قزوین با تخصیص یک "همت" رفع می‌شود/آمادگی برای مقابله با سیلاب در فصل بارش‌ها
کد خبر : ۱۴۱۲۵۷۴

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: برای جلوگیری از سیلاب و حفاظت از آب و خاک قراردادی با قرارگاه امام حسن(ع) در حال نهایی شدن است که با آن بیش از یک همت (یک‌هزار میلیارد تومان) در مدت سه سال برای پروژه‌های استان هزینه می‌شود و اقدامات خوبی خواهیم داشت و کمبود بودجه جبران می‌شود.

محسن قاسم‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه آبخیزداری برای مقابله با سیل در فصل بارش‌ها گفت: در روستای توآباد و اورنه با اعتبار 85500 میلیون ریال از اعتبارات استانی و 15000  میلیون ریال از اعتبارات ملی اقداماتی صورت گرفته تا بتوانیم جلوی سیل را تا 70 درصد بگیریم.

مدیرکل آبخیزداری و منابع طبیعی استان قزوین ادامه داد: پروژه آبخیزداری در حوزه آبخیز فلارمیلک الموت غربی زیرحوزه تاج دره با اعتبار 25000 میلیون ریال؛ پروژه‌های زیرحوزه‌های میزوج، عبدل‌آباد، شفیع‌آباد، رزجرد، باراجین، سلطان آباد کوهین و الولک با اعتبار 180000 میلیون ریال اجرا شده؛ همچنین حدود 10 بند قدیمی احیا و بازسازی شده است.

وی عنوان کرد: پروژه‌های مختلف بیولوژیک، بیومکانیک، مدیریتی و ساخت سازه‌های مختلف در دست اجرا است که از فرسایش خاک که سالانه حدود 14 تن در هکتار است، جلوگیری خواهد کرد.

این مسئول اظهار کرد: چرای مازاد دام در عرصه و یا شخم زدن در جهت شیب عرصه‌ها یکی از مواردی است که به پوشش گیاهی آسیب می‌زند و در سیلاب تاثیرگذار است؛ از این رو در این باره هم اقداماتی انجام شده است.

برخورد با دهیارانی که عرصه منابع طبیعی را اجاره می‌دهند

وی ادامه داد: با چرای دام‌هایی که مازاد بر ظرفیت بوده و پروانه نداشته باشند، برخورد می‌شود و متخلفان به مراجع قضایی هم معرفی خواهند شد.

قاسم‌زاده با تاکید بر فرهنگ‌سازی در حفظ منابع آب و خاک گفت: منابع طبیعی متعلق به همه مردم است و باید برای حفاظت از آن و همراهی مردم فرهنگ‌سازی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه با دهیارانی که اجازه استفاده از عرصه برای چرای دام را می‌دهند، برخورد خواهد شد، عنوان کرد: با این پدیده برخوررد جدی می‌کنیم و این موضوع در جلسات مختلف با دهیاران و اعضای شورای روستاها مطرح شده و قرار است تا در سال پیش رو این موضوع را نهادینه کنیم و درصورتی که تخلف دیده شود، علیه شورا، دهیار و شخصی که از عرصه استفاده کرده، شکایت خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز