مدیر آبفای نایین خبرداد؛
تامین آب شرب 71 روستا از طریق تانکر به دلیل محدودیت منابع آبی
مدیر آبفای نایین گفت: به دلیل محدودیت منابع آبی، آب شرب حدود 71 روستا از طریق تانکرهای سیار تامین میشود و درصدد هستیم با اجرای طرح جهاد آبرسانی، آبرسانی سیار را به مرور کاهش دهیم.
به گزارش ایلنا از اصفهان، محمد علی عباسی از آبرسانی پایدار به 34 روستا در مجمتع روستایی لای سیاه و کوهستان و بهارستان در قالب طرح جهاد آبرسانی به روستاها خبر داد.
وی با بیان اینکه 186 روستا در منطقه نایین وجود دارد اعلام کرد: به دلیل محدودیت منابع آبی، آب شرب حدود 71 روستا از طریق تانکرهای سیار تامین میشود و درصدد هستیم با اجرای طرح جهاد آبرسانی، آبرسانی سیار را به مرور کاهش دهیم.
مدیر آبفای نایین تامین آب شرب روستاها را به صورت سیار هزینه بر دانست و عنوان کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته در سال، حدود 3 میلیارد تومان هزینه تامین آب شرب روستاییان از طریق تانکرهای آبرسان است، بنابراین تلاش میشود آب شرب روستاییان به صورت پایدار تامین شود.
عباسی با بیان اینکه نایین تحت پوشش سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ قرار دارد خاطرنشان ساخت: 3 حلقه چاه با دبی 60 لیتر درثانیه از دیگر منابع تامین کننده آب در نایین است.
وی مصرف سرانه آب شرب در مناطق شهری نایین را 140 لیتر در شبانه روز اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: مصرف سرانه آب در روستاها 160 لیتر در شبانه روز است که سعی شده با اجرای کارهای فرهنگی و فنی زمینه های کاهش مصرف سرانه آب را در منطقه فراهم کنیم، این درحالی است که در یک سال گذشته با مشارکت دهیاری ها حدود 16 کیلومتر از شبکه فرسوده آب در مناطق روستایی نایین اصلاح و بازسازی شده است.
ارتقای سواد آبی با آموزش مادران
در ادامه رئیس خانه فرهنگ آب، آموزش مادران و بانوان را اولین گام اساسی در زمینه ارتقای سطح سواد آبی جامعه دانست و تصریح کرد: برای موفقیت در مدیریت مصرف، آموزش و ارتقای سطح سواد آبی جامعه بسیار حائز اهمیت است که آموزش مادران و بانوان اولین گام اساسی در این زمینه محسوب میشود.
زهره تشیعی افزود: تربیت فرزند در خانواده و تاثیرپذیری او از مادر یا معلم بسیار بالاتر و اثربخشتر از قوانین است، پس باید آموزشهای لازم در راستای فرهنگ بهینه مصرف آب به مادران و آموزگاران داده شود تا در نهایت شاهد ارتقای سواد آبی در جامعه باشیم.
وی ابزارهای کاهنده مصرف را یکی دیگر از راهکارهای مصرف بهینه آب برشمرد و اظهار داشت: مردم باید به این امر واقف باشند که با استفاده از تجهیزات کاهنده میتوان مصرف آب شرب را به طور میانگین حدود 30 الی 50 درصد کاهش داد که این عامل در اقتصاد خانواده نیز موثر است.
علی پور بافرانی، معاون پژوهشی آموزش و پرورش نایین گفت: در طول سال تحصیلی محتواهای قابل قبولی در راستای مصرف بهینه آب به دانش آموزان آموزش داده میشود چرا که معتقدیم آینده سازان کشور باید آموزشهای نگهداری و حفاظت از منابع آبی را به خوبی فراگیرند.
وی افزود: اولیاء دانش آموزان نیز از افراد تاثیر گذار در مصرف درست آب در جامعه هستند در نتیجه برنامههایی در راستای مصرف بهینه آب برای آنان در طول سال در نظر گرفته شده است.
جوانان امروزی قدر آب را مثل گذشتگان نمیدانند
شهردار نایین نیز از فرهنگ غنی مردم کویر نشین در زمینه مصرف درست آب سخن گفت و تصریح کرد: در دیرباز تاکنون همیشه به دلیل محدود بودن منابع آبی در مناطق کویری، مردمان این مناطق آب را درست مصرف میکردند و آن را به هیچ عنوان هدر نمیدادند.
حسن شفیعی افزود: در سالهای اخیر به دلیل در دسترس بودن آب، جوانان امروزی قدر آب را مثل گذشتگان نمیدانند و بعضا با عدم مصرف صحیح، آن را هدر میدهند پس باید مردم را با محدودیتهای منابع آبی بیشتر آشنا کنیم تا جوانان امروزی هم قدر آب را مانند گذشتگان به خوبی بدانند و از مصرف بیرویه آن جلوگیری کنند.
وی یادآور شد: شهرداری نایین تمام تدابیر لازم را در راستای مصرف بهینه آب رعایت کرده است که میتوان به آبیاری فضای سبز با آب غیر شرب و با استفاده از روشهای نوین اشاره کرد.