خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد؛

مصرف سیگار فرزندآوری را با چالش مواجه می‌کند/ رتبه یک مصرف سیگار کشور برای قزوین

مصرف سیگار فرزندآوری را با چالش مواجه می‌کند/ رتبه یک مصرف سیگار کشور برای قزوین
کد خبر : ۱۳۶۴۰۳۴

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت علوم پزشکی قزوین درباره تاثیر سیگار در فرزندآوری اظهار کرد: سیگار بر تمام دستگاه‌های بدن از جمله سیستم تولید مثل تاثیر داشته و باعت کاهش باروری و افزایش ناتوانی جنسی می‌شود، همچنین سیگار، سقط جنین و زایمان زود رس را هم افزایش می‌دهد.

نسرین تنکابنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به مهم‌ترین آسیب مصرف دخانیات گفت: دخانیات از شایع‌ترین عوامل مرگ و میر در دنیا و از عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر به شمار می‌آید اما با آگاهی، آموزش و یادگیری مهارت‌ها قابل پیشگیری است.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت علوم پزشکی قزوین ادامه داد: دخانیات تمام دستگاه‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و مصرف آن علاوه بر ایجاد وابستگی می‌تواند عاملی برای گرایش به انواع مخدرها، روان گردان‌ها و الکل و همچنین بروز انواع آسیب‌های اجتماعی مانند فقر و بزهکاری باشد.

وی عنوان کرد: براساس آخرین پیمایش صورت گرفته در سال ۱۴۰۰ قزوین از نظر شیوع مصرف سیگار در افراد بالای ۱۸ سال بالاتر از میانگین کشوری قرار داشته و رتبه یکم را دارا است، از نظر شیوع دخانیات هم میانگین کشور ۱۹.۴۴ درصد است و قزوین با میزان ۲۳.۶۲ درصد در رتبه ششم قرار دارد و باتوجه به شیوع مصرف سیگار و دخانیات در استان باید مداخلات بیشتری انجام بگیرد.

این مسئول با بیان اینکه عوارض مصرف سیگار از لحظه ترک آن کاهش پیدا می‌کند، گفت: ۲۰ دقیقه بعد از ترک، ضربان قلب کاهش یافته و ۱۲ ساعت بعد از ترک کاهش سطح مونوکسید کربن خون را شاهد خواهیم بود، همچنین ۲ تا ۱۲ هفته بعد هم گردش خون و عملکرد ریه بهتر می‌شود و سرفه و تنگی نفس هم یک تا ۹ ماه بعد کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: در افراد سیگاری خطر بروز سکته مغزی ۲ برابر افراد عادی است که ۵ تا ۱۵ سال بعد از ترک، این ریسک مانند افراد عادی می‌شود، همچنین خطر بروز سکته قلبی هم در این افراد ۴ برابر افراد عادی است که ۱۵ سال بعد از ترک این میزان با افراد غیرسیگاری برابری می‌کند و مرگ و میر ناشی از سرطان ریه هم ۱۰ سال بعد از ترک به نصف می‌رسد.

تنکابنی درباره تاثیر سیگار در فرزندآوری عنوان کرد: نوزادان مادران سیگاری با وزن کمتر به دنیا می‌آیند، سیگار می‌تواند عامل نقص‌های مختلف و سندرم مرگ ناگهانی در نوزادان باشد، این کودکان در معرض انواع عفونت‌های تنفسی و گوش قرار می‌گیرند و سیستم ایمنی ضعیف‌تر در آن‌ها زمینه ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/
طاهره سادات موسوی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز