رئیس اتاق بازرگانی اصفهان مطرح کرد:
اصفهان آماده راه اندازی خط مستقیم هوایی اصفهان - سن پترزبورگ
رئیس اتاق بارزگانی اصفهان بر ضرورت راه اندازی خط مستقیم هوایی اصفهان- سن پترزبورگ و تاثیر این خط هوایی در سهولت تعاملات تجاری طرفین تاکید کرد.
به گزارش ایلنا از اصفهان، در جلسه نماینده اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه در ایران و نماینده اتاق سن پترزبورگ در پارلمان بخش خصوصی اصفهان، با رئیس و جمعی از اعضاء هیات نمایندگان دوره دهم، بر ضرورت راه اندازی خط مستقیم هوایی اصفهان - سن پترزبورگ و توسعه روابط تجاری میان فعالان اقتصادی دو طرف تاکید شد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این دیدار، ضمن تشریح پتانسیلهای اقتصادی استان اصفهان و خواهر خواندگی این شهر با سن پترزبورگ گفت: از طریق این ظرفیتها می توان فرصتهای تجاری زیادی بین اصفهان و روسیه ایجاد کرد.
امیر کشانی افزود: امیدواریم پذیرش و اعزام هیاتهای تجاری بین اصفهان و روسیه که در سال گذشته آغاز شده، منجر به توسعه تعاملات تجاری طرفین در سالجاری شود.
وی عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا را رفع کننده بسیاری از چالشهای تعامل تجاری فعالان اقتصادی دو کشور دانست و ادامه داد: توسعه تجارت و صادرات به کشورهای همسایه از جمله مهمترین برنامههای دوره دهم اتاق بازرگانی اصفهان است.
رئیس پارلمان بخش خصوصی اصفهان همچنین بر ضرورت راه اندازی خط مستقیم هوایی اصفهان- سن پترزبورگ و تاثیر این خط هوایی در سهولت تعاملات تجاری طرفین تاکید کرد و از اعلام آمادگی اتاق بازرگانی اصفهان برای کمک به راه اندازی این خط هوایی خبر داد.
کشانی در ادامه خواستار تبادل اطلاعات تجار اصفهان و سن پترزبورگ، حضور فعالان اقتصادی روسی در نمایشگاههای اصفهان، تشکیل کمیتههای تخصصی مشترک در حوزههای مختلف از جمله فولاد، نساجی، کشاورزی و تبادل گردشگر میان طرفین شد. همچنین بر لزوم ایجاد کمیته داوری در اتاقهای بازرگانی اصفهان و روسیه برای رسیدگی به اختلافات احتمالی تجار دو طرف تاکید کرد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان انجام تعاملات مالی بین دو کشور از طریق وجه رایج ایران و روسیه را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: از این طریق می توان از شرایطی که تبادلات مالی دلاری برای دو طرف ایجاد کرده، خارج شد.
کشانی در پایان ابراز امیدواری کرد روسیه بر برقراری تعامل تجاری با ایران متمرکز شده و روابط اصفهان و روسیه به الگویی برای همکاری با دیگر کشورها تبدیل شود.
محمدرضا گل احمد عضو هیات نمایندگان دوره دهم نیز هدفگذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای افزایش سطح تعاملات تجاری اصفهان و روسیه و برنامهریزی برای رسیدن به این هدف را بسیار مهم دانست.
وی بر راه اندازی نمایشگاه دایمی معرفی محصولات تولیدی اصفهان در روسیه به منظور آشنایی فعالان اقتصادی و تجار روسی با محصولات تولیدی اصفهان که با وجود قیمت پایین ترنسبت به کالاهای ترکیه دارای کیفیت مطلوبی است تاکید نمود.
احمدگل بالا بودن تعرفه گمرکی محصولات ایرانی نسبت به سایر کشورها را یکی از موانع مهم تبادل تجاری ایران و روسیه عنوان کرد و خواستار در نظر گرفتن تعرفه ترجیحی برای کالاهای ایرانی شد.
سید وحید دزفولی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق دهم نیز با بیان اینکه کشور سرد روسیه نیازمند امنیت غذایی است افزود: ایران قادر است بخش عمده ای از موادغذایی مورد نیاز روسیه را تامین کند.
وی ضمن ابراز خرسندی از برقراری تعاملات اقتصادی دو کشور تصریح کرد: اصفهان قطب صنعت کشاورزی در ایران بوده و بزرگترین گلخانههای تولید فلفل دلمه ای ایران که موردنیاز روسیه است در اصفهان مشغول فعالیت هستند.
دزفولی از امکان برگزاری جلسات تخصصی برای معرفی تولیدکنندگان محصولات کشاورزی اصفهان و برنامه ریزی برای تعاملات آینده به نماینده اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه در ایران خبر داد.
تمایل روسیه برای برقراری تعاملات تجاری با اصفهان
در ادامه این جلسه ولادیمیر عابدینوف نماینده اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه در ایران و نماینده اتاق سن پترزبورگ در اتاق بازرگانی اصفهان ضمن ابراز خرسندی برای حضور در اتاق بازرگانی اصفهان، از تمایل روسیه برای برقراری تعاملات تجاری با اصفهان به ویژه در حوزه موادغذایی اعم از ماهی، میگو، سیب، شیر و فراورده های لبنی، فلفل دلمه ای و سنگ و سرامیک همچنین اعزام گردشگران طبیعت به اصفهان خبر داد.
در پایان این جلسه مقرر شد نمایندگانی از دو طرف به منظور پیگیری مستمر روابط تجاری معرفی شوند.