خبرگزاری کار ایران

یک مسئول خبرداد:

مطالعه 26 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی / مطالعه 12 طرح تحقیقاتی جدید آغاز شد

مطالعه 26 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی / مطالعه 12 طرح تحقیقاتی جدید آغاز شد
کد خبر : ۱۳۴۷۳۰۳

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی استان مرکزی با بیان اینکه سال گذشته مطالعه 26 طرح تحقیقاتی در این مرکز انجام شد، گفت: این تحقیقات در زمینه علوم زراعی و باغی، گیاه‌پزشکی، علوم دامی، فنی و مهندسی، منابع‌طبیعی و آبخیزداری انجام شده است.

به گزارش ایلنا، غلامرضا گودرزی افزود: مدیریت آفت کرم غلاف خوار لوبیا، بهینه سازی الگوی کشت محصولات زراعی در دشت فراهان، تعیین آب مصرفی محصولات مهم زراعی و باغی، تعیین الگوی مناسب ساماندهی خشکه‌رودها، تولید محصول گل‌محمدی در اراضی دیم شیبدار و تعیین مناسب‌ترین فاصله کاشت بر روی عملکرد تولید چوب کلن‌های موفق صنوبر در اقلیم‌های مختلف استان مرکزی از جمله مهمترین تحقیقات انجام شده در این مرکز بوده‌ است.

وی به آغاز مطالعه 12 طرح تحقیقاتی جدید در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی استان مرکزی در سال گذشته اشاره داشته و ادامه داد: تحقیق و بررسی در زمینه مدیریت آفات لوبیا، ارزیابی مقاومت انار به بیماری، ارزیابی زراعی روش‌های آبیاری در ارقام لوبیا، ساخت و بررسی اثرات استفاده از بلوک‌های نمکی یددار برای گوسفند و پایش کیفی مراتع استان از مهمترین طرح‌هایی بود که مطالعه آنها سال گذشته در این استان آغاز شده است.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی استان مرکزی اظهار داشت: سال گذشته، 301 دوره آموزشی در قالب 6712 نفر و همچنین 30 هزار و 64 نفر روز دوره آموزشی برای بهره‌برداران بخش کشاورزی استان مرکزی برگزار شده است. همچنین 5314 نفر روز دوره‌های آموزش ضمن خدمت نیز توسط این مرکز برای کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد و 555 نفر در بخش آموزش بزرگسالان تحت عنوان سنجش مهارت و 114 نفر از دانش‌آموزان هنرستان کشاورزی پردیس ساوه تحت آموزش قرار گرفتند.

گودرزی تصریح کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی بزرگترین مرکز پژوهشی در حوزه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در استان است که دارای 3 معاونت معاونت پژوهش و فناوری، معاونت آموزشی و معاونت برنامه‌ریزی، 2 پردیس تحقیقاتی و آموزشی لوبیای خمین و انار ساوه، 5 ایستگاه تحقیقاتی، 7 آزمایشگاه تخصصی، 7 کلکسیون بزرگ در سطح کشور شامل انار، لوبیا، گل‌محمدی، گیاهان دارویی، آویشن، صنوبر، پسته وحشی است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز