معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد؛
بدون فرزند بودن بیش از 22 درصد از خانوادههای مرکزی/7 درصد خانوادههای استان هیچ فرزندی ندارند/نرخ باروی در استان پایینتر از میانگین کشوری
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: بیش از 22 درصد از خانوادهها در استان تک فرزند هستند و حدود 7 درصد خانوادههای این استان نیز هیچ فرزندی ندارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی علیمحمدی با بیان اینکه میانگین نرخ باروری در کشور 1.5 درصد است، افزود: استان مرکزی علاوه بر سالمند بودن، نرخ باروی پایین تری نسبت به میانگین کشوری دارد.
وی ادامه داد: استان مرکزی به عنوان دومین استان سالمند کشور محسوب می شود و در صورتی که بحران جمعیت رفع نشود ممکن است این استان در تامین نیروهای مولد دچار مشکل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی اظهار داشت: برای گذار از شکاف جمعیتی باید در فاصله 7 تا 10 سال آینده زیرساخت های افزایش جمعیت توسعه یابد در غیر این صورت دچار بحران جمعیت خواهیم شد.
علیمحمدی تصریح کرد: نرخ ایدهآل باروری 12.2 تا 15.2 درصد است تا بتوان بحران جمعیت را مدیریت کرد، در صورتی که نرخ باروری افزایش پیدا نکند و یا کمتر شود این شکاف ترمیم نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بالا رفتن سن ازدواج، افزایش آمار طلاق، کمبود مسکن و اشتغال از جمله دلایلی است که در کاهش باروری مؤثر است، بیان داشت: تشویق مادران تک فرزند و بدون فرزند به فرزندآوری، ارائه خدمات حمایتی و پرداخت انواع تسهیلات از شیوه های افزایش جوانی جمعیت است.