معاون میراث فرهنگی استان خبر داد؛
اجرای گمانهزنی لایههای تاریخی مسجد جامع عتیق قزوین
معاون میراثفرهنگی قزوین از اجرای عملیات گمانهزنی با هدف پیشناسی و شناخت دورههای مختلف تاریخی در مسجد جامع عتیق قزوین خبر داد.
به گزارش ایلنا، احسان نورانی با اعلام این خبر گفت: عملیات گمانهزنی مسجد جامع عتیق با هدف امکانسنجی نهشتههای باستانی، تعیین دورههای فرهنگی و تاریخی ساختوساز و شکلگیری بنا، شناخت تقدم و تاخر سازههای معماری، پیشناسی و دستیابی به عمق خاک بکر برای استحکامبخشی گنبدخانه و ایوان در محدوده ضلع غربی ایوان شمالی و محدوده پایین منار غربی صحن با ایجاد ۲ گمانه با ابعاد ۱×۱ انجام شد.
معاون میراثفرهنگی قزوین افزود: دادههای حاصل از گمانههای انجامشده در صحن (پایین منار ضلع غربی) شامل یک کففرش سنگی با سنگهای رودخانهای در عمق ۱۰۷ سانتیمتری از کف صحن کنونی و یافتههای حاصل از گمانه ایوان شامل چهار کف در عمقهای مختلف از نوع سیمانی با مخلوط آهکی و کففرش آجری با چیدمان پاره آجر و کف فرش آجری با اندود گچی و کف فرش با گچ نیمکوب بود که بنا بر ملاحظاتی که در بنا به دلایل مختلف رخ داده این کفها در عمقهای مختلف ایجاد شده است.
وی ادامه داد: همچنین در زیر کففرشهای یاد شده، دیواری با چیدمان آجری شناسایی شد که علیرغم پیشروی به سمت عمق تا حدود ۵ متر از کف ایوان همچنان ادامه داشت که باتوجه به اتمام زمان مجوز کاوش امکان دسترسی به پی دیوار و شناسایی خاک بکر میسر نشد.
نورانی با بیان اینکه تداوم مطالعات باستانشناسی در فصول متوالی میتواند در راستای اقدامات مرمتی و حفاظتی بنا مکمل و راهگشا باشد، خاطرنشان کرد: در این فصل مجموع بقایای هفت مرحله معماری که بیانگر حداقل سه دوره مجزا ساخت و ساز است شناسایی شد که در صورت تامین اعتبار لازم فصل دوم آن نیز اجرا خواهد شد.