معاون روابط کار اداره کل کار استان:
نرخ بیکاری کاشان ۵ درصد و استان اصفهان ۱۰ درصد است/عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی کاشان با مدیریت شرکت ایمدرو
معاون روابط کار اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان، نرخ بیکاری کاشان در حال حاضر را ۵ درصد و استان اصفهان هم ۱۰ درصد اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کاشان، محمد مغزی در همایش تجلیل از مراجع حل اختلاف کار با راهبرد اشتغال و کارآفرینی افزود:آمار گیری هر ۴ سال یک بار یکی از روش های مرسوم برای مشخص شدن میزان نرخ بیکاری توسط مرکز آمار کشور درشهرستان ها و آمار گیری فصلی ویژه استان ها است که بر این اساس نرخ بیکاری کاشان در حال حاضر ۵ درصد و استان اصفهان هم ۱۰ درصد است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان تحت عنوان منطقه ایی صنعتی در کشور شناخته و مطرح بوده افزود: این در شرایطی است که میزان اشتغال در بخش صنعت تنها ۴۱ است و بخش های کشاورزی استان بیش از ۸درصد و خدمات ۵۱ درصد از سهم اشتغال را عهده دار هستند.
معاون روابط کار اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان از فعالیت دوباره شورای سازش پیش از رسیدگی هیات های تشخیص به دعاوی کارگری و کارفرمایی برای کارگاه های بزرگ دارای تشکل های کارگری در سال جاری خبر داد.
مغزی با اشاره به ثبت بالغ بر ۳۱۷ هزار دادخواست دعاوی کارگری و کارفرمایی در کل کشور که بر اساس آخرین داده های مرکز برنامه ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت خانه کار، تعاون و رفاه اجتماعی استخراج شده است، گفت: بیش از ۳۳ هزار پرونده در استان اصفهان ثبت شده که در واقع ۱۰ درصد از کل پرونده های کشور بوده، لیکن تامین نیروی انسانی مورد نیاز و بضاعت مالی مراجع چندان کیفی نیست.
وی تصریح کرد: برای رسیدگی و صدور رای این تعداد پرونده ۶۵۸ مرجع رسیدگی در کشور وجود دارد و سهم استان اصفهان فقط ۴۸ هیات تشخیص است که در مقایسه با پرونده های متشکله ناچیز بوده ودر واقع تعداد مراجع استان اصفهان ۷ درصد از آمار مراکز رسیدگی کننده کشور است.
معاون روابط کار اداره کل استان اصفهان خاطرنشان کرد: تشکیل پرونده در دیوان عدالت اداری به منظور اعتراض به آرای صادره به سبب راحت شدن مراحل شکایت در سامانه جامع روابط کار و دسترسی به دفاتر خدمات قضایی است.
وی ادامه داد: طی هفت ماهه نخست سال جاری ۷۷ درصد از آرای مراجع حل اختلاف شهرستان کاشان در دیوان عدالت اداری تاییدو این موفقیت ناشی از دفاعیات مستدل و مستند اعضا هیات های رسیدگی کننده است.
مغزی کاشان را جز شهرهای موفق استان اصفهان در خصوص ایجاد صلح و سازش در پرونده های کارگری و کارفرمایی دانست که تا پنج سال قبل و پیش از ابطال فعالیت شورا های سازش توسط دیوان عدالت اداری پیشگام شهرهای استان بود.
وی تاکید کرد: دستور العمل جدید راه اندازی مجدد شورای سازش فقط برای کارگاه های بزرگ دارای تشکل های کارگری است و برای رفع این مشکل به دنبال متمم های قانونی با هدف رفع این نقیصه هستیم.
افزایش ۱۵ درصدی آمار پرونده های سازشی
رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی شهرستان کاشان هم در این همایش با اشاره به رشد ۷ درصدی پرونده های ثبت شده سال جاری در مقایسه با سال گذشته گفت: آرای صادره در هیات های رسیدگی کننده تشخیص ۵ درصد افزایش یافته و این در شرایطی است که آمار پرونده های سازشی ۱۵ درصد درهفت ماه نخست سال ۱۴۰۱ بیشتر شده است.
محمدباغبانی افزود: تعداد پروندههای متشکله در دو شعبه حل اختلاف اداره کار کاشان هم رشد ۴ درصدی را شاهد بوده و تلاش های اعضا منجر به افزایش ۲درصدی پرونده های صلح و سازش و کاهش ۲۵ درصدی نقض آرا در دیوان عدالت اداری را به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی کاشان در سال ۱۴۰۰ و با سرمایه گذاری و مدیریت شرکت ایمدرو و در منطقه مشکات کاشان شروع شده اظهار داشت: فاز نخست این طرح در وسعت ۲۵۰هکتاری و سرمایه گذاری ۱۱۰۰۰هزار میلیارد ریالی در حال انجام است.
باغبانی تاکیدکرد: پیش بینی و مقدمات مجوز تاسیسات آب،برق و گاز منطقه انجام شده و با اجرای طرح برای ۲۰هزار نفر به شکل مستقیم اشتغال ایجاد می شود.
رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی کاشان خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین چالش های پیش روی صنایع تولیدی منطقه کمبود نیروی کار است و برای رفع این مشکل بهره مندی از شرکت های دانش بنیان در منطقه ویژه اقتصادی کاشان دارای اولویت است.
وی راه اندازی شورای صلح و سازش در اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی شهرستان کاشان پیش از ابلاغ دستور العمل های لازم را تجربه ایی موفق دانست که می توان آن را به سایر شهر های استان و کشور تعمیم داد.
باغبانی تصریح کرد: حضور کارشناسان زبده و متخصص در این اداره و همچنین بهره مندی از نظرات معتمدین حوزه کار منجر به اعلام رضایت شاکیان در پرونده های بزرگ نظیر حوادث ناشی از کار شده است.