خبرگزاری کار ایران

در بازدید از مسجد جامع ساری مطرح شد؛

مشکلات مسجد جامع ساری بررسی می شود/ تجهیزات گرمایشی مسجد تا ۱۰ آذر نصب شود

مشکلات مسجد جامع ساری بررسی می شود/ تجهیزات گرمایشی مسجد تا ۱۰ آذر نصب شود
کد خبر : ۱۲۹۷۱۵۶

مسجد جامع شهر ساری که چهار سال پیش به دلیل نقص تأسیساتی دچار حریق شده بود و پس از یک سال بازسازی و مرمت آن صورت گرفت، اما هنوز به وسایل سرمایشی و گرمایشی مجهز نشده است.

به گزارش ایلنا، مسجد جامع ساری یکی از کهن‌ترین میراث تاریخی مازندران و شهر ساری است که در تیرماه سال ۹۷ به دلیل نصب غیرمجاز و غیراصولی تأسیسات سرمایشی طعمه آتش شده و بیش از ۷۰ درصد بنای مسجد در این آتش‌سوزی تخریب شد.

این مسجد پس از بازسازی و مرمت و با حضور وزیر راه و شهرسازی وقت بدون نصب تأسیسات سرمایشی و گرمایشی در شهریورماه ۹۸ افتتاح شد.

چهار سال از آن حادثه می‌گذرد اما این بنای تاریخی که در مرکز شهر که از کانون‌های برگزاری آئین‌های دینی و سیاسی کهن شهر ساری محسوب می‌شود و علاوه بر آن، مکان مهم برای نمازگزاران صنف بازار در اطراف این بناست همچنان از نبودن این تأسیسات محروم است.

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران شنبه‌شب به همراه مدیران میراث فرهنگی، تاریخی و گردشگری مازندران، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، شهردار ساری با حضور در مسجد جامع ساری با متولیان و ائمه جماعت این مسجد برای حل این مشکل به گفت وگو نشست.

در این نشست که علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان ساری و رئیس شورای اسلامی شهر ساری نیز حضور داشتند عمده مسائل این بنای تاریخی و عبادی موردبحث و گفتگو قرار گرفت.

مسجد جامع بنای تاریخی در پایتخت گردشگری

آیت‌الله مرتضی صدوقی از علمای مازندران در این نشست بر لزوم نصب تأسیسات سرمایشی و گرمایشی در مسجد جامع ساری تأکید کرد و گفت: انتظار می‌رود که استاندار مازندران و دیگر مدیران مربوطه نسبت به انجام این موضوع همت کرده و اقدام لازم را انجام دهند.

وی افزود: مسجد جامع ساری علاوه بر مکان عبادی و سیاسی بنای تاریخی است که می‌تواند در پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو جاذبه گردشگری باشد.

آیت‌الله صدوقی همچنین با تأکید بر اقامه نماز جماعت و اینکه مدیران باید به این نکته مهم توجه ویژه‌ای داشته باشند، گفت: بنایی که در حجره آن محل از نمازگزار است؛ داشتن امکاناتی چون تأسیسات سرمایشی و گرمایشی ضرورت دارد.

بدهی به پیمانکار

جواد طالبی شهردار ساری نیز گفت: بعد از آتش‌سوزی ستاد بازسازی مسجد جامع تشکیل شد و در آن جلسه مقرر شد تمامی دستگاه‌های اجرایی در بازسازی این مسجد سهیم باشند و شهرداری و میراث فرهنگی بعد از آواربرداری نسبت به تعیین برآورد ریالی پروژه اقدام کنند.

وی افزود: بیش از ۱۶ میلیارد تومان رقم اولیه برآورد شد و قرار شد شهرداری به‌عنوان تنها مجری این طرح، این پروژه را عقد قرارداد کند این موضوع به مناقصه گذاشته شد و پیمانکار موردنظر انتخاب و مبلغ قرارداد نیز ۲۴ میلیارد تومان شد.

شهردار ساری ادامه داد: بر اساس آن و طبق صورت‌جلسه برای دستگاه‌های ذی‌ربط رقم مشخص شد و با افزایش کار، صورت‌وضعیت تعیین‌شده به ۳۶.۵ میلیارد تومان رسید که سند آن در شهرداری ساری ثبت شد.

طالبی افزود: ۱۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از این مبلغ را استانداری، شهرداری و راه و شهرسازی پرداخت کردند و مابقی دستگاه‌ها مبلغی پرداخت نکردند هم‌اکنون پیمانکار ۱۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان طلبکار است و ۵.۵ میلیارد تومان مازاد قرارداد وجود دارد که با شرایط امروز حدود ۱۴ میلیارد تومان می‌شود و با مبلغ فوق حدود ۳۰ میلیارد تومان این پیمانکار طلبکار است.

تجهیزات گرمایشی مسجد جامع ساری تا ۱۰ آذر نصب شود

سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران نیز در ادامه گفت: مسجد جامع در مرکز استان از دیرباز خاستگاه علمای بزرگ بوده که علاوه بر عبادت به هدایت مؤمنان می‌پرداختند و اکنون در شأن شهروندان نیست که از امکانات تأسیساتی برخوردار نباشند.

وی بابیان اینکه قدمت این مسجد باید دیده شود که البته دیده هم می‌شود، افزود: باوجود نمازگزاران متعدد و حضور کاسب‌ها برای اقامه نماز در این مکان عبادی، شایسته نیست که این بنای تاریخی از امکانات فوق برخوردار نباشد.

استاندار مازندران یادآور شد: البته پیش‌ازاین در مورد تجهیز این بنا به وسایل سرمایشی و گرمایشی تصمیماتی گرفته شد و از اداره کل اوقاف مازندران خواستیم تا نسبت به حل این مشکل اقدام کند اما ظاهراً اداره کل میراث فرهنگی نسبت به وسایل موردنظر ایراد گرفت و این موضوع تاکنون ادامه پیدا کرد.

حسینی‌پور افزود: این مسجد نیز در جوار بازار شهر بناشده است و بسیاری از بازاریان و کاسب‌ها در این مکان به عبادت می‌پردازند و موردتوجه بازار است؛ بازار هم از دیرباز مهد تدین، تعهد بوده است و کاسب‌ها هم از ارزش معنوی بالایی برخوردار هستند.

وی ادامه داد: برای جانمایی سیستم فنی و پشتیبانی برآورد به عمل آمد اما دقیق نبود  و ظاهراً مکانی که برای تهویه سیستم موردنظر طراحی شد وقفی است، به لحاظ شرعی امکان بهره‌برداری ازآنجا نیست.

حسینی‌پور افزود: بر این اساس باید به دنبال طراحی مکان جدیدی برای ایجاد موتورخانه باشیم؛ البته علما نگاهشان این است که سیستم برای هر حجره جداگانه طراحی شود. اگر بشود این کار را انجام داد باید بر اساس مطالعات جدید و با دستگاه‌های مدرن تعریف شود.

استاندار مازندران گفت: حال به نظر می‌رسد ما باید دو اقدام را در دستور کار قرار دهیم، نخست اقدام درازمدت است این‌گونه که دستگاهی که از قبل طراحی شد مکانی برای جانمایی آن تعریف شود و دیگر اینکه در شرایط فعلی و فصل سرما کولر و یا بخاری گازی جانمایی شود و تحقق این موضوع نیز نیاز به برآورد دارد به‌محض انجام، اقدامات اجرایی آن را آغاز می‌کنیم.

حسینی‌پور افزود: بنا به تعهد قبلی، استانداری، شهرداری، گردشگری و اوقاف برای تحقق این موضوع باید پای‌کار آمده و عملیات اجرایی آن را به‌سرعت آغاز کنند البته سازمان نظام‌مهندسی نیز باید به این موضوع ورود پیدا کند.

وی بابیان اینکه بدهی پیمانکار نیز باید پرداخت شود، تأکید کرد: حداکثر تا ۱۰ آذرماه باید سیستم گرمایشی این مکان راه‌اندازی شود و ظاهراً مکانی که برای تهویه سیستم موردنظر طراحی شد وقفی است، به لحاظ شرعی امکان بهره‌برداری ازآنجا نیست.

حسینی‌پور افزود: بر این اساس باید به دنبال طراحی مکان جدیدی برای ایجاد موتورخانه باشیم؛ البته علما نگاهشان این است که سیستم برای هر حجره جداگانه طراحی شود. اگر بشود این کار را انجام داد باید بر اساس مطالعات جدید و با دستگاه‌های مدرن تعریف شود.

استاندار مازندران گفت: حال به نظر می‌رسد ما باید دو اقدام را در دستور کار قرار دهیم، نخست اقدام دراز مدت است این‌گونه که دستگاهی که از قبل طراحی شد مکانی برای جانمایی آن تعریف شود و دیگر اینکه در شرایط فعلی و فصل سرما کولر و یا بخاری گازی جانمایی شود و تحقق این موضوع نیز نیاز به برآورد دارد به‌محض انجام، اقدامات اجرایی آن را آغاز می‌کنیم.

حسینی‌پور افزود: بنا به تعهد قبلی، استانداری، شهرداری، گردشگری و اوقاف برای تحقق این موضوع باید پای‌کار آمده و عملیات اجرایی آن را به‌سرعت آغاز کنند البته سازمان نظام‌مهندسی نیز باید به این موضوع ورود پیدا کند.

وی بابیان اینکه بدهی پیمانکار نیز باید پرداخت شود، تأکید کرد: حداکثر تا ۱۰ آذرماه باید سیستم گرمایشی این مکان راه‌اندازی شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز