یک مسئول مطرح کرد؛
افزایش هزینه های کارگری برای برداشت زعفران در گناباد/ هر هکتار زعفران ۲۰۰ نفر اشتغالزایی دارد
رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: استمرار خشکسالی و کمبود منابع آبی، افزایش هزینههای جانبی شامل هزینه های کارگری و تامین کود و سموم از مشکلات کشت و برداشت زعفران در این شهرستان است.
به گزارش ایلنا از مشهد، علی موذنی با اشاره به آغاز برداشت زعفران از سه هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی زیر کشت گناباد افزود: با وجود این که برداشت زعفران برای کارگران فصلی اشتغالزایی خوبی دارد و موجب اشتغال ۲۰۰ نفر در هر هکتار به طور میانگین می شود ولی کمبود کارگر و به تبع آنها افزایش هزینه کارگری مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: کاشت زعفران در گناباد همه ساله در شهریورماه آغاز و تا اواخر مهرماه ادامه دارد و با خنک شدن هوا در اواخر مهرماه آبیاری زعفران شروع میشود و رویش گلهای این محصول در اواسط آبان ماه آغاز و تا نیمه آذرماه ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به این که محصول زعفران بهعنوان طعمدهنده مواد غذایی، آرامبخش و نشاطآور محسوب میشود افزود: از گیاه زعفران در صنایع رنگرزی، داروسازی، طب سنتی، صنایع غذایی، شیرینی سازی، بستنیسازی، تولید عرقیات، اسانس، عطرسازی و آرایشی و بهداشتی استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد هم از پیشبینی برداشت بیش از ۱۱ تن زعفران از سه هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع شهرستان این شهرستان در سال جاری خبر داد و گفت: این میزان در مقایسه با عملکرد مشابه سال قبل ۲۰ درصد رشد خواهد داشت.
رمضانعلی قاسمی افزود: شرایط اقلیمی و آب و هوایی شهرستان گناباد سبب شده زعفران برداشتی کیفیت بسیار بالایی داشته باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی منطقه و از طرف دیگر نیازآبی کم زعفران، این محصول یکی از محصولات مستعد برای قرار گرفتن در الگوی کشت منطقه است چرا که تغییر الگوی کشت و کاشت محصولات کشاورزی کم آببر یکی از سیاستها و راهکارهای مهم دولت سیزدهم است.