رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در شیراز :
اعتبارات استانی با اولویت بخش کشاورزی تخصیص پیدا کند/ الگوی کشت، از مأموریتهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در نشست ویژه رؤسای منطقه دو کشور که در شیراز برگزار شد به اهمیت شتابدهی به سیاستها و راهبردهای ملی در زمینه امنیت غذایی کشور تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، محمدجواد عسکری در این نشست در راستای همافزایی و همدلی که باید در حوزه امنیت غذایی کشور ایجاد بشود، مطرح کرد: رویکرد و نگاه ما به بخش کشاورزی مربوط به ساماندهی و فضاسازی بخش کشاورزی است تا موانع و مشکلات حوزه تولید نیز مرتفع شود.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی یکی از موضوعات مطرح در سطح ملی است، افزود: کمیسیون کشاورزی مجلس به طور جدی هم به صورت جلسات حضوری و هم در قالب نامهنگاری به طور مداوم با شخص رئیسجمهور و همچنین دولت و وزارتخانهها از جمله وزارت جهاد کشاورزی نیز در ارتباط است و مسائل را به طور مداوم و جدی رصد میکند.
عسکری با بیان اینکه ۳۰۰ هزار میلیاردریال به صورت تهاتر با همکاری قرارگاه خاتم به صورت منابع مالی به وزارت جهاد کشاورزی تزریق خواهد شد، ادامه داد: این اقدام با مساعدت رئیسجمهور محترم و در قالب یک طرح دو فوریتی در مجلس تصمیمگیری خواهد شد که با عملیاتی شدن آن بخش بزرگی از مشکلات مربوط به بودجه و اعتبارات لازم دستگاههای اجرایی نیز مرتفع میشود.
عسکری با بیان اینکه الگوی کشت یکی از مأموریتهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، گفت:در شرایط فعلی این راهبرد ملی یک حرکت بزرگ و جدی است که اگر عملیاتی نشود، آسیبهای جدی برای کشور در بر خواهد داشت.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با تاکید اجرایی کردن الگوی کشت باید با سازوکارهای مناسبی همراه باشد، تصریح کرد: استانداران و فرمانداران با محوریت مدیران جهادی کشاورزی بایستی در این راستا با در نظر گرفتن شرایط حساس امروز جامعه و با تدابیری که میتوان در حوزه ارتقاء بهرهوری کشت محصولات کشاورزی به ویژه کالاهای اساسی داشت این موضوعات را اجرایی کنید.
نماینده داراب و زریندشت از نهایی شدن قانون بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه در کشور خبر داد و گفت: باید در این زمینه از نظرات و راهکارهای مناسب حوزه کشاورزی به ویژه در زمینه امنیت غذایی با در نظر گرفتن سیاستها و راهکارهای مرتبط با دانشبنیانها به کارگیری شود تا بتوانیم در یک برنامه زمانبندی به اهداف بلندمدت مدنظر دست پیدا کنیم.
وی با گلایه از عملکرد دولتهای گذشته در تحقق احکام مربوط به برنامه ششم توسعه، اعلام کرد: متأسفانه دولت قبل در اجرایی کردن برنامه توسعه تنها ۳۰ درصد از احکام قانونی این برنامه را محقق کرد که البته بخش مهمی از این ناکامی به عدم تخصیص بودجه مرتبط میشود.
عسکری در پایان با بیان اینکه اعتبارات استانی باید با اولویت بخش کشاورزی تخصیص پیدا کند، گفت: باید سیاست استانها با در نظر گرفتن ملاحظات مربوط به تامین محصولات کشاورزی مورد نیاز در کشور باشد که در این راستا علاوه بر اعتبارات ملی به اعتبارات استانی هم نیاز جدی داریم.