در استودیو ایلنا مطرح شد / قسمت دوم
تصمیمهای اشتباه، مدیران صنعت را فلج کرد/ چهل سال است که صنعت نانوایی ما رشد نکرده+فیلم
رئیس هیت مدیره مجتمع تولیدی شمس آذر گفت: براساس نظر بسیاری از مسئولین و مدیران ترامپ به ما صدمه نزد؛ بلکه تصمیصمگیریهای اشتباه مدیران صنعت ما را فلج کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، مهرزاد نجفیان با حضور در برنامه گفتوگو محور ضلع سوم با اشاره به سابقه حضور خود در بخش خصوصی و اتاق بازرگانی گفت: از سال ۸۱ که وارد قزوین شدهام تاکنون حدود ۲۰ سال با اتاق بازرگانی همکاری داشتهام، ولی همکاری تنگاتنگ من مربوط به دوسالی است که در شورای گفتوگو حضور پیدا کردم و بر این باورم که تنها مجرای گفتوگوی ما اتاق بازرگانی است.
رئیس هیئت مدیره مجتمع تولیدی شمس آذر قزوین با بیان اینکه فعالیت اتاق بازرگانی در دو سال گذشته بسیار خوب بوده، تصریح کرد: با حضور استاندار و مقامات استانداری و دادستان و نمایندگان مجلس بسیاری از موانع را حل و پشت سر گذاشتهایم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر مشکل بخش خصوصی مقامات دولتی هستند که با صدور بخشنامههایی که تبعات آن ارزیابی نشده مشکل ایجاد کرده و در عما چوب لای چرخ تولید گذاشته و با احساس اقتداری که دارند برای بخش خصوصی قدرت نمایی میکنند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: در سال گذشته کارخانههای تولید کشمش که فرصت بسیار کوتاه حدود ۲۰ روزه برای فعالیت خود دارند در زمان فعالیت توسط سازمان محیط زیست مستقیم به دادگاه معرفی شده که این مشکل با فعالیت و اقدامات شورای گفتوگو حل شد.
نهادهای اجرایی زبان تند در برخورد با تولیدکننده را کاهش دهند
وی با بیان اینکه شورای گفتوگوی قزوین در دو سال گذشته بیشترین مصوبات را در سطح ملی داشته افزود: تعدادی از موانع در سطح استان حل شده و بعضی دیگر به شورای گفتوگوی ملی ارسال شده و هدف ما در مصوبات رفع موانع بوده است.
نجفیان خاطر نشان کرد: ما در زمینه تولید مشکلات بسیاری داریم و کسری نقدینگی، مشکل با دارایی و ادارت مختلف و استاندارد از جمله آنها است که نحوه برخورد و زبان بیشتر آنها تند بوده و از مسیر دادگاه و قوه قضائیه است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه یک تولید کننده منابع محدودی دارد باید به واحدهای تولیدی فرصت اصلاح داد، چرا که مقامات دولتی برای تعطیلی مستقر نشدهاند و هدف آنها باید کمک باشد.
رئیس هیئت مدیره مجتمع شمس آذر قزوین در رابطه با نظارت اداره مالیات و داریی بر تولیدات بخش خصوصی تصریح کرد: رصد حسابها بسیار دقیق و منظم و در سطح کشورهای اروپایی است و نظارت ویژه بر ورودی و خروجی حسابها وجود دارد، غافل از اینکه بسیاری از تراکنشهای بخش مواد اولیه به شکل فاکتورهای رسمی صادر نمیشود و نمیتوان آن را تأمین کرد.
وی همچنین با بیان اینکه در بخش صادرات مشکلات خاصی را متحمل میشویم، عنوان کرد: نهادهای دولتی اطلاع دارند که ما در شرایط تحریمهای بین المللی هستیم، با این حال اعلام میکنند که چرا در مدت یک ماه پول دلار برنگشت، غافل از اینکه این هزینه باید حداقل به دست ۱۰صراف بچرخد تا به ایران برسد.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه چنین مشکلاتی در کشور بسیار زیاد است، بیان کرد: یک کشور با این همه منابع، معادن و امکانات و نیروی انسانی با یک برنامه ریزی دقیق 10 ساله میتواند از کشورهای صدر دنیا باشند؛ ولی سوء مدیریت و تصمیمات نادرست باعث شده این اتفاق رقم نخورد.
تصمیمهای عجولانه به ضرر مردم خواهد بود
رئیس هیئت مدیره مجتمع شمس آذر قزوین افزود: رایزنی و ارتباطات مطلوب و دوستانه باعث میشود صدای ما به گوش مسئولین مربوط برسد و موجب رونق صادرات شود، باید صدای تولیدکنندگان به عنوان کارشناسان صنعت به گوش مسئولین برسد و تصمیمهای یک شبه باعث افزایش هزینهها و مشکلات مختلف میشود.
وی با اشاره به اینکه تصمیمات عجولانه همیشه به ضرر مردم است اضافه کرد: باید از نظر متخصصان در قالب گفتوگو استفاده شود، من از وضعیت موجود ناراضی نیستم، ولی در برخی مواقع برازنده نظام نمیدانم.
نجفیان با اشاره به اینکه خوشبختانه تمامی دولتها در ادوار مختلف با ما تعامل داشتهاند، یادآور شد: ما بخش سیاسی نیستیم، گروه اقتصادی هستیم و بیشتر دنبال خروجی کار هستیم.
وی بیان کرد: آرد و نان در کشور بحرانی است که چهل سال است تبعات بسیار سنگینی را به کشور وارد کرده و در سال حدودا هفت میلیارد تومان از بین میرود و مردم، کارخانهدار و نانوا ناراضی هستند، وقتی آرد و نان دولتی میشود چهل سال است که صنعت نانوایی ما رشد نکرده است.
رئیس هیئت مدیره مجتمع شمس آذر قزوین ادامه داد: در موضوع نان باید موارد مختلف از جمله دور ریز نان و ضایعات را در نظر گرفت، هزینه دستمزد در تولید 5 درصد است اما در نانوایی به 80 درصد رسیده است، در مجموع بخش خصوصی از طریق اتاق بازرگانی موضوعات مختلف را مطرح و پیگری میکند.