در استودیو ایلنا مطرح شد/ قسمت پایانی
ظرفیت فرودگاه قزوین برای صادرات محصولات کشاورزی بکارگیری شود+فیلم
رئیس دپارتمان کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین گفت: در فرودگاه قزوین این ظرفیت وجود دارد که تا 5.5 تن بار به کشورهای همسایه حمل شود و با این پتانسیل میتوان محصولات را به صورت تازه خوری صادر کرد، برای مثال در استان ظرف 40 روز حدود 70 هزار تن انگور تولید میشود که میتوان آن را به کشورهای همسایه صادر کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، سعید حلاج یوسفزادگان با حضور در برنامه گفتوگو محور ضلع سوم با اشاره به مشکلات ایجاد شده توسط بخشنامهها در توسعه متوازن گفت: بیشتر مشکلات ما به خاطر بخشنامهها است، بویژه بعد از تحریم، قوانین بالادست کنار گذاشته شد و بخشنامههای غیرمنتظره صادر شد، بویژه اذیت و آزار بانک مرکزی به بسیاری از واحدها رسید.
رئیس دپارتمان کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین ادامه داد: در دولت جدید بخشنامه زیادی صادر نشده اما انتظار داریم که بخشنامههای گذشته اصلاح و حذف شود.
وی عنوان کرد: برای اینکه به توسعه پایدار برسیم باید استراتژی راهبردی صنعت داشته باشیم و بدانیم در چه مسیری قرار داریم و برای کشورهای همسایه برنامه پنج ساله داشته باشیم و در اختیار بازرگانان قرار دهیم، همچنین نیاز داریم نرخ ارز شش ماهه مشخص شود که در روند کنونی نرخ ارز تقریبا به بازار آزاد نزدیک شده و اگر این اصلاح ایجاد شود دغدغه نرخ ارز برطرف میشود و میتوان در راستای تولید و توسعه پایدار قدم برداشت که در اقتصاد کشور هم تاثیرگذار است.
ضرورت پرداخت تسهیلات سرمایه ثابت توسط بانکها
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی کشور با تاکید بر اینکه فرسوده بودن ماشین آلات یکی از مشکلات عمده تولید است، گفت: در سال هفتاد با حمایت دولت کارخانهها شکل گرفتند و بیشتر ماشین آلات برای همان زمان است و بروز رسانی نشده، از این رو امروز تولید صرفه اقتصادی ندارد و اگر تولید کننده بخواهد وارد بازار رقابتی شود به ماشین آلات بروز و تکنولوژی جدید و کمک دانش بنیانها نیاز داریم.
وی ادامه داد: عدم علاقه بانکها به پرداخت تسهیلات سرمایه ثابت هم یکی دیگر از مشکلات پیش روی تولید است، بیشتر بانکها تسهیلات خود را برای سرمایه در گردش درنظر میگیرند اگر دولت میخواهد کاری انجام دهد باید بانکها را توجیه کند که برای سرمایه ثابت تسهیلات ارائه دهند.
این فعال اقتصادی استان قزوین تاکید کرد: ما باید رویه ثابت داشته باشیم و دولت باید نسبت خود با تولید را مشخص کند و بداند حامی تولید است یا اینکه مانع رونق تولید خواهد بود.
ضرورت تقویت زیرساختهای حمل و نقل برای صادرات
حلاج یوسفزادگان اظهار کرد: نداشتن زیرساختهای حمل و نقل هم یکی دیگر از مشکلات تولید است، شرکتها ماشین آلاتی ندارند که تولیدات داخل را به دست مصرف کننده خارج از کشور برساند و سیستم واحدی برای این کار وجود ندارد و هر واحد باید به تنهایی مذاکره کرده و این چرخه را تکمیل کند.
وی ادامه داد: دولت باید نسبت به بازسازی شرکت حمل و نقل و نوسازی ناوگان عمومی اقدام کرده و مشکلات موجود در مرزها درباره ورود و خروج ماشین آلات حل شود، با اجازه ورود ماشین آلاتی که دارای سیستم سرمایشی هستند میتوان تولیدات را راحتتر صادر کرد و درصورت فراهم بودن زیرساختها تولیدکنندگان و بازرگانان از ظرفیت خوبی برخوردار هستند و پرتوان فعالیت خواهند داشت.
رئیس دپارتمان کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین تاکید کرد: امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است و جهاد کشاورزی و سازمان غذا و داروی علوم پزشکی باید این موضوع را جدی بگیرند و اقدامات خود را افزایش دهند، نیاز داریم همانطور که امنیت غذایی را در محصولات صادراتی لحاظ میکنیم این موضوع برای مصرف کنندگان داخل کشور هم رعایت شود.