یک مسئول در علوم پزشکی مطرح کرد؛
۷۰ درصد موارد ابتلا به تب مالت خراسان رضوی در روستاها است
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۷۰ درصد موارد ابتلا به بیماری بروسلوز یا تب مالت در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی مربوط به ساکنان مناطق روستایی و حاشیه شهر است.
به گزارش ایلنا از مشهد، ناصر امینی گفت: بیشتر مبتلایان به تب مالت با دام و حیوانات ارتباط داشته اند. تب مالت بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که به دنبال تماس مستقیم با حیوان آلوده یا مصرف فرآورده های آن مثل مصرف شیر خام و نجوشیده و همچنین مصرف جگر خام رخ میدهد.
امینی با بیان اینکه ابتلا به تب مالت بین زنان و مردان به یک میزان است، خاطر نشان کرد: موارد تب مالت در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ کاهش پیدا کرد و به نظر میرسد روند کاهشی این بیماری امسال هم ادامه یابد.
وی با بیان اینکه به طور معمول فصول بهار و پاییز تعداد مبتلایان افزایش می یابد، تصریح کرد: در این ایام به دلیل زاد ولد دام به طور معمول تعداد مبتلایان رو به افزایش است که رعایت بیشتر افراد را می طلبد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برگزاری جلسات مشترک با دامپزشکی در خصوص کنترل تب مالت و واکسیناسون دامهای سبک توسط دامپزشکی از مهمترین اقدامات دامداران برای مقابله با این بیماری است.
وی خاطر نشان کرد: در برنامه مشترک با دامپزشکی مقرر شده است که به صورت آزمایشی برنامه واکسیناسیون و ایمن سازی دام در دو منطقه به طور کامل صورت گیرد و نتایج در صورت نتیجه مناسب به سایر مناطق تعمیم داده شود.