ساماندهی رودخانه الموت به بهبود ایمنی رودخانه منجر میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین گفت: ساماندهی رودخانه الموت رود میتواند باعث بهبود عملکرد و ایمنی رودخانه شود.
به گزارش ایلنا، یدالله ملکی در نشستی که با هدف بررسی ساماندهی و گردشگری رودخانه الموت رود برگزار شد با اشاره به ویژگیهای منطقه الموت رود اظهار کرد: مساحت حوضه رودخانه الموت رود در حدود 72 هزار هکتار و میانگین بارندگی این منطقه در طول سال 400 میلیمتر است، همچنین درآمد مردم در این منطقه بیشتر وابسته به منابع طبیعی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین در خصوص مطالعات انجام شده جهت طرح ساماندهی و گردشگری رودخانه الموت رود گفت: ساماندهی رودخانهها مجموعهای از اقدامات مهندسی و مدیریتی برای بهبود عملکرد و ایمنی رودخانه است که میتواند سبب مهار سیلابها، حفاظت کنارهها، تثبیت بستر و پاکسازی مسیر شود.
وی افزود: زیباسازی رودخانه نیز با هدف توسعه ظرفیتهای طبیعی رودخانه و ایجاد امکانات لازم برای استفاده تفریحی با رویکرد حفاظت از محیط زیست انجام میشود.
این مسئول یادآور شد: مطالعات زیست محیطی و گردشگری رودخانه الموت رود توسط شرکت در حال انجام است و امید داریم با تامین منابع مالی مورد نیاز هر چه سریعتر عملیات اجرایی ساماندهی این رودخانه که نقش مهمی در تامین معیشت مردم منطقه دارد، آغاز شود.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس هم با اشاره به مباحث مرتبط با منابع آبی منطقه الموت اظهار کرد: در حال حاضر جهت مدیریت منابع آبی نیازمند تشکیل یک کمیته تخصصی هستیم تا موضوعات از طریق این کمیته بررسی و راهکارهای فنی و تخصصی لازم ارائه شود.
لطف الله سیاهکلی افزود: ساحل سازی رودخانه الموت رود یکی از مهمترین موضوعاتی است که در این کمیته میتواند مطرح گردد، چرا که این اقدام چه از نظر مباحث مرتبط با گردشگری و چه از نظر بهبود کیفیت و افزایش تولید محصولات زراعی میتواند سبب بالا رفتن درآمد مردم منطقه و بهبود کیفیت زندگی و معیشت آنها شود.
وی با اشاره به بحث مدیریت منابع آبی منطقه الموت یادآور شد: برای مدیریت بهتر و موثر منابع آبی در این منطقه ابتدا باید حق آبههای موجود شناسایی و در ادامه نیز مجوز انتقال آب از ارتفاعات 2000 و 3000 هر چه سریعتر پیگیری شود.
فرمانده سپاه صاحب الامر(عج) استان نیز در این جلسه بیان کرد: نگرانیهای عمومی در خصوص منطقه الموت باید در گفتمان ما قرار داشته باشد و بجای منافع شخصی، منافع عمومی منطقه پیگیری شود.
سردار رستمعلی رفیعی آتانی گفت: یکی از ماموریتهای فعلی ما اقدام در خصوص پروژههای مربوط به حوزه آب و کشاورزی است و در صورتی که اولویتهای اجرایی در این خصوص در منطقه الموت مشخص شود، ما میتوانیم از طریق قرارگاه بسیج سازندگی در زمینه اجراء ورود پیدا کنیم.