رئیس اورژانس کشور در اردبیل:
شهرکهای صنعتی و کارگاههای بزرگ به آمبولانس و مرکز درمانی مجهز شوند/ ترافیک سنگین و کمبود آمبولانس 2 مشکل اساسی برای اورژانس کشور
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: شهرک های صنعتی و کارگاه های بزرگ نباید به دلیل رایگان بودن خدمات اورژانس، از بار مسئولیت فرار کنند؛ لازم است در هر شهرک صنعتی امکانات اورژانسی و درمانی فراهم شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر میعادفر در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار شد عنوان کرد: در حال حاضر 55 پایگاه زمینی و یک پایگاه هوایی در زمینه امور اورژانس در استان اردبیل به مردم خدمات رسانی می کنند.
وی افزود: در سال گذشته مردم استان حدود 250 هزار بار با اورژانس تماس داشته اند که در این خصوص 67 هزار ماموریت اورژانسی به ثبت رسیده که از این تعداد، 7 هزار ماموریت مربوط به حوادث ترافیکی بوده است.
میعادفر در پاسخ به خبرنگار ایلنا در خصوص وضعیت خدمات رسانی اورژانس در شهرک های صنعتی نیز بیان کرد: شهرک های صنعتی و کارگاه های بزرگ نباید به دلیل رایگان بودن خدمات اورژانس، از بار مسئولیت فرار کنند؛ لازم است در هر شهرک صنعتی امکانات اورژانسی و درمانی فراهم شود تا در صورت بروز حوادث ناشی از کارگر تا زمان رسیدن اورژانس اقدامات اولیه انجام شود. وجود حداقل یک آموبلانس برای شهرک های صنعتی لازم و ضروری است. این قاعده برای کارگاه های بزرگ با تعداد کارگر زیاد نیز ضرورت دارد.
رئیس سازمان اورژانس کشور عملکرد اورژانس استان اردبیل را خوب ارزیابی کرد و گفت: کارکنان اورژانس در بحران های سخت نظیر کرونا در کنار مردم و در خط مقدم مقابله با این بیماری بودند که در امور درمانی و انتقال بیماران به بیمارستان نقش حیاتی را ایفا کردند.
میعادفر با اشاره به فروکش کرونا در کشور، فوتی های روزانه اخیر را مربوط به بستری های ماه های قبل عنوان کرد و افزود: شیوع کرونا باعث شد تا برنامه های آموزشی اورژانس دچار تاخیر شود که خوشبختانه با کاهش چشمگیر این بیمار در جامعه در نظر داریم در سالجاری دوره های متعدد آموزشی برای پرسنل برگزار کنیم. البته تفاهم نامه ای با صدا و سیما منعقد شده که در شبکه های سراسری بتوانیم در قالب 250 برنامه یک دقیقه ای برای مردم آموزش های خوبی را ارائه دهیم.
وی نقش اورژانس را در خدمات رسانی به زائران حسینی حائز اهمیت قلمداد کرد و گفت: با توجه به اینکه به دلیل شیوع کرونا در بحث اربعین با 2 سال وقفه مواجه بودیم و نظر به اینکه امسال با فروکش کرونا تعداد زائران افزایش چشمگیر خواهد داشت، لذا در این خصوص وظیفه سنگینی بر دوش اورژانس کشور قرار دارد که در تلاشیم با هماهنگی اورژانس استان های آبادان، اهواز، ایلام و کرمانشاه و همچنین همکاری سایر استان ها خدمات رسانی مطلوبی به زائران داشته باشیم.
ترافیک سنگین و کمبود آمبولانس 2 مشکل اساسی برای اورژانس کشور
این مسئول ترافیک شهری را یکی از مهمترین دغدغه اورژانس در کشور قلمداد کرد و گفت: با توجه به اینکه این مشکل زمان رسیدن نیروهای اورژانس به بیماران اورژانسی را به تاخیر می اندازد با هماهنگی های به عمل آمده شهرهای بزرگ کشور را به اورژانس موتوری مجهز کردیم که این موتورلانس ها دارای تمامی امکانات آموبلانسی می باشند؛ در روش اورژانس موتوری، تا زمان رسیدن آمبولانس تمامی اقدامات لازم برای درمان بیمار و یا آماده سازی وی برای انتقال به آمبولانس انجام می شود.
میعادفر با اشاره به اینکه استان اردبیل از لحاظ پایین بودن آمار مرگ و میر حوادث ترافیکی در نخست کشوری قرار دارد افزود: این امر نشان دهنده آن است هماهنگی بین دستگاهی در استان بسیار مطلوب است و پلیس اردبیل نیز در قبال با متخلفان رانندگی برخورد قاطعانه ای داشته است.
جرائم مزاحمتهای تلفنی بازدارنده نیست
رئیس سازمان اورژانس کشور در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: سالانه بین 18 تا 19 میلیون تماس در اورژانس کشور ثبت می شود که البته تعدادی از این تماس ها شامل تماس های مزاحم و بخشی نیز شامل تماس های اشتباه می باشد؛ البته تعداد مزاحم های تلفنی اورژانس نسبت به سال های گذشته بسیار کاهش یافته اما باید این را گفت که حتی یک تماس مزاحم نیز می تواند در خدمات رسانی مطلوب به مردم کشورمان خلل ایجاد کند؛ یکی از عوامل مهم تداوم مزاحمت های تلفنی این است که جرائم موجود در این زمینه بازدارنده نیست.
وی کمبود آمبولانس را مهمترین مشکل اورژانس کشور قلمداد کرد و گفت: امسال حدود 500 میلیارد تومان از محل هدفمندسازی یارانه ها برای تامین اعتبار خرید آمبولانس به اورژانس کشور قول مساعد داده شده که البته این اعتبار نیز تاثیر چندانی در کاهش این مشکل نخواهد داشت. همچنین 2 مجوز هزار تایی نیز از سوی دولت صادر شده که در صورت تامین اعتبار ادقام به خرید این آمبولانس ها خواهیم کرد. از مجلس و دولت خواستاریم تا این مشکل اساسی را در سریعترین زمان ممکن رفع کنند چرا که آمبولانس های موجود نیز وضعیت مناسبی ندارند و در حال حاضر 3 هزار آمبولانس بالای 15 سال در کشور داریم.
این مسئول در پایان با اشاره به اینکه 97 آمبولانس و 5 موتورلانس در سطح استان اردبیل در حال خدمات رسانی می باشند افزود: بیماری های قلبی و تنفسی، بیماری های مزمن و سرطان و حوادث ترافیکی به ترتیب شامل بیشترین تماس های اورژانس در کشور می باشد که البته حوادث ترافیکی 6 درصد تماس ها را شامل می شود.