در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
اگر مطالبات کارگران و بازنشستگان کارگری محقق نشود، ساکت نمیمانیم/ بیکاری و عدم امنیت شغلی؛ اساسیترین مشکل کارگران
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان اصفهان گفت: جامعه بازنشستگان کارگری به عدم اجرای درست قانون پرداخت مستمریها، واکنش نشان خواهد داد.
حمیدرضا امینی در گفتوگو با ایلنا اظهار داشت: یازدهم اردیبهشت ماه روز جهانی کارگر است و اگر خواستهها و مطالبات کارگران و بازنشستگان کارگری محقق نشود، قطعا ساکت نمیمانیم.
وی ادامه داد: امسال حقوق جامعه بازنشسته کارگری بر اساس مصوبه شورای عالی کار محاسبه میشود، بطوری که برای حداقل بگیران 57 و چهار دهم درصد و برای سایر سطوح مزدی 38 درصد باید اضافه حقوق داشته باشند؛ اگر غیر از این باشد که زمزمههایی مبنی بر اجرای نادرست قانون شنیده میشود، قطعا با اعتراض بازنشستگان روبرو خواهند بود.
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان اصفهان با اشاره به مشکلات جامعه کارگری خاطرنشان کرد: سه مشکل بیکاری، عدم امنیت شغلی و نبود نماینده کارگران در سیستم مدیریتی سازمان تامین اجتماعی از اساسی ترین معضلات ما است.
وی تصریح کرد: برای برون رفت از بیکاری باید اشتغال ایجاد کرد و اشتغالزایی مستلزم داشتن اقتصاد پویا، رابطه و تعامل با دنیا، نبود تحریم، سیاست خارجی بدون تنش و مسائلی از این قسم است؛ نمیشود حرف از اشتغالزایی بزنیم، اما همچنان تحریم باشیم.
امینی اضافه کرد: بیکاری عامل اصلی ناهنجاریهای اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، دزدی و غیره است و اگر به این مسائل توجه شود، قطعا نگاه به معقوله اشتغالزایی تغییر میکند؛ از سوی دیگر افزایش بیکاری سبب کاهش امنیت شغلی و کار با شرایط غیر استاندارد و قرارداد سفید میشود که مشکل بزرگ دیگری است.
وی نبود نماینده کارگری در سازمان تامین اجتماعی را یکی از نقاط ضعف برای این جامعه خواند و افزود: متاسفانه در این سالها شاهد افراد غیر مرتبط و ناآشنا به امور کارگری هستیم که نتیجهاش اجرای نادرست قوانین و لطمه دیدن کارگران و بازنشستگان کارگری است. ما انتظار داریم در سیستم مدیریتی سازمان تامین اجتماعی نمایندگانی از خودمان داشته باشیم تا بتوانند با آگاهی از شرایط و مشکلات کارگران، برای آن ها تصمیم گیری کنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان اصفهان در پاسخ به این پرسش که " چرا پرداختیهای فروردین ماه سال 1401بر اساس سال گذشته انجام شده است؟" گفت: کارفرما باید ما به تفاوت حقوق کارگر را در ماه بعد محاسبه و پرداخت کند، چراکه پرداختیهای سال جدید باید بر اساس نرخ اعلام شده و با محاسبه تورم باشد. اگر کارگران تفاوت حقوق ماه فروردین خود را در اردیبهشت دریافت نکردند، حتما از طریق مجاری قانونی اقدام میکنند.
وی به بیمه شدن کارگران از اولین روز کاری اشاره کرد و ادامه داد: اگر کارفرما، کارگری را بیمه نکرد، نیروی کار میتواند در حین کار یا بعد از اتمام آن به مراجعه حل اختلاف شکایت و حقوق از دست رفتهاش را احیا کند. در صورت اثبات حضور کارگر در محل کار، به نفع او برای دریافت حق بیمهاش رای صادر میشود.
امینی تاکید کرد: زمزمههایی مبنی بر عدم اجرای مصوبه شورای عالی کار در خصوص افزایش مستمری بازنشستگان شنیده میشود که در صورت درست بودن اخبار و اجرا نشدن این مصوبه، یازدهم اردیبهشت ماه که مصادف با روز جهانی کارگر است، برای احقاق حق خود دورهم جمع می شویم.