مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد:
نرخ بیکاری یزد به ۹ درصد رسیده است/ممنوعیت بکار گیری اتباع بیگانه در شرکتهای تولیدی
نرخ بیکاری آقایان در این استان با آمار فعلی نزدیک به صفر است و آمار ۹ درصد اعلام شده مربوط به بانوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی متقاضی کار است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از یزد، محمدرضا فلاحتی در نشست خبری به مناسبت هفته کارگر و روزجهانی کارگر به تشریح برنامه های بزرگداشت و تجلیل مقام کارگر پرداخت و اظهار داشت: برنامه های امسال پرشورتر و پرمحتواتر و در ارتباط قویتر با رسانه ها برگزار خواهد شد که برای هر یک از این ایام عناوینی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه عیادت از کارگران آسیب دیده کارگران ناشی از کار در برنامه های این هفته گنجانده شده است افزود: برخی از پروژه های شتاب دهنده نیز در این هفته بهره برداری خواهد شد و کلنگ زنی ساختمانی اداری شهرستان بهاباد را نیز خواهیم داشت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد از برگزاری نشست سه جانبه این حوزه خبر داد و اضافه کرد: همچنین برنامه هایی برای خانواده کارگران و تحکیم خانواده این قشر عزیز و تجلیل از کارگران در دستور کار است و از کارگران نمونه در حوزه های مختلف از جمله بازنشستگان کارگری تقدیر خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این دستگاه یک نهاد حاکمیتی است که وظایف و برنامه های مشخصی دارد تصریح کرد: در حوزه مدیریت کارآفرینی و اشتغال برنامه ها و سیاست هایی که از سوی دولت برنامه ریزی می شود باید پیگیری کنیم که بحث زیست بوم ملی اشتغال و پیگیری آن در استان همچنین تسهیلات اشتغالزایی و اشتغال پایدار روستایی را دنبال می کنیم.
فلاحتی با بیان اینکه صدور مجوزهای اشتغال و کارآفرینی در رستههای مشاغل خانگی، مشاوره و خدمات کارآفرینی، کاریابی های غیردولتی هم به عهده این دستگاه است افزود: رصد نرخ اشتغال نیز در تعامل با دستگاه های متولی اشتغال به عهده این اداره است و این اداره متولی اشتغالزایی نیست و باید همگرایی بین دستگاه های اجرایی کشور در استان منجر به کاهش بیکاری می شود را دنبال کند.
وی با بیان اینکه صیانت از نیروی کار و حل اختلافات بین کارگر و کارفرما به عهده این دستگاه است ادامه داد: برگزاری مجامع و قالب های مختلفی که در حوزه تشکلات کارگری است و انجمن های صنفی نیز در دستور کار این اداره است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد با تاکید بر اینکه پیشگیری از حوادثی که در محل کار ممکن است رخ دهد نیز در حوزه این اداره کل تعریف شده است عنوان کرد: تشکیل تعاونی ها و نظارت بر آن ها نیز بر عهده این دستگاه است و توسعه و ترویج تعاونی ها نیز به عهده ما گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه رصد آسیب های اجتماعی در واحدهای تولیدی در بین کارگران نیز در وظایف این اداره کل تعریف شده و باید دوره های آموزشی برگزار کنیم افزود: رسیدگی به حوزه های فرهنگی و ورزشی کارگران هم در این حیطه قرار گرفته است که سال گذشته علی رغم شیوع کرونا برنامه های خوبی اجرایی و دنبال شد.
فلاحتی از فعالیت ۲۹۷ تشکل فعال در واحدهای صنعتی و تولیدی خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد تشکل کارگری رسمی ۴۸ مورد در سال ۱۴۰۰ تشکیل شده است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در خصوص شکایات مطرح شده در جامعه کارگری این استان هم گفت: در سال گذشته جمعاً چهار هزار و ۳۶۰ مورد دادخواست تنظیم شده که از این تعداد سه هزار و ۵۵۶ مورد در هیأت تشخیص و ۸۰۴ مورد در شورای حل اختلاف منجر به صدور رأی نهایی شده است.
فلاحتی با بیان اینکه در سطح یزد ۶۰ تعاونی با ظرفیت اشتغال ۱۸۴۰ نفر مشغول به فعالیتند، تصریح کرد: طبق آمار سیستمی ۵۵۰۰ تعاونی در محدوده استان یزد ثبت شدند که از این تعداد ۳۲۰۰ مورد فعال هستند.
مدیرکل اداره کار در استان یزد در خصوص نرخ بیکاری در استان یزد هم این آمار را مربوط به بانوان فارغ التحصیل دانشگاهی دانست و افزود: نرخ بیکاری استان یزد در زمستان سال ۹۹، ۱۳ درصد بوده که در زمستان سال ۱۴۰۰ این آمار به ۹ درصد کاهش یافته است و با توجه به بررسیهای انجام شده نرخ بیکاری در آقایان حدود شش درصد است که رقمی منطقی و در این حوزه نزدیک به صفر است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در خصوص بکارگیری اتباع بیگانه در شرکت های تولیدی و صنعتی و رصد و برخورد با این موضوع گفت: بر اساس قانون، هر کارفرمایی که از نیروی کار خارجی غیرمجاز استفاده یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به پنج برابر حداقل دستمزد برای هر روز اشتغال جریمه میشود.
فلاحتی افزود: ۵۶ رشته شغلی برای بکارگیری اتباع بیگانه تعریف شده که فقط در این رشته ها کارفرما می تواند این افراد را جذب کنند و اگر کارفرمایی به غیر از رشته های تعریف به بهکارگماردن اتباع خارجی غیرمجاز اقدام نمایند طبق قانون با آنها برخورد می شود.
مدیرکل اداره کار با تاکید بر عدم بکارگیری اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی از سوی کارفرمایان تصریح کرد: بازرسان این اداره کل بر فعالیت کارگاه ها نظارت می کنند و شماره تلفن ستاد خبری ۶۳۶۹-۰۲۱ آماده دریافت گزارشهای مردمی از اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی راه اندازی شده است و به محض دریافت گزارش اقدامات قانونی برای کارفرمایان متخلف اعمال می شود.