رئیس اتاق بازرگانی فارس مطرح کرد؛
سیستم مخابرات تمام شهرک های صنعتی استان مناسب نیست
رئیس اتاق بازرگانی استان فارس در انتقاد به عملکرد واحدهای صنعتی گفت: شرکت شهرکهای صنعتی از واحدهای مستقر در فاز یک 15 سال پیش برای هر خط 500 هزار تومان پول گرفته اکنون وقتی اعلام خرابی تلفن را مطرح میکنیم میگویند که کابل مسی است و پول بدهید که فیبر نوری شود پس آن مبلغ 500 هزار تومان که 15 سال پیش از واحدها گرفته شده برای چه بوده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، جمال رازقی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس جلسه کمیسیون صنعت و رونق تولید اتاق بازرگانی فارس جمال رازقی، با بیان اینکه الان تکلیف این واحدها چی میشود؟ افزود: مخابرات در درون شهر وقتی از کابل مسی به فیبر نوری تبدیل میکند مگر از مشترک پول میگیرند؟ شهرک صنعتی هم نباید از واحد صنعتی پول بگیرد.
وی ادامه داد: در قانون تاسیس شرکت شهرک های صنعتی که سال 62 به تصویب مجلس رسیده است قانون گذار به خوبی مسایل را لحاظ کرده و تشریح کرده است.
رازقی با بیان اینکه در استان فارس 39 شهرک صنعتی، 23 ناحیه صنعتی و 1 منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد اظهارداشت: شرکت شهرک های صنعتی یک شرکت صدرصد دولتی است و در اجرای قوانین مربوط به این شهرک ها برخی از حقوق و منافع صنعتگران مستقر در این شهرک ها تامین نمی شود که از دلایل عمده این مهم عدم اجرای صحیح قوانین و یا اختلافات دستگاه های دولتی است که ضرر و زیان آن متوجه بخش خصوصی می شود.
وی با اشاره به برخی از شاخص های گزارش از 62 شهرک صنعتی در استان اضافه کرد: بر اساس این گزارش عدم دسترسی به آب در شهرک های صنعتی صفر، عدم دسترسی به برق در یک شهرک، عدم دسترسی به گاز در 19 شهرک، عدم دسترسی به تلفن ثابت در یک شهرک، عدم اتصال به اینترنت از طریق Dialup در 56 شهرک و عدم اتصال به اینترنت از طریق فیبر نوری در 39 شهرک اعلام شده است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: این درحالی است که وضعیت سیستم مخابرات تمام شهرک های صنعتی استان مناسب نیست و در این بخش مشکلات جدی وجود دارد.
رازقی با اشاره به اینکه موضوع مشکلات شرکت شهرک های صنعتی به صورت همزمان در اتاق ایران نیز درحال پیگیری است و اتاق فارس نیز با بررسی کارشناسی این معضلات، راهکارهای برون رفت شهرک های صنعتی از مشکلات را به اتاق ایران اعلام می کند عنوان داشت: یکی از مشکلات اصلی شهرک های صنعتی فارس و کشور نیاز جدی اصلاح اساسنامه شرکت های خدماتی است به طوری که وجود نقایص متعدد در اساسنامه شرکت های خدماتی بعضا مواردی از قانون تجارت همخوانی ندارد و موجب بروز مشکلات پی در پی برای شرکت های مستقر در شهرک ها شده است.
وی تصریح کرد: در این اساسنامه موارد قابل ابهامی وجود دارد که به گلوگاه هایی تبدیل شده که مانع فعالیت بخش خصوصی شده و نظارت و تصدی گری بخش دولتی را کماکان در شرکت هایی که سهامی خاص هستند و بایستی تابع قانون تجارت باشند ادامه می دهد لذا پیشنهاد مشخص ما این است که این اساسنامه مورد بازنگری فنی و تخصصی قرار گیرد و اصلاح شود.
رازقی افزود: در این اساسنامه به طور مثال ماده شش، نحوه واگذاری ها، نحوه برگزاری مجامع، تبصره ماده 5 قانون و عضویت افراد از مشکلات صنعتگران در شهرک های صنعتی است که هر کدام از این معضلات را در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح و راهکارهای رفع معضلات را نیز ارائه کرده ایم.
وی بیان داشت: همچنین موضوع تغییر رویه سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ار ارائه خدمات به تولید و اشتغال به سمت درامدزایی صرف ، نیاز جدی به رفع مشکلات ساختاری و زیربنایی شهرک ها و نواحی صنعتی استان، مشکل تصفیه خانه و سیستم فاضلاب این شهرک ها و نواحی صنعتی، مشکلات مرتبط با شبکه آب، نبود ساختمان اداری- آتش نشانی- اورژانس و خدماتی، مشکلات ارتباطی و مخابراتی، مشکل تامین برق برای صنایع مستقر و موضوع خدمات مازاد و عدم در نظر گرفتن استهلاک اموال از مشکلات احصا شده شهرک های صنعتی استان است.
رازقی، عدم تحقق سهم شرکت های خدماتی شهرک های صنعتی با مقیاس کوچک، دریافت غیرقانونی حق النظاره از چاه های شهرک صنعتی، عدم تحقق مرتب و منظم مطالبات شرکت های خدماتی از شرکت شهرک های صنعتی، عضویت در هیئت مدیره شرکت شهرک های صنعتی و خانه صنعت و معدن استان فارس را از دیگر مشکلات شهرک های صنعتی استان برشمرد.