استاندار کرمان آخرین وضعیت مناطق سیل زده جنوب استان کرمان را تشریح کرد
استاندار کرمان به تشریح آخرین وضعیت مناطق سیل زده جنوب استان کرمان پرداخت.
به گزارش ایلنا، علی زینی وند شامگاه ۱۴ دی ماه در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت شهرستان های سیل زده جنوب استان کرمان در ۱۲ دی ماه گفت: در چند روز اخیر شاهد باران تقریبا بی سابقه ای در مناطق جنوبی استان بودیم به طوری که در شهرستان منوجان حدود ۲۳۰ میلیمتر بارندگی ثبت شده است.
وی ادامه داد: این حجم بارندگی می توانست خسارات بنیاد برافکن زیادی برای شهرهای ما به بار بیاورد اما باتوجه به اقدامات پیشگیرانه همچون لایروبی رودخانه ها در طول سال گذشته، آماده باش کامل همه ستادهای بحران استان، بسیج کردن تمام امکانات بخش خصوصی، شهرداری ها و بخش دولتی باعث شد حجم خسارات کاهش پیدا کند و از وقوع رخدادهای ناگوار جلوگیری شد. گفتنی است عملیات لایروبی رودخانه های استان کرمان به طول حدود ۱۳۲ کیلومتر در سال گذشته انجام شده است.
استاندار کرمان از اعزام همه تیم های امداد و نجات بلافاصله پس از وقوع سیل به مناطق سیل زده خبر داد و اظهار کرد: روز گذشته به این مناطق سفر کردم و تا ساعت ۱۲ نیمه شب به صورت میدانی از مناطق سیل زده بازدید و بر نحوه امداد رسانی به طور مستقیم نظارت کردم.
وی بیان کرد: در حاضر بسته های غذایی ۷۲ ساعته در اختیار مردمی که نیاز داشتند، قرار داده شده است و همچنین اقدامات لازم برای اسکان اضطراری صورت گرفته است.
زینی وند از مشکلات نیز سخن به میان آورد و گفت: متاسفانه برخی از مناطق عشایرنشین و روستاهای کوچک در منطقه جازموریان و دشت های شهرستان های قلعه گنج و منوجان باتلاقی هستند و برای رفتن به این مناطق با مشکل روبرو هستیم همچنین دسترسی به یکی از روستاهای شهرستان منوجان وجود نداشت که در حال خدمات رسانی به آن روستا از طریق استان هرمزگان هستیم.
وی با بیان این مطلب که ستاد مدیریت بحران از ابتدای هفته تا کنون چندین بار تشکیل شده است، تصریح کرد: طبق گزارشات مسیر دسترسی اکثر روستاها بازگشایی شده است و قطعی برق چند روستا در حال رفع شدن است.
استاندار کرمان بیان کرد: در برخی از روستاها فرونشست و رانش زمین داشتیم که به مرکز زمین شناسی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مطالعات لازم در این روستاها از امروز آغاز کنند.
وی با اشاره به پیگیری های معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور و رئیس دفتر رئیس جمهور از طرف آیت الله رئیسی از وضعیت امدادرسانی به مناطق سیل زده عنوان کرد: مسئولین ارشد دولت تاکید لازم برای انجام همه اقدامات امدادی و همچنین برآورد خسارت داشتند.
زینی وند با بیان اینکه برآورد خسارات در چند روز آینده جمع بندی می شود، تصریح کرد: خسارات زیادی به حوزه های زیرساختی و کشاورزی وارد شده است که با مصوبات هیات دولت بخشی از این خسارات را جبران خواهیم کرد.
وی درباره تلفات جانی نیز گفت: تلفات جانی در سیل های اخیر نداشتیم اما یک گزارشی مبنی بر جان باختن یک مادر و دختر در سیرجان داشتیم ولی این حادثه به دلیل سیل مستقیم نبوده است زیرا در این منطقه سیل سهمگین نداشتیم و در حال بررسی علل این واقعه هستیم.
مجید سعیدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز گفت: ۱۶۵ راه روستایی مسدود شده بودند که ۱۱۵ مورد آن بازگشایی شده اما ۵۰ راه روستایی بدلیل واقع شدن در مناطق کوهستانی و صعب العبور هنوز مسدود هستند.
وی ادامه داد: باتوجه به آبگرفتگی و ورود گل و لای به هزار و ۷۲۵ منزل شهری و روستایی، اکنون نیروهای جهادی، جمعیت هلال احمر، شهرداری، دهیاری و خود مردم در حال رفع آبگرفتگی و پاکسازی واحدهای مسکونی هستند و تقریبا رو به اتمام است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان در مورد قطع شبکه انتقال برق نیز گفت: درحال حاضر مشکل قطعی برق ۳۵ روستا رفع اما به دلیل عبور خط انتقال برق از رودخانه ۲۱ روستا هنوز برق ندارند.