خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز پایش کیفیت هوای اداره کل محیط زیست استان مرکزی:

بیشترین میزان آلاینده دی‌ اکسید گوگرد هوای اراک به ثبت رسید / وضعیت خطرناک و رنگ بنفش هوای اراک

بیشترین میزان آلاینده دی‌ اکسید گوگرد هوای اراک به ثبت رسید / وضعیت خطرناک و رنگ بنفش هوای اراک
کد خبر : ۱۱۶۶۶۸۴

رئیس مرکز پایش کیفیت هوای اداره کل محیط زیست استان مرکزی گفت: بیشترین میزان آلاینده دی‌ اکسید گوگرد در هوای اراک، در بازه زمانی شبانه‌روز اخیر به ثبت رسیده که میزان آن به عدد 258 رسیده و نشانگر وضعیت خطرناک و رنگ بنفش بوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا محرابیان افزود: شاخص دی‌اکسید گوگرد در تمام ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای اراک امروز سه‌شنبه افزایش یافته و علت آن استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی شازند است.

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای اراک، داده‌های ذرات معلق در ایستگاه‌های مخابرات، دانشگاه علوم پزشکی و پردیس باهنر بالاتر از استاندارد بوده است.

رئیس مرکز پایش کیفیت هوای اداره کل محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای استان مرکزی، متوسط شاخص کیفیت هوای اراک در 24 ساعت گذشته منتهی به ساعت 9 صبح امروز سه‌شنبه به عدد 147 رسید که بیانگر کیفیت هوای ناسالم برای گروه‌های سنی حساس است.

محرابیان تصریح کرد: آلاینده مسئول در آلودگی هوای شهر اراک، دی اکسید گوگرد و علت این آلودگی ها پدیده وارونگی دما و افزایش آلاینده‌های جوی است. افزایش دی اکسید گوگرد عوارض متعددی در سلامت بدن مردم دارد و تدام روند مازوت سازی در نیروگاه حرارتی شازند برای ساکنان اراک باعث ایجاد بیماری‌های خطرناک به صورت جدی می‌شود.

وی بیان داشت: متأسفانه اراک یکی از 8 کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای سال جاری تاکنون 122 روز ناسالم را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. این در حالی است که تعداد روزهای ناسالم هوای اراک در مدت مشابه سال گذشته حدود 40 روز بوده است. بر این اساس می توان دریافت که تعداد روزهای ناسالم هوا در اراک در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود 300 درصدی رشد داشته است.

بر اساس مستندات تحقیقی اگر انسان به مدت 10 دقیقه در معرض هوای محتوی 6 ppm دی اکسید گوگرد قرار گیرد، حدود 40 درصد به مقاومت مجاری تنفسی در مقابل عبور هوا اضافه می‌شود. 2 SO حتی در غلظت‌های بسیار کم موجب ایجاد واکنش‌هایی در مغز، تحریک غشای مخاطی دستگاه تنفس، افزایش مقاومت ریه به جریان هوا، درد در ناحیه سینه، ریزش خون از بینی، اثر بر سیستم گوارش، تحریک چشم، تنگی نفس، افزایش ضربان قلب، افزایش سرعت حرکات تنفسی، توسعه بیماری‌های مزمن ریوی به‌  خصوص برونشیت، سرفه و کاهش ظرفیت تنفسی می‌شود.

دستگاه تنفسی انسان اولین عضوی است که در معرض خطر 2  SO قرار می‌گیرد و پژوهش‌های انجام شده در این زمینه نشان می دهد که مجاری تنفسی انسان در مقابل ورود گاز 2  SO عکس‌العمل نشان داده و تنگ می‌شود به ‌طوری ‌که تنفس از حالت عادی خارج می‌شود و اگر غلظت گاز 2  SO بین 10 تا 15 ppm و زمان تنفس 30 دقیقه یا بیشتر باشد، سرعت حرکت لایه مخاطی بافت اپیتیلیوم دستگاه تنفسی 10 تا 15 درصد کاهش می‌یابد. بر ای اساس خروج باکتری‌ها از دستگاه تنفسی کند شده و موجب عفونت می‌شود و در غلظت‌های بالاتر از 15  ppm تولید خلط زیاد و عفونت تشدید می شود.

خون افرادی که در معرض این گاز قرار می‌گیرند نشان می‌دهد که این گاز، سنتز DNA (عامل انتقال وراثت) را مختل کرده و سپس از رشد برخی از گلبول‌های سفید خون (لنفوسیت‌ها) جلوگیری می‌شود و در نتیجه سیستم دفاعی بدن افت می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز