مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان خبر داد؛
ساماندهی آثار فلزی مکشوفه محوطه باستانی مرسین مهدیشهر
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان از ساماندهی آثار فلزی مکشوفه محوطه باستانی مرسین خبر داد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان افزود: با توجه به تعداد زیاد و ارزشمند بودن این آثار، بررسی وضعیت و مطالعه رفتار خوردگی این آثار توسط کارشناسان بخش فلز در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و کارشناسان ادارهکل انجام شد.
وی ادامه داد: مستند نگاری، آسیب نگاری و ساماندهی از دیگر اقدامات انجام شده بر روی این آثار است و برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی، اشیای فلزی شکننده و یا کوچک در جعبههای محافظ مناسب بستهبندی شدند.
دوستمحمدی با اشاره به اینکه محل نگهداری اشیای مفرغی دارای محصول خوردگی فعال از اشیایی که خوردگی غیر فعال دارند جدا شدند، گفت: باقی اشیا بر اساس اندازه و ابعاد، فرم، جنس و کاربرد تفکیک شده و در قفسهها و کشوهایی از جنس فلز لعابدار و دارای در برای جلوگیری از آلودگی هوا و گرد و خاک طبقهبندی شدند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان افزود: کاوش نجات بخشی گورستان مرسین که اواسط تابستان 1393 آغاز و بررسی باستانشناختی، شناسایی و مستندنگاری آثار تاریخی – فرهنگی محدوده سد فینسک با هدف به دست آوردن اطلاعات از محوطه پیش از به زیر آب رفتن و ساختن سد انجام شد.
وی اضافه کرد: گورستان مرسین در چشم انداز محدوده کاوش شده خود مواد فرهنگی را آشکار کرد که همگون و همسان با مواد فرهنگی پیشتر شناخته شده عصر آهن پایانی در مرکز و غرب فلات ایران بود و اشیاء فلزی این مجموعه به شدت تحت تأثیر فرایندهای تخریب قرار گرفته و خوردگی را در آنها به وجود آورده بود.
دوست محمدی بیان کرد: فصل سوم کاوش نجات بخشی محوطه باستانی مرسین نیز تابستان امسال انجام شد.
وی تصریح کرد: این گورستان متعلق به دورههای عصر آهن است که بر اساس آزمایشهای رادیو کربن در سال 1393 مشخص شد یافتههای این گورستان به حدود 450 سال قبل از میلاد برمیگردد.