معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی:
آمار واقعی طلاق تنها از طریق محاکم قضایی و ثبت احوال قابل دریافت است
به گفته معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی، بهزیستی فقط تقاضای طلاق شهروندان را در سامانه تصمیم ثبت میکند و آمار اعلامی ثبت نام در این سامانه، با وضعیت واقعی جامعه، انطباق ندارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا ، غلامحسین دلبری گفت: ما میدانیم که چه تعداد در سامانه ثبت درخواست طلاق ثبت نام میکنند و همین ثبت نام است که افزایش ۲۵ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد اما این میزان افزایش، به هیچعنوان معرف افزایش یا کاهش میزان واقعی طلاق در استان نیست.
وی خاطر نشان کرد: میزان سازش در طلاقهای توافقی با احتساب افرادی که انصراف میدهند ۲۵ درصد، در طلاق به درخواست زوج ۲۴ درصد و در طلاق به درخواست زوجه ۱۸ درصد است.
وی ادامه داد: بنا بر این وضعیت این افراد از نظر ما به عنوان متولی سامانهی ثبت و مشاوره طلاق، بازگشت به زندگی است و اگر شرایط دیگری برای آنها پیش بیاید ما اطلاعی از آن نداریم.
دلبری افزود: ممکن است برخی از این افراد از طریق مراجعه به وکیل، کارشان را پیگیری کنند که در نهایت به طلاق توافقی بینجامد یا امکان دارد دچار متارکه شوند که در هیچ سامانه و مکانی ثبت نمیشود و یا اینکه واقعا سازش کنند و به زندگی خانوادگی بازگردند.
وی خاطر نشان کرد: به هر صورت، این افراد مطابق دادههای سامانه تصمیم، در مسیر طلاق قرار نگرفتهاند و لذا وضعیت واقعی آنها باید از منابع قضایی که رأی نهایی طلاق را صادر میکنند جستجو شود.
معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: از آنجا که صدور حکم طلاق از طریق دفترخانه به ثبت احوال ارسال میشود لذا آمار واقعی طلاق ثبت شده از طریق ثبت احوال قابل پیگیری است و بهزیستی تنها اطلاعات مندرج در سامانه را به عنوان تقاضای طلاق مطرح میکند.