صادرات ۸۰ میلیون دلار کالا از نیشابور
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور گفت: طی ۶ ماه نخست امسال ۸۰ میلیون دلار کالا شامل کاغذ، سرامیک، فولاد، کاشی، انواع لبنیات، مواد شوینده، لوازم خانگی و انواع لوازم الکتریکی از نیشابور صادرات داشتهایم که این میزان در کل سال گذشته ۱۹۸ میلیون دلار بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا پورکاویان در حاشیه مراسم آغاز بهرهبرداری از یک پایگاه مقاومت بسیج در شهرک صنعتی عطار نیشابور افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰ معدن در شهرستانهای نیشابور و زبرخان وجود دارد که از این تعداد ۲۵ معدن فعال است.
وی اظهار داشت: از ابتدای امسال ۲۵ پروانه بهرهبرداری توسط اداره صمت نیشابور با سرمایهگذاری بالغ بر ۲هزار و ۵۸۹ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۳۸۰نفر صادر شده است.
وی عنوان کرد: از ابتدای امسال چهار واحد صنعتی تعطیل در نیشابور احیا شده و طی این مدت ۹۹ جواز تاسیس برای گرفتن زمین، امتیاز برق و وام برای تاسیس کارگاه یا کارخانه صادر شده که با آغاز بهرهبرداری از این طرحها زمینه اشتغال برای ۲هزار و ۵۶۹ نفر و سرمایهگذاری بالغ بر ۱۱هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فراهم میشود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور با بیان اینکه شیوع کرونا بسیاری از واحدهای صنفی مانند تالارها و آرایشگاههای زنانه را تحت تأثیر قرار داده تصریح کرد: در همین ایام کرونا برخی از واحدهای صنعتی نیشابور مانند کِلِوِر و ایرانشرق موفق به توسعه و افزایش نیروی کار شدند.
پور کاویان در خصوص راهاندازی طرح نخست شرکت فولاد تک فرآور آسیا در شهرک صنعتی عطار نیشابور گفت: ۹طرح در این مجموعه تعریف شده که از این تعداد پنج طرح تاکنون جواز تاسیس دریافت کرده و نخستین طرح آن فرآوری سربارههای فولاد است که از آن در حال حاضر اکسید آهن استخراج میشود و این طرح با حضور استاندار در هفته دولت به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: در این طرح با فیلتربندی انجام شده ۹ ماده استخراج میشود که شامل آهن، سیلیس، طلا و غیره است و این طرح از لحاظ محیط زیستی با جمعآوری پسماندهای فولاد که حجم عظیمی از آن انباشته شده و با هر باران مقدار زیادی شیرابه را وارد زمین میکند بسیار حائز اهمیت است و طرحهای بعدی در اینمجموعه شامل ماشینسازی، بتن مسلح، ریختهگری و بتن سبک است و تنها در بخش ریختهگری یک هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده که مورد نیاز است.
مدیرعامل شرکت فولاد تک فرآور آسیا نیز گفت: در آخر سال ۱۳۹۴ برای اجرای طرح فرآوری سربارههای فولادسازی به مجتمع فولاد خراسان دعوت شدم و از طریق تعاونی فولادیار قراردادی به میزان یک میلیون تُن بسته شد و قرار بود این طرح ظرف یک سال اجرایی شود.
اباصلت میرزایی افزود: به خاطر شرایط مجتمع فولاد و موارد مطرح شده از سوی اداره محیط زیست نیشابور کارگاهی را که در منطقه بشنیج قرار بود راهاندازی شود به شهرک صنعتی عطار منتقل کردیم و زمان اجرای این طرح طولانی شد.