خبرگزاری کار ایران

پیش‌بینی برداشت ۱۳۰ هزار تن پیاز در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۱۳۰ هزار تن پیاز در خراسان شمالی
کد خبر : ۱۱۳۵۰۷۳

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از پیش‌بینی برداشت ۱۳۰ هزار تن پیاز در این استان خبرداد.

به گزارش ایلنا، پژمان شهابی با بیان اینکه کشاورزان استان پارسال ۱۶۰ هزار تن پیاز از سطح سه هزار و ۵۵۵ تن اراضی استان پیاز برداشت کرده بودند گفت : امسال به علت خشکسالی و کاهش بارندگی ۶۵۵ هکتار کمتر کشت شد.

او افزود: کشاورزان خراسان شمالی در سال زراعی گذشته به علت قیمت پایین این محصول از ناحیه کشت و کار پیاز سود زیادی عایدشان نشده بود امسال براساس اعلام سازمان جهادکشاورزی استان کمتر این محصول را کشت کردند.

او گفت: میانگین عملکرد تولید پیاز در کشور ۴۲ تن در هکتار است که این رقم در خراسان شمالی با ۱۰ تن افزایش متوسط برداشت، ۵۲ تن در هکتار است.

شهابی افزود: عمده کشت پیاز در کشتزار‌های این استان از بهمن به صورت بذری و از اواخر فروردین به صورت نشاء ریشه‌لخت کشت می‌شود.

او گفت: عملکرد پیاز زودکشت در مقایسه با کشت نشائی از بالاتر است و زودتر نیز به بازار فروش می‌رسد.

او ارقام پیاز قابل کشت در این استان را شامل زرد یا طلایی، سفید یا استرلینگ و رقم قرمز یا آذرشهری عنوان کرد و افزود: ۸۷ درصد پیاز کشت شده در استان متعلق به رقم زرد است و این رقم به علت وزن مناسب، خاصیت ماندگاری دارد.

شهابی در خصوص مشخصات فنی و ظاهری پیاز زرد گفت: این رقم رشد خوبی دارد، دارای پوست چندلایه، اندازه متوسط و طعمی ملایم است که خاصیت انبارمانی زیادی دارد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: رقم سفید یا استرلینگ که سطح زیرکشت آن حدود ۱۰ درصد کشتزار‌های استان را شامل می‌شود، عمدتا در مازندران و گلستان به فروش می‌رسد و رقم قرمز یا آذرشهری نیز که عملکرد آن در مقایسه با دو رقم دیگر کمتر است، مزه تندتری دارد و در سال‌های گذشته قسمت عمده آن به کشور‌های عربی از جمله عمان و هند صادر شده است.

شهابی گفت: رقم قرمز یا آذرشهری بیشتر در شهرستان جاجرم، گرمه و مانه و سملقان کشت می‌شود و سطح زیر کشت آن حدود سه درصد کل مزارع پیاز استان را شامل می‌شود.

او افزود: بیشترین سطح زیر کشت پیاز در استان مربوط به شهرستان مانه و سملقان است.

شهابی گفت: علاوه بر سهم سرانه استان، پیاز مازاد در منطقه تولید می‌شود که به دلیل قابلیت انبارمانی مناسب در دیگر استان‌ها به فروش می‌رسد و مقداری نیز در کارخانه‌های کالباس سازی فرآوری می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز