دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان مطرح کرد؛
ضرورت ترویج فرهنگ ایمنی به عنوان مقدمه حقوق کارگران/ حل مشکلات مدیران و کارگران صنایع نیازمند بازنگری در قوانین است
دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان با اشاره به اینکه فرهنگ ایمنی به عنوان مقدمه حقوق نیروی کار و کارگر بایستی ترویج و در این زمینه فعالیتها افزایش یابد، یادآور شد: تاکید کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی در پیشگیری از حوادث تاثیرگذار است.
آلبویه با بیان اینکه استان سمنان ۱۸ شهرک، ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی دارد، افزود: بیش از ۲۸ هزار نیروی انسانی در صنایع فعال شهرکها و نواحی صنعتی این استان به صورت مستقیم شاغل هستند.
وی بیان کرد: پیگیری و مکاتبات به منظور تزریق واکسن کارگران صنایع با دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان و همچنین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران صورت گرفته است.
آلبویه تصریح کرد: به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی استان سمنان تاکید شده که شرکت شهرکهای صنعتی و بنگاههای تولیدی استان برای در اختیار قرار دادن تمامی امکانات و مشارکت حداکثری جهت تسریع واکسیناسیون آمادگی کامل دارند.
وی در ادامه اظهار کرد: ۲۲ واحد صنعتی تعطیل شهرکها و نواحی صنعتی استان سمنان در شرف راهاندازی مجدد قرار دارند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان خاطرنشان کرد: احیا واحدهای تعطیل دارای ماشین آلات صنعتی مقرون به صرفه بوده و از هزینههای هنگفت جلوگیری میکند.
وی تاکید کرد: با حمایت از سرمایهگذاران طرحهای اشتغالزا زمینه لازم برای راهاندازی مجدد بیشتر واحدهای صنعتی تعطیل و یا نیمهفعال استان سمنان فراهم میشود.
وی با اشاره به مشکل کمبود نیروی کار برخی از صنایع شهرکهای صنعتی، ابراز کرد: یکی از دلایل این امر، عدم توانایی مالی کارگران در تامین هزینههای مسکن است.
آلبویه گفت: با وجود ظرفیتهای قانون، تلاش میکنیم که با کمک های دولتی و غیر دولتی برای تامین نیاز اصلی کارگران که مسکن است، تسهیلگری انجام شود تا دغدغه آنها را کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان یادآور شد: ساخت واحد مسکونی در جوار شهرکها و نواحی صنعتی برای کارگران مصوبه دولت دارد.
وی اضافه کرد: در جانمایی و احداث مسکن کارگری باید به مسئله رفت و آمد کارگران از شهرکها و نواحی صنعتی به محل سکونت و سایر مسائل توجه شود.
در ادامه حبیب الله محقق دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان گفت: جمعآوری اطلاعات واحدهای راکد و نیمه فعال صنعتی و جمعبندی مشکلات آنها به منظور بررسی و در نظر گرفتن اولویتها برای رفع این مسائل از جمله اهداف این خانه است.
محقق با بیان اینکه واکسیناسیون اکنون اولویت اصلی و جدیترین مطالبه کارگران استان سمنان است، افزود: واحدهای صنعتی و تولیدی به ضرورت و برای پیشگیری از کمبودها در کشور از ابتدای شیوع ویروس منحوس کرونا تعطیل نشدند.
وی به رفع اکثر مشکلات مدیران و کارگران صنایع در استان اشاره و اضافه کرد: اما، حل برخی از مسائل این قشر نیازمند اصلاح و بازنگری در قوانین است.
وی تاکید کرد: این امر، افزایش مساعدت و همکاری مجلس با حوزه کار و کارگری را میطلبد.
جواد میرحاج عضو هیات اجرایی خانه کارگر استان سمنان نیز در ادامه این نشست اظهارکرد: با توجه به شرایط شیوع کرونا طی ۲ سال اخیر، نشست کارشناسان حوزه کار و کارگری کاهش یافته اما میتوان با رعایت پروتکلهای بهداشتی در راستای صیانت حقوق این قشر جلسات برگزار کرد.
میرحاج افزود: مراکز صنعتی در نتیجه نحوه فعالیت مستعد انتشار ویروس کرونا هستند.
وی تصریح کرد: این احتمال وجود دارد که برخی از مبتلایان به ویروس کرونا برای عدم اخراج از محیط کاری بیماری خود را پنهان کنند.
میرحاج تاکید کرد: با توجه به اهمیت صیانت نیروی کار در رونق و توسعه اقتصادی، واکسیناسیون تمام کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی علیه کرونا در اولویت قرار گیرد.
سید محمد نجاتی عضو هیات اجرایی خانه کارگر استان سمنان ابرازداشت: کارگران تحت شدیدترین فشار های اقتصادی بوده و جزء اقشار آسیب پذیر و نیازمند هستند.
نجاتی تاکید کرد: مسکن یکی از نیازهای جدی و اساسی قشر پرتلاش کارگر است.
وی بیان کرد: احداث مسکن ارزان قیمت برای کارگران، علاوه بر رفع این نیاز مهم، معضل کمبود نیروی کار صنایع استان سمنان را برطرف میکند.