دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس:
کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی فدای تسویه حسابهای شخصی شدهاند
دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس با بیان اینکه کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی فدای تنگ نظری و تسویه حسابهای شخصی شدهاند،گفت: کارگرانی در شیراز مشغول به کارند که ۴ ماه و یا حتی ۶ ماه حقوق نگرفتهاند هر بار هم خواستند حرفی بزنند میگفتند اینها مخل نظام هستند آیا این شیوه رفتاری صحیح است؟
به گزارش ایلنا علی راستگو در نشست مشترک نمایندگان کارگری با مدیران سازمان تامین اجتماعی فارس که به میزبانی خانه کارگر فارس برگزار شد، گفت: ما در استان فارس از لحاظ همکاری سازمان تامین اجتماعی هیچ مشکلی نداریم و خوشبختانه تمامی مدیران تامین اجتماعی استان فارس همکاری بسیار خوبی با جامعه کارگری دارند اما مشکل ما کشوری است و امیدواریم صدای ما به گوش مسئولان و به خصوص وزیر محترم کار برسد.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس گفت: 8 سال است با پزشک خانواده مشکل داریم و هنوز این مشکلات تمام نشده که حذف دفترچه تامین اجتماعی بار دیگری دوش کارگران گذاشته است.
وی با بیان اینکه دستان زیادی از طریق شرکت شستا در جیب کارگران فرو رفته است اظهار داشت: وضعیت به گونه ای است که شرکت شستا حیاط خلوت بسیاری شده است. ۲هزار شرکت،کارخانه و یا کارگاه زیرمجموعه شرکت شستا هرکدام۱۰ نفر هیئتمدیره دارد که هر کدام یک مشاور داشته و هر یک مبالغ هنگفتی حقوق میگیرند که این حقوقها در نهایت ماهی ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان می شود که از جیب کارگران هزینه می شود.
دبیراجرایی خانه کارگر استان فارس با بیان اینکه تمام دارائی های شرکت شستا از کارفرمایان و کارگران است ادامه داد: با وجود این هزینه های هنگفت در پرداختی به هیات مدیره ها، اما متاسفانه میبینیم برای صرفهجویی در هزینه های تامین اجتماعی، دفترچه کاغذی بیمه کارگران را حذف کردند این وضعیت باعث شده که قشر کارگری و به خصوص بازنشستگان برای بیمه تکمیلی دچار مشکل شوند.
وی با بیان اینکه انتظار میرفت قبل از حذف دفترچه های تامین اجتماعی، برنامهریزی لازم برای زیرساختها صورت گیرد بیان داشت : ما هم معتقدیم که باید هم پای تکنولوژی روز دنیا حرکت کنیم و حذف دفترچه بیمه را کاری منطقی میدانیم اما نباید این کار به قیمت افزایش هزینه کارگران تمام شود.
راستگو بیان داشت یک سال است که با پزشک خانواده درگیریم وحالا حذف دفترچه تامین اجتماعی گریبان گیرمان شده و بسیاری از درمانگاه ها، داروخانهها،آزمایشگاه ها و یا دیگر مراکز درمانی، رسیدی برای دریافت هزینه های درمان از بیمه های تکمیلی به کارگران و بازنشستگان ارائه نمی دهند که این وضعیت به ضرر کارگران شده است.
دبیراجرایی خانه کارگر استان فارس با اشاره به هزینه های سرسام آور درمان برای کارگران و بازنشستگان کارگری گفت: بر اساس قانون الزام تامین اجتماعی هزینه درمانی در بیمارستانهای ملکی و غیر ملکی باید از سوی سازمان تامین اجتماعی تامین شود این در حالی است که تاکنون این اتفاق نیفتاده و در بیمارستانهای غیر ملکی تمامی هزینه های درمان بر دوش کارگران و بازنشستگان است.
وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی به دلیل کسری بودجه قادر به تامین این هزینه ها نیست افزود: در صورت پرداخت بدهی ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و شرکت شستا، بسیاری از هزینه های کارگران از جمله هزینه درمان، قابل تامین است این در حالیست که دولت نه تنها کمکی به ما نکرده بلکه پول خودمان را هم ما بر نمی گرداند .
راستگو تصریح کرد: هرگاه کارگران خواستار پرداخت هزینه های بیمه تکمیلی و یا اجرای طرح همسانسازی کرده اند در پاسخ، فریاد شنیدند که پول نداریم اگر پول ندارند ۳۶۰ هزار میلیارد تومان پول ما دست دولت چه میکند.
راستگو خطاب به نجابت نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس که در این جلسه حضور داشت، گفت: دوره چهارساله شما به زودی تمام میشود انتظار می رود باتلاش برای پرداخت طلب کارگران از سوی دولت، کاری کنید که برایتان ماندگار باشد و همیشه نامتان به نیکی برده شود.
وی با تاکید بر اینکه بازنشستگان بعد از ۲۰ تا ۳۰ سال کار و زحمت با برقراری مستمری، تازه اول بدبختی شان است گف: هر ماه ۳۰ درصد از حقوق ما کسر و به جیب تامین اجتماعی واریز می شود اما وقتی بازنشسته می شویم تنها با ۴ میلیون تومان باید یک زندگی با تورم سرسامآور فعلی را بگذرانیم کارگران دستشان خالی است با این پولها نمی شود زندگی کرد.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس با بیان اینکه هیچگاه حقوق کارگران و مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق با تورم افزایش پیدا نکرده از نمایندگان مجلس درخواست کرد شکاف بین تورم و حقوق کارگان و مستمری بازنشستگان را پر کنند و نگذارند کارگران و بازنشستگان بیش از این زیر بار هزینه های زندگی کمر خم کنند.
وی با تاکید بر اینکه کارگران ادعا و یا انتظار زندگی آنچنانی ندارند گفت ما ۶۰درصد خط فقر هم حقوق ومستمری دریافت کنیم راضی هستیم اما چه کنیم که آنچه که دریافت میکنیم 30درصد خط فقر هم نیست
راستگو با بیان اینکه ۵۰ درصد جمعیت کشور را کارگران و خانواده آنها را تشکیل می دهد افزود در کشور ۱۲ میلیون کارگر شاغل و ۴ میلیون بازنشسته داریم که با احتساب خانواده ۳تا ۴ نفری آنها می توان گفت که ۵۰ درصد جمعیت کشور را در جامعه خانواده کارگری تشکیل میدهد، این خانواده 360هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است که دولت پرداخت ۸۹ هزار میلیارد تومان آن را تصویب کرده اما هنوز هیچ پولی به حساب تأمین اجتماعی واریز نشده است.