خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

حجم کشفیات قاچاق چوب ۲۸ درصد کاهش یافت/هدفگذاری۳۰ هزار هکتاری جنگل‌کاری در سال جاری

حجم کشفیات قاچاق چوب ۲۸ درصد کاهش یافت/هدفگذاری۳۰ هزار هکتاری جنگل‌کاری در سال جاری
کد خبر : ۱۰۵۰۲۷۰

رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور در ارتباط با رفع تصرف منابع طبیعی گفت: کشف جرم در حوزه قاجاق چوب، در تعداد کشفیات ۳۰درصد افزایش و در حجم کشفیات ۲۸ درصد کاهش یافت که نشان از تقویت اقدامات اجرایی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود منصور در ارتباط با حمایت از سرمایه داری در بخش جنگلداری و توسعه جنگل در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عرصه منابع طبیعی در حوزه توسعه، نگهداری و احیا مستلزم طرح فنی بوده و نیازمند مجری ذیصلاح است که عمدتا جوامع بهره بردار هستند و در بخش دیگر می توان تشکلات و سرمایه گذاران نیز کار کنند.

وی گفت: در حوزه گیاهان دارویی این بستر فراهم است و این کار با حفظ آب و خاک با مسایل محیط زیست و منابع طبیعی، سازگار بوده و از نظر اقتصادی و تامین معیشت مردم هم نقش آفرین است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حوزه زراعت چوب، فرصت مناسبی ایحاد شده که با توجه به نیاز کشور، می توان فعالیت گسترده ایجاد شود چراکه این صنعت سبزی است که بخشی از مواد اولیه صنعت کلی کشور را تامین می کند و به لحاظ حفظ خاک و پوشش گیاهی، سازگار با منابع طبیعی و محیط زیست است.

منصور ادامه داد: کاشت درختان مثمر مانند زیتون، بادام و گردو که سازگاری بیشتری دارند نیز موثر است و در مجموع جنگلداری اقتصادی نوعی دیگر از اموری است که می توان با مشارکت مردم دنبال کرد.

معاون وزیر گفت: افتخار داریم امسال به ویژه برای ایجاد تشکلهای منابع طبیعی، جهش صدور مجوز فعالیت داشته و ضمن قرارداد اجرا، علاوه بر اینکه معیشت بهره بردار تقویت می شود، از طرف دیگر فرایند اجرای کار با مشارکت مردم انجام خواهد شد.

وی با اشاره به آمار ۱۰هزار هکتار جنگلکاری اقتصادی در سال جاری اظهار داشت: در زراعت چوب ۳۰هزار هکتار هدفگذاری شده و ۲۱هکتار از آن  انجام شده و تا پایان سال به ۳۰ هکتار می رسیم.

وی با عنوان اینکه در حوزه گیاهان دارویی بالغ بر ۱۰۰هزار هکتار توسعه داشتیم، اصافه کرد: عرصه منابع طبیعی در قالب پارکها و تفرجگاه‌ها بدون تخریب و با تقویت معیشت و تولید از مصادیق بارز توسعه پایدار محسوب می شوند.

منصور برای جلوگیری از زمین خواری اظهار داشت: عرصه های منابع طبیعی اگر شامل طرح های ذکر شده باشند به نوعی حفاظت شده خواهند بود و مدیریت منابع طبیعی تنها نقش نظارتی خواهد داشت از طرفی چون جرم اتفاق خواهد افتاد لذا نیروهای حفاظتی تقویت شده است.

رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور در ارتباط با رفع تصرف منابع طبیعی گفت: کشف جرم در حوزه قاجاق چوب، در تعداد کشفیات ۳۰درصد افزایش و در حجم کشفیات ۲۸ درصد کاهش یافت که نشان از تقویت اقدامات اجرایی است.

وی گفت: در بحث اجرای احکام با وجود عقب افتادگی که ایجاد شده بود، امسال ۱۵۰هزار هکتار اجرایی شد و به منابع طبیعی بازگشت که نسبت به دو سال اخیر، بیش از ۹ برابر اجرای حکم صورت گرفته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در راستای اقدامات تحقیقاتی و پژوهشی تفاهم نامه ای با وزارت علوم تنظیم شده که این زمینه ای خواهد شد تا نیازهای تحقیقاتی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی با دانشگاههای تحت پوشش انجام شود.

منصور در ارتباط با اقدامات آموزشی انجام شده برای حفظ منابع طبیعی، اظهار داشت: کارهای فرهنگی و اطلاع رسانی عمومی در جوامع مختلف می تواند در این امر به حفظ منابع طبیعی کمک کند.

وی به تاثیر آموزش دانشگاهی اشاره کرد و افزود: کارهای تخصصی و پژوهشی در حوزه جنگل، مراتع و آبخیزداری و مقابله با بیابان زایی، دانشگاهها در تربیت نیرو و دانش آموختگان تاثیر مثبتی در بخش اجرایی خواهد داشت که مورد استفاده قرار می گیرد لذا مدیریت منابع طبیعی بی نیاز از تحقیق و پژوهش نیست و آموزش نیز بدون ارتباط نزدیک با منابع طبیعی موفق نخواهد بود لذا یک روز از هفته منابع طبیعی به عنوان "منابع طبیعی، اموزش و پژوهش" نامگذاری شد.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز