با حضور مسئولان کشوری؛
صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹ تجلیل شدند
مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹، با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری و فعالان برگزیده حوزه تجارت خارجی استان، در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در مراسم قدردانی از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی گفت: توسعه باید از روستا آغاز و برنامه های توسعه منطقه ای تدوین شود، این برنامه ها جمع بندی و در مرکز کشور پیوند خورده و براساس آن یک برنامه ملی برای کل کشور تدوین شود.
وی ادامه داد: از ۳۰ سال قبل تاکنون حرف تازه ای برای گفتن در حوزه صادرات نداریم زیرا قاعده بازی درست نبوده، این در حالی است که صادرات نوک پیکان توسعه کشور و در راس اقتصاد قرار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه تعادل بین اقتصاد و سیاست کشور نیست، گفت: امروز در همه کشورهای توسعه یافته دنیا، سیاست به اقتصاد یارانه میدهد اما در کشور ما اقتصاد به سیاست یارانه می دهد که این قاعده باید تغییر کند.
وی افزود: در همه نقاط دنیا سیاست های تجاری با سیاستهای ارزی در کنار هم حرکت می کنند اما در ایران این مهم برعکس است و در مدت زمان طولانی سیاستهای ارزی بر سیاستهای تجاری سایه افکنده است، عدم تعادل بین سیاستهای ارزی با سیاستهای تجاری در کشور باعث خارج شدن برخی صادرکنندگان از فهرست صادرکنندگان نمونه استان شده است.
شافعی ادامه داد: اگر در برنامه های بلندمدت، فلسفه های واقعی اقتصادی مورد توجه قرار نگیرد، کشور توسعه نمییابد، باید دیوار قطور اختیارات تمرکزیافته در کشور فرو بریزد.
پیشبرد دیپلماسی منطقهای با کمک صادرکنندگان استان برای رفع موانع صادرات
محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: رئیس جمهوری افغانستان با صدور سوخت از طریق خط لوله موافقت کرده و نماینده تام الاختیار در این خصوص معرفی نموده است، خراسان رضوی نیز نماینده خود را در این زمینه معرفی کرده که امید است با موافقت وزارت امور خارجه بتوان در اسرع وقت با ایجاد ظرفیت جدید صادراتی در مرز دوغارون، این منطقه را ساماندهی کرد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: تا پایان سال جاری برنامه ریزی لازم برای برگزاری کارگروه توسعه صادرات استان انجام میشود تا با استفاده حداکثری از ظرفیتها، بتوان تجارت و بازرگانی خارجی را به عنوان پیشران توسعه اقتصاد استان پیش برد.
وی گفت: وجود مرزهای طولانی خراسان رضوی با افغانستان و ترکمنستان بویژه مرز دوغارون به عنوان یکی از قدیمی ترین مرزهای ایران که در مسیر ترانزیت کشورهای آسیای میانه قرار دارد و دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه است، شرایط خوبی را برای توسعه تجارت بینالمللی از این استان بوجود آورده است.
معتمدیان با اشاره به تمرکز خراسان رضوی بر برنامههای کوتاه مدت برای توسعه تجارت افزود: نخستین برنامه ساماندهی مرز دوغارون بود که در این راستا طی چند ماه گذشته اتفاقات خوبی رخ داد و از حجم خودروهای متوقف شده در مرز کاسته شد.
استاندار خراسان رضوی گفت: برای توسعه مرز دوغارون، توجه ملی از سوی دبیرخانه مناطق آزاد کشور و وزارت راه و شهرسازی را در این زمینه جلب کردهایم که به زودی به جمع بندی در خصوص رفع مشکلات دوغارون خواهیم رسید.