اوجانی در گفت و گو با ایلنا:
کارگر بازنشسته با حداقل مستمری، پاسخگوی امرار معاش خانواده اش نیست/توزیع یارانه با گران کردن دلار، قشر ضعیف را دچار آسیب میکند
دبیر اجرایی خانه کارگر با انتقاد از تبعیض پرداخت دستمزد کارگران شاغل و بازنشسته، گفت:در بین حقوق بگیران دولت، تنها قشر کارگر باید در زمان اشتغال و بازنشستگی با حداقل ها، بسازند لذا برای این یک بام و دو هوا بودن تصمیمات دولت و سازمان برنامه و بودجه، دلیل قانع کننده و منطقی، وجود ندارد.
فرشاد اوجانی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا با اشاره به حداقل دریافتی قشر کارگران شاغل و بازنشسته، گفت: جای تاسف است که سقف حقوق کارگری ۷ برابر حداقل دستمزد است در حالی که سقف حقوق مدیران دولتی چنین نیست و این یادآورِ حکایت قدیمی یکی بود و یکی نبود است که امروز برای یکسری پول بود؛ برای سری دیگر، پول نبود و اگر هم بود، تنها در حد شرمندگی قشر کارگر، خواهد بود.
او با انتقاد از تفاوت و تبعیض حقوق بازنشستگی گفت: این عدالت نیست که در یک کشور باشیم و کار کنیم و در نهایت، کارمند دولت، حقوق بازنشستگی ۴ یا ۵ میلیون تومانی دریافت کند و کارگر بازنشسته با حداقل حقوق، پاسخگوی امرار معاش خود و خانوادهاش باشد.
دبیر اجرایی خانه کارگر کرج با تاکید بر اینکه تورم در این دوران و شرایط اقتصادی کشور تنها برای قشر خاص نیست، افزود: کارگران به منظور ترمیم حقوق خود با سعی و تلاش دارای تخصص شده و برای افزایش حقوق، روزها کار می کنند و شب ها به تحصیل ادامه می دهند ولی با ارتقای تحصیل هم شرایط آنها تفاوتی نکرده و قشر کارگر، همیشه باید با حداقلها، بسازند لذا برای این یک بام و دو هوایی تصمیمات دولت و سازمان برنامه و بودجه، نمیتوان دلیل قانع کننده و منطقی، پیدا کرد.
او با عنوان اینکه پایان هر سال، داغ دل بازنشستگان تازه می شود، ادامه داد: وقتی بحث افزایش مستمری سالیانه به میان می آید، موارد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی به فراموشی سپرده شده و مبلغِ دستمزد، تنها مبنای پرداختِ مصوبه شورای عالی کار می شود و مستمری بازنشستگان با معیار حداقل دستمزد کارگر، افزایش پیدا می کند ولی وقتی نوبت به پرداخت عیدی پایان سال میرسد، کارگران بازنشسته به اندازه کارمندان و تقریبا نصف کارگرانِ شاغل، عیدی دریافت می کنند.
اوجانی افزود: اگر بازنشستگان تامین اجتماعی، کارمند دولت هستند چرا به اندازه بازنشستگان کشوری و لشکری مستمری نمی گیرند و اگر کارگر هستند چرا مانند شاغلان عیدی، دریافت نمی کنند؟
او در ارتباط با طرح افزایش نرخ دلار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷، دلار ۳۷ هزار تومانی به ۱۹ هزار تومان کاهش یافت و بعد از مدتی به ۱۲ هزار تومان رسید اما اجناس و کالا در بازار بر اساس همان افزایش اولیه دلار، قیمت گذاری شد چرا که فروشندگان ادعا کردند اجناس خود را با نرخ دلار قبل، خریداری کرده بودند و این اتفاق قیمت گذاری گزاف کالا در سال ۹۸ با افزایش دلار ۱۹ هزار تومانی به ۳۳ هزار تومان و بعد کاهش قیمت تا ۲۲ هزار تومان، مجدد تکرار شد و مردم دچار خسارت شدند.
دبیر اجرایی خانه کارگر کرج تصریح کرد: روند صعود نجومی نرخ دلار و بعد اندکی کاهش قیمت آن، ترفندی برای فریب مردم است که توسط دولت و بانک مرکزی شکل می گیرد و این درحالی است که مردم با همان دلارِ گران، باید هزینه کرده و امرار معاش کنند و برای تامین کالاهای اساسی و غیر آن، مبلغ بیشتر پرداخت کنند.
اوجانی اظهار داشت: در شرایط فعلی اقتصادی کشور، مجلس طرحی با هدف افزایش صادرات و کاهش واردات در دست بررسی دارد که به شکل رسمی ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی را به ۱۷هزار و ۵۰۰ تومان افزایش دهد و از افزایش آن ۱۰۶هزار میلیارد تومان، یارانه توزیع کند و این بدان معنی خواهد بود که در مدت ۶ ماه تا یکسال آینده، حداقل ۳ برابر امروز به سفره فقرا و زندگی شان، خسارت وارد خواهد شد.
او ادامه داد: در سالهای ۷۳_۷۲ و ۸۳_۸۲ چنین تصمیمی، اتخاذ شد که نتیجه آن تخصیص موقتی یارانه بود که آثار منفی آن را دیدیم.
دبیر اجرایی خانه کارگر، یادآور شد: طی ۱۰ سال اخیر، ارزش پولی کشور ۵۰۰درصد کاهش پیدا کرد و این موضوع بر ارزش یارانه ماهانه خانوار نیز تاثیر مستقیم گذاشت و از سال ۸۷ تا کنون، شاهد کاهش ارزش شدید ۴۵هزار تومان یارانه، بودیم که تاثیر چندانی بر زندگی قشر ضعیف جامعه ندارد.