مدیرکل مدیریت بحران استانداری مطرح کرد:
دشت نیشابور بیشترین فرونشستهای خراسان رضوی را دارد/ برداشت بی رویه از منابع آب عامل اصلی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: بیشترین بیلان منفی استان در موضوع فرونشست ها را دشت نیشابور دارد و بخش اعظم فرونشستها به دلیل برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی رخ میدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور حجت علی شایان فر در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و مدیریت بحران شهرستان نیشابور گفت: نیشابور به لحاظ خطرپذیری از مناطق مهم و خطر خیز استان است و از نظر مدیریت بحران نیز بسیار اهمیت دارد.
وی با تقدیر از انسجامی که بین دستگاه های اجرایی و ادارت شهرستان در زمینه مدیریت بحران شکل گرفته است افزود: بهترین نوع مدیریت بحران مدیریت جامعه محور است و مردم را باید در مدیریت و پیشگیری بحران ها به کمک گرفت.
وی ادامه داد: بیشترین میزان کشته شدگان سیل در همه این سال ها مربوط به نیشابور و سیل بوژان بوده است و بر لزوم تدوین طرح های خطرپذیری باید تاکید داشت.
شایانفر اظهار داشت: در جذب اعتبارات سال گذشته تا شهریور امسال ۴٩٧ میلیارد تومان اعتبار، کمک بلاعوض و تسهیلات به بخش های مختلف آسیب دیده و خسارت دیده استان پرداخت شده است که علاوه بر آن حدود ٣٠٠ میلیارد تومان به بخش استمهال وام ها اختصاص یافته از این مبلغ ٢۶٠ میلیارد آن جذب شده و امسال نیز ١٩٨ میلیارد تومان جهت استمهال وام های کشاورزان خسارت دیده به اعتبارات اضافه شده است.
فرماندار نیشابور نیز در این جلسه گفت: اطلس نقاط بحرانی و بانک اطلاعاتی شهرستان مبتنی بر دانش در دست تهیه است.
علیرضا قامتی با اشاره به تصرفات غیرقانونی حریم و بستر رودخانه فاروب رومان و کاهش حجم کال های جنگل و نانوا به واسطه همین تصرفات غیرقانونی که بعضا نیز همچون وجود خیابان ۴۵ متری در بستر رودخانه که مصوب طرح تفصیلی شهر نیز هست و قانونی انجام شده است افزود: اگر بخواهیم مدیریت بحران انجام دهیم باید جسارت بخرج دهیم و از حاشیه ها و فشارهای ایجاد شده ابایی نداشته باشیم.
وی اظهار داشت: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی و تغییر سامانه های بارشی به اواخر سال و فروردین که بارش های سنگینی را نیز به همراه دارد و همچنین احتمال بازگشت دوره های سالیانه سیلاب در رودخانه فاروب رومان با دوره های ٢۵ ساله ١٢۵ مترمکعب برثانیه و صد ساله ٣۵۶ مترمکعب برثانیه باید آمادگی خود را جهت مدیریت این گونه بحران ها داشته باشیم.
قامتی ادامه داد: در موضوع فرونشست دشت ها نگاه پدافندی نبوده و جایگزین برای چاه های شرب مجتمع های آب روستائی پیش بینی نشده است و امروز گرفتار مشکلات آن شده ایم.
فرماندار نیشابور همچنین با انتقاد از افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه ها تصریح کرد: عامل اصلی وقوع سیل در اکثر موارد ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه ها است و شهرداری با جدیت در بخش ساخت و سازهای غیرمجاز ورود کند، و پلیس ساختمان شهرداری ها به موقع و کارآمدتر عمل کند.
دادستان شهرستان نیشابور نیز در این جلسه بر ضرورت استفاده حداکثری دستگاه های اجرایی از اختیارات قانونی خود با هدف کاهش حوادث و جرایم با زمینه های بحران تاکید کرد.
سید محمد حسینی با انتقاد از عدم استفاده به موقع دستگاه های اجرایی از اختیارات قانونی خود در پیشگیری از بحران گفت: لزوم مطالبه گری از دستگاه های اجرایی مسئول در حوزه بحران باید به یک گفتمان غالب در تمام قسمت های حاکمیت اعم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دستگاه قضا و ارشد اجرایی شهرستان تبدیل شود و بر لزوم جرم انگاری و اهمال و سهل انگاری دستگاه هایی که به موقع و به هنگام با تخلفات و تجاوزات منتهی به بحران برخورد نمی کنند، تاکید کرد.
حسینی با اشاره به نقش آفرینی کمیسیون ماده صد شهرداری ها افزود: در مورد ساخت و سازهایی که در حریم یا بستر رودخانه ها است، دستگاه های مربوطه جز به تخریب به چیزی فکر نکنند.
وی همچنین بر افزایش امکانات لجستیکی و تجهیز دستگاه های اجرایی جهت مقابله با بحران تاکید و عنوان کرد: دستگاه های اجرایی تامین کننده خدمات زیربنایی دقت کنند نباید به اسم رساندن خدمت به دست مردم نقش تسهیل گری در تخلفات و جرم را داشته باشند در غیر اینصورت کارمان عبث است.