در کمیسیون تلفیق شورای شهر شیراز مطرح شد؛
کرونا ؛ ترمز پروژه ممیزی در شیراز را کشید/ موسوی: تحت هر شرایطی، ممیزی باید در شورای پنجم به سرانجام برسد
درحالیکه که تا پیش از اوجگیری بیماری کووید19، پروژه ممیزی در شهر شیراز با سرعت خوبی پیش میرفت، بنا به گفته شهردار شیراز در حال حاضر این پروژه متوقف شده است؛ اما در همین حال، رئیس شورای شهر شیراز تأکید دارد که هیچ چیزی نباید مانع ادامه و نتیجهبخشی این پروژه مهم در دوره پنجم شود.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شورای شهر شیراز، کمیسیون تلفیق شورای شهر شیراز با هدف بررسی وضعیت اجرای مصوبات در دست اجرا و تکالیف بودجه 99 در حوزه شهرسازی و معماری، برگزار شد.
ممیزی دستاوردی بزرگ برای شورا و شهرداری است
رئیس شورای شهر شیراز در این جلسه یکی از تصمیمات برجسته شورای پنجم و شهرداری را در حوزه شهرسازی موضوع «ممیزی» دانست و گفت: ممیزی از دو منظر دستاوردی بزرگ بهشمار میرود؛ نخست از لحاظ منابع درآمدی و دیگر از لحاظ رعایت ضوابط شهرداری.
سید عبدالرزاق موسوی افزود: با وجود این، درباره برخی املاک همچنان اطلاعات درستی در دست نیست و از همین رو با در نظر گرفتن ملاحظات، ضروری است جدول زمانبندی که در بودجه ۹۹ برای این امر در نظر گرفته شده بود، اصلاح شود.
کرونا نباید مانع به سرانجام رسیدن ممیزی در شورای پنجم شود
اما رئیس شورای شهر شیراز با تاکید بر اینکه موضوع ممیزی باید در شورای پنجم به سرانجام برسد، گفت: اینکه شهرداری هر منطقه بهآسانی بگوید نمیتوان این امر را محقق کرد، قابل قبول نیست و گزارشی که شهرداری ارائه کرده، در این حوزه مطلوب نبوده است.
موسوی با اذعان به سختیهای کار در دوران شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: پذیرفتنی نیست که بگوییم با وجود کرونا نمیتوان کار را به اتمام رساند؛ باید با سبک زندگی کرونایی خو گرفت و بدان عادت کرد؛ به هر حال استفاده از فضای مجازی و امکانات الکترونیکی برای چنین روزهایی پیشبینی شده است؛ از همین رو برای تکمیل بخشهایی از روند این پروژه که به شهرداری مربوط است، ضروری است که راهحل پیشنهاد شود تا مشکلات طرح ممیزی به سرانجام برسد.
فعالیتهای الکترونیکی شهرداری وسعت یابد
رئیس شورای شهر شیراز همچنین خواستار افزایش ظرفیت و توسعه فعالیتهای الکترونیکی در شهرداری شیراز شد و عنوان کرد: هماکنون بهترین فرصت برای فرهنگسازی در این زمینه مهیاست و باید بتوانیم زندگی در فضای الکترونیکی را در عمل تجربه کنیم.
موسوی با تأکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا نباید باعث توقف کارها شود، افزود: استفاده از امکانات الکترونیکی و فضای مجازی راهکار جایگزین برای شرایط سخت فعلی است.
او از افزایش سرعت عمل در شهرداری به عنوان یک اولویت مهم یاد کرد و با اشاره به اینکه امروز همگان بر اهمیت ارائه خدمات بهصورت الکترونیکی واقفاند، افزود: امکانی که امروز برای توسعه کار در فضای الکترونیکی برای شهرداری فراهم شده است، در هیچ سازمانی وجود ندارد و چنانچه این اراده در حوزه شهرداری باشد، اقدامات آتی در سطح ملی منحصر به فرد خواهد شد.
شهروندان درباره دریافت خدمات الکترونیکی قانع نشدهاند
شهردار شیراز در این خصوص افزود: هنوز هم به ضرس قاطع نمیتوانیم به مردم بگوییم ثبت درخواست را الکترونیکی انجام دهید و دیگر نگران نباشید؛ چراکه همچنان پاسخگویی و پیگیری و اعلام نتیجه به ارباب رجوع قانعکننده نیست؛ از همین رو در مجموعه شهرداریهای مناطق این مهم باید باعنوان موضوعی ویژه در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم مراجعه حضوری به شهرداری را سامان دهیم.
اسکندرپور با تاکید بر اینکه باید از چالش موجود برای شهرداری فرصت ایجاد کنیم، از معاونت شهرسازی درخواست کرد که هرچه سریعتر مشکلات اجرایی شهرداری الکترونیک را به حداقل کاهش دهند و خدماترسانی به شهروندان از این رهگذر سرعت گیرد.
استعلامات الکترونیکی سند افتخاری برای شورا و شهرداری است
اسکندرپور از موضوع دریافت پاسخ استعلامات بهصورت الکترونیکی باعنوان سند افتخار یاد کرد و ابراز داشت: با وجود این، برای برخی دستاوردهایمان چندان تبلیغ نکردیم یا درست تبلیغ نشده است.
او با اشاره به اینکه ۸۵ درصد مراجعات مردمی برای دریافت استعلام بوده است، اظهار کرد: بیش از ۶۰درصد از این استعلامها مسکونی است و هماکنون شهروندان میتوانند بهصورت الکترونیکی و از طریق نرمافزار ظرف مدت دو تا ۴۸ ساعت پاسخ خود را دریافت کنند که این امر گام بزرگی هم در ایجاد شفافیت و هم در رعایت شأن مردم و احترام به آنها بهشمار میرود.
شهردار شیراز گفت: طی هفتههای آینده با همکاری مشترک شورا و شهرداری سعی میکنیم در ثبت درخواستها و پاسخ متناسب به آنها تلاش ویژهای صورت دهیم تا به چارچوب مشخصی در این زمینه دست یابیم.
کرونا ممیزی را متوقف کرد
شهردار شیراز در بخشهایی از این جلسه با اشاره به پیشبرد طرح ممیزی در سال ۹۸ عنوان کرد: در سال گذشته ممیزی در برخی از مناطق شهرداری حتی بیش از برنامه تعیینشده پیش رفت؛ مثلا در منطقه یک شهرداری که ۴۰درصد درآمد شهرداری از این رهگذر محقق شد؛ اما از اسفندماه و با شیوع ویروس کرونا این پروژه به محاق رفت و امکان مراجعه به درب منازل نبود چرا که حتی اگر پرسنل میرفتند خانوادهها استقبال نمیکردند.
حیدر اسکندرپور با بیان اینکه تمرکز شهرداری و دیگر دستگاههای تبلیغی تا خرداد ماه ۹۹ به فرهنگسازی درباره شعار «در خانه بمانیم» اختصاص داشت، گفت: بر این اساس، پروژه ممیزی با وجود اهمیتی که همگان به آن واقفیم، متوقف شد؛ این در حالی است که ادامه آن میتوانست جزو موفقیتهای این دوره بهشمار آید.
او پیشنهاد کرد با برگزاری جلسات مشترک، زمینه ادامه اقدامات در این زمینه بهگونهای شایسته فراهم شود.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه ابتلای کارمندان این مجموعه به بیماری کرونا آسیب بسیاری به حوزه خدماترسانی وارد آورده است، گفت: هماکنون ارائه خدمات حضوری در حوزه معاونت شهرسازی به دلیل شدت شیوع کرونا در بین همکاران تقریبا مختل شده است.