خبرگزاری کار ایران

فاطمه راکعی:

باید افکار امام را با زبان تأثیرگذار شعر بازگویی کنیم

باید افکار امام را با زبان تأثیرگذار شعر بازگویی کنیم
کد خبر : ۲۴۱۳۷۲

در سال‌های بعد از هجرت امام، کمرنگ شدن برخی از دیدگاه‌های ایشان مثل اجتهاد که تأکید زیادی روی آن داشتند باعثایجاد برخی مشکلات در جامعه شده است.

امام عنایت خاصی به شعر داشتند و در ایام حیات، کسی خبر نداشت که یک دیوان شعر از ایشان به‌جا مانده. تعلق خاطر امام به شعر، مایه مباهات بود. علاقه امام به شعر ریشه در حالات عاطفی و احساسات رقیق انسان‌دوستانه ایشان دارد. این مسئله در نظریه‌های سیاسی و اجتماعی ایشان نیز خود را نشان می‌دهد.

فاطمه راکعی در رابطه با جشنواره «یار و یادگار» به خبرنگار ایلنا گفت: این یک جشنواره شعر است با محتوای آموزه‌های حضرت امام خمینی(ره) و دیدگاه‌های ایشان.

به گفته راکعی، ما باید در قبال افکار بلند و انسانی حضرت امام که تجلی آن را در افکار و اندیشه‌های اجتماعی و سیاسی می‌بینیم، احساس مسئولیت کنیم.

این شاعر گفت: در این جشنواره خود را موظف دیدیم که بتوانیم با زبان شعر به تبیین آرا و افکار بلند اجتماعی، اخلاقی و دینی و عرفانی امام بپردازیم و همچنین افکاری که به سازندگی جامعه انسانی، با متعلقات شاعرانه دیدگاه‌های شاعرانه امام می‌انجامد، دیده شوند. در سال‌های بعداز هجرت امام، کمرنگ دیده شدن برخی از دیدگاه‌های ایشان مثل: اجتهاد و فقه نوین که تأکید زیادی روی آن داشتند، باعثایجاد برخی مشکلات در جامعه شده است و در مواردی حقوق آحاد جامعه آنطور که باید، خصوصاً در حوزه زنان رعایت نشده است. در این جشنواره شاعران، با توجه به آموزه‌های امام شعرهایی را ارائه خواهند کرد و امیدوارم این جشنواره فرصتی باشد برای نگاهی مجدد به افکار امام.

او افزود: نگاهی دوباره به افکار امام در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تبیین آن به زبان تأثیرگذار شعر، این افکار بار دیگر به صورت پررنگ در جامعه مطرح شوند.

این شاعر با اشاره به شورای سیاست‌گذاری جشنواره بیان کرد: در شورای سیاست‌گذاری، تمام شاعرانی که - فارغ از جریانات سیاسی - دل در گرو آثار امام دا حضور دارند.

او سپس داوران جشنوراه را به صورت زیر اعلام کرد: ساعد باقری، سهیل محمودی، جواد محدثی، عبدلجبار کاکایی، عباس باقری، اسماعیل امینی و فاطمه راکعی.

دبیر علمی جشنواره یار و یادگار با بیان اینکه در قالب‌های نو و کلاسیک شعر خواهیم داشت؛ ادامه داد: خوشبختانه ترکیب داوران به گونه‌ای است که بر انواع شعر تسلط دارند. سعی کردیم در این جشنواره بخش ترانه و بخش شاعران خارجی(بین‌الملل) و همچنین شعر به چند گویش‌ و زبان‌های ایرانی دیده شده است. بخش دیگر جشنواره نیز به یادگاران حضرت امام می‌پردازد.

او در رابطه با موضوع اشعار گفت: موضوع اشعار را آرا و افکار و آموزه‌های حضرت امام(ره) تشکیل می‌دهد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز