مدیركل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی کشور:
قانون جامع دهیاریها به زودی تصویب خواهد شد
درجه بندی و سطح سواد دهیاری ها معیار اصلی انتخاب دهیاران است/ تعاونیهای روستایی باعث رونق اقتصادی روستا میشوند.
ایلنا: مدیرکل دفتر هماهنگی امور عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تاکید کرد: دغدغه دهیاران تصویب قانون جامع دهیاری است و وزارت کشور تاکنون تلاشهای زیادی در این زمینه انجام داده است که امید است با تصویب آن دغدغه مردم حل شود.
به گزارش ایلنا در کرج مجید عبدالهی با بیان این مطلب در گردهمایی دهیاریها و بخشداریهای استان البرز افزود: مشکلی که ما تاکنون در حوزه دهیاریها داشتهایم بحث امنیت شغلی آنان است که این دغدغه شغلی به زودی در سراسر کشور حل خواهد شد.
وی گفت: بر اساس ماده ۴۸ قانون انتخاب دهیاران شوراهای اسلامی روستاها باید دهیاران دهیاریهای درجه یک تا دو را از بین افراد دیپلم، دهیاران دهیاریهای درجه سه تا چهار را از افراد فوق دیپلم و دهیاران دهیاریهای درجه ۵ و ۶ را از بین افراد لیسانس و به بالا در چهارمین دوره فعالیت شوراهای روستاها انتخاب شوند.
وی طرح هادی را سند توسعه روستا ذکر کرد وگفت: هر اتفاقی در روستا میافتد باید در قالب طرح هادی صورت گیرد. این مسئول وظیفه ذاتی دهیاریها در روستاها را مجری طرحهای توسعه در روستاها عنوان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر تخلفات و عوارض خارج از محدوده و حریم شهرها اشاره کرد و گفت: خارج از محدوده و حریم شهرها هر اتفاقی بیفتد مسئولیت آن بر عهده دهیاران است.
این مسئول مجری صدور مجوز تفکیک اراضی و ساخت و ساز در دهیاریها را بر عهده بخشداری عنوان کرد.
وی در خصوص افزایش دهیاریها و تعاونی روستایی در استان البرز گفت: افزایش تعداد دهیاریها و شرکتهای تعاونی نشان دهنده اهمیت موضوع و جدیت استانداریها در توسعه کمی تعاونیها در مناطق روستایی در راستای سیاستهای ارتقاء سهم تعاون است.
وی در ادامه اظهارکرد: تشکیل و توسعه این شرکتها گام موثری در جهت ایجاد منابع درآمدی پایدار و کاهش زمان و هزینههای اجرایی پروژههای عمرانی بوده و از طرفی باعث همافزایی، اشتغالزایی و خودکفایی دهیاریهای عضو میشود.
عبدالهی گفت: اجرای طرح هادی را با هدف توسعه فضاهای شهری و عمران و آبادانی بیشتر دنبال میکنیم تا بر اساس همین رویکرد بتوانیم چهره روستاها و مناطق محروم را بازسازی و مرمت کنیم.
این مسئول یادآور شد: دهیاری به عنوان نماینده دولت در روستا و شوراهای اسلامی روستایی به عنوان نماینده مردم باید بر تقاضای اجرای طرح هادی در روستا اصرار بیشتری ورزند.
وی تصریح کرد: با توجه به نو پا بودن دهیاریها و یا عدم آموزش متناسب با شرح وظایف دهیاران و دست اندکاران مربوطه، دهیاران نتوانستد از ظرفیتهای به وجود آمده استفاده نمایند در این راستا تاکنون دو میلیون نفر ساعت آموزشهای لازم را دیدهاند که گامی بسیار موثر در راستای آشنایی با نوع فعالیتهای آنان به شمار میرود.