انتقاد بینالمللی از شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی
دبیرکل سازمان ملل متحد و 14 کشور عضو شورای امنیت از اسرائیل خواستهاند تا هر چه زودتر به احداث واحدهای مسکونی جدید در سرزمینهای فلسطینی پایان دهد.
سازمان ملل متحد فشار خود را بر اسرائیل برای توقف شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی در کرانه باختری رود اردن و بیتالمقدس شرقی افزایش داده است.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد و 14 کشور عضو شورای امنیت از اسرائیل خواستهاند تا هر چه زودتر به احداث واحدهای مسکونی جدید در سرزمینهای فلسطینی پایان دهد.
آمریکا تنها عضو شورای امنیت است که این خواسته را پس از جلسه چهارشنبه این شورا مطرح نکرد.
این در حالی است که «ویکتوریا نولاند» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سهشنبه هشدار داده بود که ساخت و سازهای جدید در سرزمینهای اشغالی دورنمای صلح را به خطر انداخته است.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی تاكید كرده است كه این رژیم به گسترش شهرکها ادامه میدهد.
مجوز شهرکسازی جدید در سرزمینهای اشغالی پس از آن اعطا شد که سازمان ملل متحد، عضویت فلسطین را به یک کشور ناظر ارتقا داد.
بان کی مون گفته است که احداث واحدهای مسکونی جدید در سرزمینهای اشغالی امکان تشكیل یک کشور مستقل فلسطینی را به خطر انداخته است.
سفرای ۱۴ کشور عضو شورای امنیت نیز چهارشنبه پس از ارائه گزارش معاون دبیرکل سازمان ملل درباره اوضاع خاورمیانه، در خارج از تالار این شورا در برابر دوربینهای خبرنگاران قرار گرفتند و از ساخت و ساز شهرکهای جدید در سرزمینهای اشغالی انتقاد کردند.
به گفته «محمد لاوچکی» سفیر مراکش و رئیس دورهای شورای امنیت، علت قرائت بیانیههای جداگانه توسط نمایندگان کشورهای عضو این بود که این شورا موفق به صدور یک بیانیه واحد نشده است.
در این بین، نمایندگان چهار کشور اروپایی عضو شورای امنیت، در بیانیه مشترکی از ساخت و ساز در بخشی از سرزمینهای اشغالی که به E1 معروف است انتقاد کردند.
بنا بر بیانیه نمایندگان آلمان، فرانسه، انگلیس و پرتغال، احداث شهرک در این باریکه که بیتالمقدس شرقی را به کرانه باختری متصل میکند، تاسیس کشور مستقل فلسطینی را به خطر میاندازد.
به گفته آنها دو طرف باید با ابتکار عمل به بنبست ایجاد شده در گفتوگوهای صلح پایان دهند.
«هاردیپ سینگ پوری» سفیر هند نیز به نمایندگی از هشت عضو جنبش غیرمتعهدها که در شورای امنیت حضور دارند، از این اقدام اسرائیل به عنوان مانعی در برابر صلح نام برد.
سفرای روسیه و چین نیز به طور جداگانه از فعالیتهای اسرائیل انتقاد کردند.
کمیته شهرسازی بیتالمقدس چهارشنبه از اعطای مجوز احداث دو هزار و ۶۱۰ خانه در یک شهرک جدید در بیتالمقدس شرقی خبر داد.
همچنین احداث یک هزار خانه در چندین شهرک در کرانه باختری نیز به مناقصه گذاشته شده است.
اسرائیل بیتالمقدس شرقی را در سال ۱۹۶۷ میلادی تصرف کرد ولی حاکمیت این رژیم بر این منطقه هیچ وقت به رسمیت شناخته نشده است.
حدود نیم میلیون اسرائیلی در 100 شهرک احداث شده در سرزمینهای اشغالی ساکن شدهاند. احداث این شهرکها بر اساس قوانین بینالمللی غیرقانونی است.
فلسطینیها بیت المقدس شرقی را پایتخت خود میدانند.