خبرگزاری کار ایران

نصرالله افجه‌ای شمع تولد ۷۹ سالگیش را فوت کرد

نصرالله افجه‌ای شمع تولد ۷۹ سالگیش را فوت کرد
کد خبر : ۴۷۲۶۱

مراسم تولد هفتادو نهمین سالروز تولد نصرالله افجه‌ای از بزرگان هنر خوشنویسی و نقاشیخط با حضور هنرمندان حوزه تجسمی شامگاه چهارشنبه، ۲۵ بهمن ماه در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.

ایلنا: مراسم تولد هفتادو نهمین سالروز تولد نصرالله افجه‌ای از بزرگان هنر خوشنویسی و نقاشیخط برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای دینی امام علی (ع)، در ابتدای این مراسم که با حضور جمع کثیری از هنرمندان برگزار شد، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: من ۷۹ سالگی استاد افجه‌ای را به وی تبریک می‌گویم و امیدوارم سال‌های سال در پی آفرینش زیبایی و معنویت باشد.
وی افزود: امیدوارم این برنامه‌های تولد هر ماه ادامه داشته باشد و شاهد شادی در این موزه باشیم.
در ادامه پرویز کلانتری هنرمند نقاش پیشکسوت به روی صحنه رفت و گفت: افجه‌ای یک چهره جهانی است و به معنی دیگر او یکی از سرمایه‌های ملی ماست. همانگونه که امروزه همه می‌گویند که نفت و گاز سرمایه‌های ما هستند باید بگوییم افجه‌ای‌ها و نخبه‌های هنری نیز سرمایه محسوب می‌شوند. حتی یک فوتبالیست که برای کشور گل می‌زند و رکورددار است، سرمایه محسوب می‌شود.
وی نخبگان و هنرمندان را تعیین کننده هویت و ارزش‌های فرهنگی کشور دانست و بیان کرد: در دو وجه می‌توان افجه‌ای را مورد بررسی قرار داد؛ یکی بحث خوشنویسی و نستعلیق و دیگری نقاشیخط.
کلانتری در ادامه به بیان چگونگی ادای رسم استاد - شاگردی بین افجه‌ای و استادن خوشنویس و نقاشش پرداخت.
یدالهه کابلی از پیشکسوتان عرصه هنر خوشنویسی که به علت کسالت نتوانست سخنرانی داشته باشد و با عذرخواهی از حضار فقط به این نکته اشاره نمود: از اینکه اینجا هستم بسیار خوشحالم و راستش را بخواهید نمی‌دانم چه بگویم.
وی افزود: افجه‌ای در زندگی و کار هنری ابعاد وسیعی دارد که نمی‌توان آن‌ها را در جلسه‌ای یک یا دو ساعته بیان کرد. استاد تولدتان مبارک.
بعد از صحبت‌های کابلی، جواد بختیاری هنرمند خوشنویس و نقاشیخط به روی صحنه رفت و گفت: استاد افجه‌ای باور کنید که باورم نمی‌شود شما اکنون سنتان اینقدر باشد. باور کنید بسیار جوان‌تر به نظر می‌رسید.
وی افزود: هنرمندان در رشته‌های مختلف هنری کارشان شبیه هم است و در بسیاری موارد آثار یکی تداعی‌کننده آثار دیگری است ولی افجه‌ای از معدود هنرمندانی است که شخصیتش با هنر و کارش بسیار نزدیک است و از این بابت یگانه است.
وی ادامه داد: او شخصیتی خروشان و در عین حال خاموش دارد که به تعادل و آرامشی خاص می‌رسد و با این آرامش در عین خروش مخاطب را به دیدن کارش دعوت می‌کند.
بختیاری با بیان اینکه «من سال‌هاست که از دیدن کارهای افجه‌ای لذت برده و می‌برم»، گفت: این کاری که موزه هنرهای دینی امام علی (ع) انجام داده کار بسیار زیبایی است و درخواست می‌کنم که ادامه داشته باشد.
نوبت به اهدای هدایا رسید
در ادامه جشن علاقه مندان و هنرمندان به رسم یادبود هدیه‌ای را به استاد افجه‌ای اهدا کردند. اولین هدیه را سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و موزه امام علی (ع) به افجه‌ای داد.
افجه‌ای بعد از دریافت این هدیه از موزه امام علی (ع)، تابلویی از آثار خود را که منقش به «لافتی الا علی، لا سیف الا ذوالفقار» را به موزه هنرهای دینی امام علی (ع) اهدا کرد.
احسان آقایی مدیر موزه هنرهای معاصر تهران هدیه بعدی را به افجه‌ای اهدا کرد که کتاب شاهکارهای نگارگری از مجموعه انتشارات موزه بود.
مجتبی ملک‌زاده از هنرمندان به نام عرصه خوشنویسی نیز هدیه‌ای به افجه‌ای داد و برایش آرزوی سلامتی و طول عمر نمود.
وریا هاشمی مدیر موسسه نور و نگار که قبلا در فرهنگستان هنر کار می‌کرد و طی مراسمی کتاب نصرالله افجه‌ای را نیز تهیه کرده بود هدیه‌ای به افجه‌ای داد و در سخنانی کوتاه از جای خالی همسر افجه‌ای که در ایران نیست سخن گفت.
جواد بختیاری ضمن اهدای یکی از آثارش به افجه‌ای گفت که باید افجه‌ای مرا ببخشد زیرا خطم در مقابل خط وی بد و ناخواناست ولی شعری که برایش نوشتم از اشعار حافظ است و ارزشمند.
احمد فلسفی و الهه خاتمی زوج هنرمند خوشنویس نیز اثری به افجه‌ای اهدا کردند و فلسفی گفت: در وصف افجه‌ای و خوبی‌هایش هرچه بگوییم کم گفته‌ایم. من از مدیر موزه امام علی (ع) تشکر می‌کنم که چنین محفل دوستانه و صمیمانه و در عین حال شادی را به وجود آورده است.
وی افزود: به جز هنر افجه‌ای که نیازی به بازگو کردن آن نیست باید بگویم این اخلاق خوب افجه‌ای است که نیاز امروز جامعه ماست.
کرمعلی شیرازی هنرمند نقاشیخط نیز به روی سن رفت و از خوبی‌های افجه‌ای سخن راد و گفت که هدیه‌ای برای وی در نظر گرفته‌ام که امروز آن را نیاوردم ولی به زودی آن را به وی تقدیم خواهم کرد.
در بخش جنبی این رویداد، نمایشگاهی از آثار وی با همکاری و مشارکت موزه هنرهای معاصر تهران در طبقه همکف موزه هنرهای دینی امام علی (ع) به نمایش درمی‌آید.
در این مراسم صادق تبریزی، کامران کوهستانی، احمد محمدپور، الهه خاتمی، ایرج میرزاعلی خانی، عین الدین صادق‌زاده، هادی روشن ضمیر و جمعی دیگر از هنرمندان نیز حضور داشتند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز