دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین:
چرخ تولید نچرخد اولین فربانی کارگران هستند

«همایش بزرگ کارگران استان قزوین ۱۰ اردبیهشت در الوندبرگزار میشود/ افزایش حقوق سال ۹۲ کارگران سناریو بود/ شرکت آلومتک آخر فروردین ۴۵ کارگر خود را تعدیل کرد.»
دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین گفت: اگر چرخ کارخانه و تولید نچرخد اولین فربانی آن کارگران هستند.
به گزارش ایلنا، عید علی کریمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته کارگر با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» افزود: با توجه به تحریمهای اقتصادی، نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمتها همه مسوولین باید برای تحقق شعار حماسه اقتصادی نقش آفرینی و تلاش صادقانه کنند.
این فعال کارگری ادامه داد: خانه کارگر اعتقاد راسخی به تکیه بر تولید ملی در اقتصاد کشور دارد بنابراین پیشنهاد میدهیم کارگروههای تخصصی از همه اقشار اعم از کارفرمایان، کارگران، دیگر مسئولین اقتصادی و تامین اجتماعی، صنایع و تجارت تشکیل شود تا راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی را در بخشهای مختلف به صورت علمی بررسی کنند.
همایش بزرگ کارگران استان قزوین ۱۰ اردبیهشت در الوند
دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین با گرامیداشت هفته کارگر اعلام کرد: از پنجم تا یازدهم اریبهشت ماه هر سال هفته کارگر است که برای هر روز نامی انتخاب شده و همسو با آن نام نیز برنامههایی تدراک دیده شده است.
کریمی افزود: پنجشنبه اولین روز هفته کارگر به نام «روز کارگران و تجدید میثاق با امام (ره) و ولایت» مزین شده است که نمایندگان کارگران سراسر کشور در این روز در مرقد امام (ره) حاضر خواهند شد و در شهرها نیز نسبت به عطرافشانی گلزار شهدا اقدام خواهند کرد.
وی ادامه داد: روز جمعه ششم اردیبهشت ماه نیز به نام «روز کارگران و معنویت» نامگذاری شده است که با حضور کارگران در میعادگاههای نمازجمعه اجرایی میشود که در صورت موافقت ائمه جمعه نمایندگان کارگران قبل از خطبهها سخنان کوتاهی برای مردم خواهند داشت.
این فعال کارگری بیان کرد: شنبه هفتم اردیبهشت ماه نیز به عنوان «روز کارگران و امنیت شغلی» است که شاهد گردهمایی نمایندگان کارگران قراردادی و پیمانی خواهیم بود.
رئیس پیشین کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین ادامه داد: روز یکشنبه هشتم اردیبهشت ماه نیز به عنوان «روز کارگران زن»، روز دوشنبه پنجمین روز هفته کارگر با نام «روز تشکلهای کارگری» و سه شنبه دهم اردیبهشت ماه شاهد تجمع بزرگ کارکران و بازنشستگان استان قزوین در سالن تالار شهر شهر الوند در ۹: ۳۰ صبح و با سخنرانی استاندار و دونفر از نمایندگان استان قزوین خواهیم بود و در روز پایانی هفته کارگر شاهد برگزاری همایش سراسری کارگران در تهران هستیم.
خانه کارگر قزوین برای افزایش دستمزدها به دیوان عدالت ادارای شکایت میکند
کریمی در بخش دیگر این نشست خبری با اظهار اینکه افزایش حداقل حقوق سال ۹۲ خواسته بحق جامعه کارگری را در پی نداشت، افزود: با توجه به افزایش قیمتها که بخشی ناشی از تحریمها و بخشی نیز ناشی از فقدان نظارت کافی و مستمر دولت بر قیمت هاست، افزایش ۲۵ درصدی حقوق مشکلی از کارگران را حل نمیکند.
وی با اظهار اینکه براساس آمار نهادهای دولتی میزان تورم در بهمن و اسفند۹۱ به ترتیب ۳۱ و ۳۹ درصد بود، تصریح کرد: بنابراین براساس قانون کار که میزان حقوق باید متناسب با نرخ تورم افزایش یابد نیز محقق نشد و این حق جامعه کارگری و حتی تک تک کارگران است که از مجاری قانونی به ویژه دیوان عدالت ادارای پیگیر حقوق خود باشند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین با اظهار اینکه قیمت دارو، مسکن، پوشاک، حبوبات، مواد غذایی و پروتئینی و... از ۳۰ تا ۲۰۰درصد در سال گذشته افزایش داشته است، گفت: در این بین قشر متوسط جامعه به قشر ضعیف تبدیل شد که باید تدبیری برای این وضعیت اندیشیده شود.
افزایش حقوق سال ۹۲ کارگران سناریو بود
کریمی با اظهار اینکه دولت با نوشتن سناریو، افزایش حقوق ۲۵ درصد را به نمایندگان کارگری تحمیل کرد، افزود: گرچه وزارت کار اعلام کرد دخالتی نمیکند ولی براساس سناریو خود که تاکید بر اینکه صنعت و اقتصاد مشکل دارد، کار خود را کرد.
وی با اظهار اینکه وضعیت معیشتی و حقوق در بین بازنشستگان از شاغلین هم بدتر است، افزود: جامعه کارگری به عملکرد سرپرست وزارت کار انتقاد دارند که در تصمیمات سه جانبه گرایی را در نظر نمیگیرد و نظراتش را با نوشتن سناریو به جامعه کارگری کشور تحمیل میکند.
شرکت آلومتک آخر فروردین ۴۵ کارگر خود را تعدیل کرد
رئیس پیشین کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین گفت: شرکت آلومتک قزوین در پایان فروردین ماه۹۲ حدود ۴۵ کارگر خود را تعدیل کرد.
وی افزود: مدیر آلومتک بدهی ۱۰۰ میلیاردی ریالی دولت و وزارت نیرو را عامل اخراج کارگران میداند و میگوید اگر این بدهی تامین نشود یا وام نگیریم کارگران بیشتری اخراج خواهند شد.
کریمی افزود: این شرکت ۲۰۰ کارگر دیگر هم دارد که مسوولین دولتی استان برای حل موضوع فکر کنند.
وی ادامه داد: از ۳۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی استان تنها یک هزار واحد به اندازه ظرفیت اسمی کار میکنند و بقیه واحدها مشکل دارند.
وی ادامه داد: فقدان نقدینگی، سومدیریت، تاخیر دریافت وام، فروش محصولات، بالا بودن قیمت تمام شده محصولات نسبت به محصولات مشابه وارداتی و... مشکلات اصلی صنعت استان است.