خبرگزاری کار ایران

زنگنه در جمع فعالان بخش خصوصی:

به هیچ کس رانت نخواهم داد

به هیچ کس رانت نخواهم داد
کد خبر : ۹۶۲۲۹

وزیر پیشنهادی وزارت نفت نقش بخش خصوصی را در پیشبرد اقتصادی کشور به دلیل سیاسی نبودن و نفع شخصی موثر دانست و بر بها دادن به این بخش تاکید ورزید.

وزیر پیشنهادی وزارت نفت نقش بخش خصوصی را در پیشبرد اقتصادی کشور به دلیل سیاسی نبودن و نفع شخصی موثر دانست و بر بها دادن به این بخش تاکید ورزید.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیژن نامدار زنگنه عصر دوشنبه در نشستی با فعالان بخش خصوصی در صنعت پتروشیمی در اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اظهار داشت: تشکل‌های بخش خصوصی بسیار رشد داشته است و همچنین در تمام بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی بخش خصوصی واقعی باید رشد کند.

زنگنه تصریح کرد: در بخش خصوصی سال‌های گذشته با دولت فاصله داشت ولی در حال حاضر نگاه‌ها به یکدیگر نزدیک شده است و آنجا که درباره نیازهای خود صحبت می‌کند، کاملا پخته و صحیح می‌گوید همچنین اگر بخواهیم کشور توسعه پیدا کند، باید بخش خصوصی واقعی در کشور رشد یابد و نیز بخش خصوصی واقعی بنگاه هایی هستند که عزل و نصب مدیرانش با انگیزه سیاسی نیست و منفعت آن  در نهایت به جیب افراد حقیقی می رود.

وی افزود: خوشبختانه سرمایه گذاری دولت در حوزه نفت به جز صنایع بالادستی ممنوع شده چون در صنایع پایین دستی فضا برای سرمایه گذاری بسیار زیاد است و این فرصت خوبی برای بخش خصوصی است.
بیژن زنگنه نقش بخش خصوصی در زمان تحریم ها را پررنگ دانست و ادامه داد: نباید در رابطه دولت و بخش خصوصی رانت وجود داشته باشد و اگر بر مسند وزارت نفت بنشینم به هیچ کس رانت نخواهم داد همچنین اگر می خواهیم کشور رشد کند نیاز به کسانی داریم که بتوانند ثروت ایجاد کنند. صنعت نفت امروز با سال های قبل بسیار تفاوت دارد و باید کیفیت برای ما مهم باشد.
زنگنه با تاکید بر این که برای ما کیفیت مهم است تصریح کرد: حاضر است همه جانبه از بخش خصوصی حمایت کند تا بخش خصوصی توانمند شود و راه بیفتد اما دولت از استانداردها کوتاه نخواهد آمد.

وی افزود: بخش خصوصی باید بر روی بازار داخلی توجه ویژه داشته باشد و آن را به عنوان سکوی پرتاب به بازار خارج بداند.
وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به یاری بخش خصوصی در وزارت نفت گفت: طی سال‌هایی که در دولت‌های نهم و دهم سپری شد، بخش خصوصی واقعی آسیب جدی دید. این در حالی است که کشورمان در بهره برداری از میادین مشترک گازی به نسبت سایر کشورهای منطقه عقب افتاد.

زنگنه افزود: هرچند در این سال ها تعدادی پالایشگاه ساخته شد اما به رغم ساخت و سازهای فیزیکی، به هیچ وجه شاهد خروجی از این مراکز اقتصادی نبوده ایم.
وی با بیان اینکه شرایط امروز ایران، قابل مقایسه با دوران 84 و پیش از آن نیست، افزود: بازگشت به آن دوران به قدری دور از ذهن است که به جرات می توان گفت که غیر ممکن هم است. اما نباید نا امید شد و باید تعریف دوباره ای در بخش های مختلف اقتصادی کشور صورت بگیرد. اینکه چگونه باید با دنیا ارتباط برقرار کنیم و در داخل چگونه باید خرابی های هشت ساله اخیر را جبران کرد.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: در دوره جدیدی که تغییر دولت رقم خورده است، باید از مکانیزم دیپلماسی انرژی برای در هم شکستن تحریم ها استفاده کرد در شکل گیری این پروسه، وزارت نفت که متولی آن به عنوان وزیر خارجه دوم دولت ها یاد می شود، نقش اثرگذاری دارد و در این دوره این وزارتخانه در این مسیر به طور جدی باید گام بردارد.
زنگنه با انتقاد از پیمانکاران حوزه نفت و انرژی افزود: در دوره ای که وزارت نفت را در دولت اصلاحات در دست داشتم بارها از پیمانکاران گلایه می کردم که ابتکار نداشتند و صرفا به پروژه های دولتی چسبیده بودند در حالی که رویه پیمانکاران همچنان بدون تغییر باقی مانده و آنها به سراغ تعریف پروژه ها برای دولت نمی روند.
به گفته وزیر پیشنهادی نفت، در دوره جدید این وزارتخانه باید به سمت افزایش تولید نفت خام و اصلاح درآمد و فروش در این بخش رفت.
زنگنه ادامه داد: اگر به وزارت نفت راه پیدا کنم، هر دو ماه یکبار جلسات ساده ای برگزار خواهم کرد همان طور که در دولت اصلاحات این رویه را پیاده سازی کردم و با پیمانکاران نفتی به طور ماهانه جلسات و نشست های رو در رو داشتم.
زنگنه در خصوص تغییر نیروهای فعلی گفت: بنا نیست باب انتقامجویی را باز شود و تمام نیروها را تغییر کنند ما به دنبال دولتی هستیم که تعامل بسیار نزدیکی با بخش خصوصی داشته باشد. البته بخش کوچکی از صنعت نفت در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار دارد اما همین بخش کوچک بسیار بزرگتر از دیگر صنایع و حوزه های اقتصادی است.

پس از سخنان وزیر پیشنهادی نفت، نمایندگان تشکل ها و انجمن های نفتی کشور به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند. فرهاد فزونی به پیامی که بیژن زنگنه در نشست روز گذشته خطاب به فعالان اقتصادی بیان داشت اشاره کرد که او از بخش خصوصی خواسته بود تا طلب رانت در دوره جدید وزارت نفت نکنند.
فزونی از وزیر پیشنهادی نفت خواست، در صورت راه یابی به این وزارتخانه مانع رانت خواری سازمان های عمومی غیردولتی شود.
خسروجردی نیز از وزیر پیشنهادی نفت خواست در صورت حضور در راس وزارت نفت، این فرصت را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد تا آنها هر سه ماه یکبار به دیدار و ملاقات مستقیم او رفته و اشتباهات وزیر و مجموعه تحت مدیریتش را گوشزد کنند.
سیفی از انجمن بهینه سازی نیز با بیژن زنگنه این پرسش را در میان گذاشت که وی اگر به عنوان وزیر نفت کابینه یازدهم رای اعتماد از مجلس را اخذ کرد چگونه می خواهد قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا کند؟ او سپس گفت: در حال حاضر ایران سالانه 43 میلیارد دلار سرمایه در میادین مشترک گازی و نفتی از دست می دهد و با وجود 27 میدان مشترک نیاز به 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری احساس می شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز