دبیر کمیسیون برق انجمن صنفی پیمانکاران در گفتگو با ایلنا:
ایران تنها از 2 درصد از انرژیهای نو بهره میگیرد/قیمت گاز در کشور واقعی نیست
با وجود امکانات بالایی که برای بهرهگیری از انرژیهای نو در کشور وجود دارد و نیز گنجانده شدن سهم 3 درصدی انرژیهای نو نسبت به سایر انرژیها در برنامه پنجم توسعه، متاسفانه توجه چندانی به این معقوله نشده است.
دبیر کمیسیون برق انجمن صنفی پیمانکاران: میزان استفاده ایران از انرژی هی پاک ۲ در صد است که در قیاس با ۱۸ درصد اروپا ناچیز است.
علیرضا کفشکنان دبیر کمیسیون برق انجمن صنفی پیمانکاران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به استفاده از انرژیهای نو در جهان اظهار داشت: استفاده از این نوع انرژی از دو منظر حایز اهمیت است، یکی مربوط به مسایل زیست محیطی و دیگری افزایش قیمت نفت و گاز و سوختهای فسیلی است.
وی ادامه داد: با وجود امکانات بالایی که برای بهرهگیری از انرژیهای نو در کشور وجود دارد و نیز گنجانده شدن سهم ۳ درصدی انرژیهای نو نسبت به سایر انرژیها در برنامه پنجم توسعه، متاسفانه توجه چندانی به این معقوله نشده است.
کفشکنان استفاده اروپا از انرژیهای نو را ۱۸ درصد اعلام کرد و افزود: ایران با وجود امکانات طبیعی و موهبتهایی که دارد تنها از ۲ درصد در این انرژیها بهره میگیرد و برای رسیدن به اروپا در این زمینه باید گامهایش را بلندتر بردارد.
وی ظرفیت برق تولید شده درنیروگاههای کشور را ۷۴ هزار مگاوات اعلام کرد و افزود: میزان برق تولید شده از انرژیهای پاک ۱۰۰ هزار مگاوات است که در قیاس با برق تولید شده درنیروگاههای کشور بسیار ناچیز است.
دبیر کمیسیون برق انجمن صنفی پیمانکاران تصریح کرد: کشورهای دیگر حتی از جزر و مد و انرژی ریزتوده که از زباله به دست میآید در تولید انرژی استفاده میکنند ولی ما با وجود داشتن ۳۰۰ روز آفتابی از انرژی خورشیدی آنچنان که باید بهره نمیگیریم.
وی مشکل اصلی در بها ندادن به این معقوله را نداشتن جذابیت مالی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی دانست و گفت: قیمت خرید برق از سوی دولت مقرون به صرفه نیست و انگیزهای برای بخش خصوصی هم ایجاد نمیکند، در صورتیکه دولت با دادن وامهای بلند مدت و کمبهره میتواند از انرژیهای نو حمایت کند.
کفشکنان اختصاص دادن یارانه در جهت حمایت از انرژیهای نو را مطرح کرد و افزود: پرداخت یارانهها در چند سال اخیر خود از عوامل تورم بود درحالیکه میتوانیم با هزینه کردن یارانهها در بخش انرژیهای نو مانند استفاده از آب گرم کنهای خورشیدی انگیزه در استفاده از این انرژیها را افزایش داد.
وی ادامه داد: برخی گمان میبرند انرژیهای به دست آمده از سوختهای فسیلی(نفت، گاز و ذغال سنگ) باید ارزان قیمت باشند، درصورتیكه قیمتهای فعلی از جمله گاز در کشور واقعی نیستند و باید قیمت گاز گرانتر باشد و اگر با قیمتهای جهانی گاز قیاس کنیم متوجه میشویم انرژیهای پاک مقرون به صرفهتر نیز هستند.